Fredrikstad , Dr.Giebelhausens gate 1

 • Adresse:

  Dr.Giebelhausens gate 1

 • Prisantydning:

  NOK 4 250 000

 • Totalpris:

  NOK 4 366 670

 • Matrikkel:

  300/891/16

 • Areal:

  Primærrom: 41 m², Bruksareal: 41 m²,


Beskrivelse

På toppen av Nygaardsplassen, midt i Fredrikstad sentrum, ligger denne urbane leiligheten. Leiligheten ligger i 6. etasje med panoramautsikt til elven, byens tak og horisont. Den er ny i 2020 og fremstår i svært god stand med et stramt og stilfullt interiør. Leiligheten er arealeffektiv med en god planløsning og store vindusflater. Fra stuen er det utgang til en delvis overbygd balkong, ca. 16 kvm, fritt for innsyn av naboene rundt, med fin utsikt til elven og torget på Dampskipsbrygga. Det er tilhørende sportsbod i underetasjen. Dette er leiligheten for deg som ønsker et enkelt byliv med umiddelbar nærhet til sentrums restauranter, bakerier og butikker. Det fine kvartalet rundt Nygaardsplassen er anerkjent for god byplanlegging og arkitektur som har blitt en del av det Fredrikstadfolk er stolte over. Høyskolen i Østfold ligger like over elven på Kråkerøy, ca. 5 min gange. Til jernbanestasjonen på Cicignon er det ca. 1 kilometer.

Innhold

Leiligheten inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom, bad og entré. Det er tilhørende sportsbod i underetasjen.

Standard

Leiligheten fremstår pent brukt og i god stand. Leilighetens gulv er belagt med enstavs eikeparkett. Vegger og tak har glatte lysmalte flater. Badet har keramiske fliser på gulv og vegger. Leiligheten har vannbåren gulvvarme i alle rom og det er installert balansert ventilasjon. Det er heis i bygget.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra Strai med slette, mørke fronter og lys grå benkeplate. Innredningen har integrert kjøl- og fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Det er godt med benkeplass. Innredningen er åpen mot stue og godt tilpasset rommet. Gulv er belagt med enstavs eikeparkett. Vegger og tak er belagt med malte lyse flater.

Bad

Badet er delikat og innbydende. Det er innredet med hvit vegghengt servantinnredning, speil, toalett, dusjhjørne med glassdører og opplegg til vaskemaskin. Rommet har grå keramiske fliser på gulv og vegg. Malt tak. Gulvvarme.

Balkong

Fra leilighetens balkong er det panoramautsikt over byens tak. Balkongen er ca. 16 kvm stor, delvis overbygd, og har god plass til utemøbler. Uteplassen ligger sydvestvendt og er solrik. Her oppholder du deg usjenert, tross den sentrale beliggenheten.

Beboerne i sameiet har også tilgang til en fellesbalkong i 5. etasje like ved heisen.

Beliggenhet

Leiligheten har en fin beliggenhet midt i Fredrikstad sentrum mellom gågaten, Nygaardsplassen og Storgata. Den ligger i byggets øverste etasje, 6. etasje, med flott utsikt over elven og torget ved Dampskipsbrygga. Her bor du midt i sentrum med bygater og bryggepromenaden rett utenfor døren. Fra Dr. Giebelhausens gate er det gangavstand til jernbanestasjonen på Cicignon, ca. 1 km, med hyppige togavganger til Oslo og Halden. Med byfergen er det enkelt å ta seg gratis til Gamlebyen og Gressvik.

Felleskostnader

3 051 pr. mnd. Forretningsførsel, revisjon, styrehonorar, TV/data, bygningsforsikring, fjernvarme, vaktmestertjenester / renhold, drift og vedlikeholdskostnader og avsetning til framtidig vedlikehold.

Sameie

Sameie: Sameiet Nygaardsgata 33, Orgnr: 924707828
Sameiet Nygaardsgata 33, er et kombinasjonsameie bestående av 17 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner - fordelt over 6 etasjer.
Styreleder i sameiet er Bård Sunderhagen.
Forretningsfører i sameiet er FRAM forvaltning.

Forsikring

Fremtind Forsikring, Polisenummer: 3343231

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 111 777,-. Den negative egenkapitalen skyldes at sameiet har hatt høye driftskostnader. Arbeidskapitalen er positiv og det er også lagt til grunn høyere sameierkostnader fra 2023. Budsjett for 2023 følger som vedlegg.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Svein Nesøen datert 28.09.2023. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG0 til TG3 der TG0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG2 og TG3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 22 ulike bygningsdeler. Av disse er 17 bygningselementer gitt TG0, eller 1. 
3 elementer er gitt tilstandsgrad 2.  Disse er nærmere beskrevet i tilstandsrapporten:

-Våtrom: det foreligger ingen dokumentasjon. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
-Tekniske installasjoner: El.skapet står inne i garderobeskap i gang/hall. 32 amp. hovedsikring, 11 kurser. Automatsikringer med jordfeilbrytere. Kurser er merket. Foreligger ingen dokumentasjon.


Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Dersom tilstandsrapporten på enkeltpunkter inneholder feil og som følge av dette ikke tilfredsstiller krav til tilstandsrapport, skal øvrige punkter likevel legges til grunn som informasjon som er gjort kjent for kjøper.

Selgers egenerklæringsskjema

-Selger har ikke kommentert noen av spørsmålene i egenerklæringsskjema. Vi anbefaler allikevel at egenerklæringsskjema leses.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm

6. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom, bad og entrè.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 833 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er bebygd. Sameiet har fellesareal for beboerne i 5.- og 6. etasje. Det er også en fellesbalkong ved heisen i 5. etasje.

Garasje / Parkering

Det følger ikke parkeringsplass med leiligheten, men det er flere muligheter å leie parkeringsplass i nærheten.
Kommunen tilbyr parkering i Apenesfjellet like ved leiligheten for elbil og fosilbil.
For mer informasjon, se her: https://www.fredrikstad.kommune.no/tjenester/Vann-vei-trafikk/parkering/parkering-betaling/[heading-h2-3

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.12.2020 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som en boenhet.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme i alle gulv. Varmekilde er fjernvarme. Balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2022 var ca. 1 175 Kwh.

Kommunale avgifter

Kr. 6 313 pr. år Eiendomsskatt

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 748 861 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 1015 Nygaardsplassen med angitte formål 1802 - bolig, forretning og kontor. Eiendommen omfattes av kommuneplan 2023 - 2035 med formål 1130 - sentrumsformål, 310 - ras og skredfare, 320 - flomfare, H320 urban.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2019/808447-1/200  Erklæring/avtale - Bestemmelse om fjernvarme.
2020/2052949-1/200  Seksjonering.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Dr.Giebelhausens gate 1, 1607, Fredrikstad, Gnr. 300 bnr. 891 snr. 16 orgnr. 924707828 i Fredrikstad kommune
Ideell andel av sameiet: 42/4965

Oppdragsnummer

192-23-0138

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Dr.Giebelhausens gate 1

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230138

 • Prisantydning

  NOK 4 250 000

 • Samlet sum

  NOK 4 250 000

 • Total kostnad

  NOK 4 366 670

Visning

5 desember / tirsdag

17:00 - 18:00

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: