Fredrikstad , Riverside 16

 • Adresse:

  Riverside 16

 • Prisantydning:

  NOK 5 100 000

 • Totalpris:

  NOK 5 237 920

 • Matrikkel:

  208/1832/44

 • Areal:

  Primærrom: 58 m², Bruksareal: 63 m²,


Beskrivelse

Dette er en tiltalende selveierleilighet med stor, overbygd balkong beliggende på attraktive Bellevue Brygge. Her bor du i 2. etasje med flott elveutsikt og god kontakt med næromgivelsene. Gjennom de store vinduene kan du følge båttrafikken i elven mens du nyter utsikten over til Prestelandet og historiske omgivelser ved Gamlebyen. Leiligheten holder tidsmessig høy standard og har god planløsning som inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom i hver sin ende av leiligheten, to bad, hall og bod/teknisk rom. Like utenfor leiligheten er det heisadkomst direkte til parkeringskjeller hvor leiligheten disponerer sportsbod og biloppstillingsplass med billader. Glommastien langs elven, like utenfor, møter elvepromenaden og fergeleiet ved Tollbodbrygga. Fra leiligheten er det kun et par minutters gange til jernbanestasjonen med busstilbud til sentrum og togavgang til Oslo og Halden.

Innhold

Leiligheten inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, to bad, hall og bod/teknisk rom. Leiligheten disponerer sportsbod og biloppstillingsplass med el-billader i felles garasjekjeller.

Standard

Leiligheten har høy standard og god komfort. Gulv er belagt med enstavs eikeparkett og keramiske fliser på baderomsgulver. Vegger har glatte lysemalte flater og keramiske fliser. Tak har glatte malte overflater og downlights. Det er installert utvendig solskjerming på vinduene. Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stuen med vinkelformet kjøkkeninnredning fra Sigdal med grå fronter og mørk benkeplate i homogent laminat. Innredningen har integrert induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Malte vegger, parkett på gulvet og malt tak.

Bad

Bad tilknyttet hovedsoverommet: Innredning med servant, wc, dusj og opplegg til vaskemaskin. Fliser på vegger, malt tak og flislagt gulv med gulvvarme. Ventilasjon i tak og downlights.
Gjestebad: Innredning med servant, wc og dusj. Fliser på vegger, malt tak og flislagt gulv med gulvvarme. Ventilasjon i tak og downlights.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en overbygget sydvestvendt balkong, ca. 14 kvm. Balkongen er romslig og har god plass til sofagruppe, grill og beplantning. Balkongen har et pent glassrekkverk som gir en god kontakt med næromgivelsene utenfor. Fra balkongen er det flott utsikt til elven med båttrafikken.

Uteareal

Flat tomt. Tomten er pent opparbeidet med gress, prydbusker, lekeapparater og gangveier mellom de fem blokkene. Granittrapper mot elven og Glommastien.

Beliggenhet

Bellevue Brygge ligger i første rekke langs elven på Cicignon. Herfra er det kun noen minutters gange til byens sentrum og kun en kort spasertur til jernbanestasjonen. Leiligheten ligger i 2. etasje, med flott utsikt over elvens løp og nærhet til omgivelsene rundt, Prestelandet og festningsbyen Gamlebyen. Glommastien passerer forbi og møter elvepromenaden og fergeleiet ved Tollbodbrygga. Herfra kan du velge om du vil fortsette spaserturen langs elven til sentrum, eller ta byfergen over til Gamlebyen og videre nedover til Kråkerøy, sentrum og Ålekilene. Byfergene i Fredrikstad er gratis, er pålitelig og har hyppige anløpstider. For deg som pendler med tog er det nesten slik at du kan gå hjemmefra først når toget ropes opp på perrongen og derfra er det ca. 1 times togtur til Oslo S.

Felleskostnader

3 471 pr. mnd. Akonto fjernvarme, byggforsikring, vedlikehold, TV og internett, komunale avgifter (forutenom eiendomsskatt), garasjeleie, forr.førsel og øvrige driftsutgifter til sameie.

Sameie

Sameie: Sameiet Bellevue Brygge, Orgnr: 923314180

Styreleder i sameiet er Johann Klûver.
Sameiet er et kombinert sameie som består av 116 boligseksjoner og 1 næringsseksjon. Bellevue Brygge består av fem boligblokker fordelt over fire og fem etasjer.
Forretningsfører i sameiet er OBOS.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Sameiet hadde i 2022 et overskudd på kr. 17 780,-. Årsregnskap og budsjett ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt. Se salgsoppgavens vedlegg for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader fra tilstandsrapport:

Ingen elementer er gitt TG2 eller TG3 i tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgaven.

Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Punkt 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Ja, i garasje.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 63 kvm


2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to bad og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 5 818 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjekjeller med billader.

Byggemåte

Blokkbebyggelse bestående av fem blokker med felles parkeringskjeller. Bygget har grunnmur av betong og betongsøyler på jord/leire. Vinduer og terrassedører med trelags isolerglass med utvendige aluminiumbeslag. Stor markterrasse med flott elveutsikt. Teglstein på yttervegger. Flatt tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29. juni 2020.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som èn boenhet. Korttidsutleie utover 60 døgn per år er ikke tillatt, jf vedtektene.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet fjernvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Leiligheten har vært utleid så forventet forbruk er ukjent.

Kommunale avgifter

Kr. 6 010 pr. år Eiendomsskatt

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 878 155 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 161 357 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 1097 Jernbanebrygga med formål Gul sone T-1442 og 1113 - boligbebebyggelse - blokkbebyggelse.  Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven. Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2020 - 2032 med angitte formål bebyggelse og anlegg

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2009/776049-1/200 ERKLÆRING/AVTALE - Bestemmelse om framføring av fjernvarme. Med flere bestemmelser
2011/778225-1/200 ERKLÆRING/AVTALE - Rett til fremføring av høyspentkabel i grunn. Med flere bestemmelser
2019/738078-1/200 ERKLÆRING/AVTALE- Bestemmelse om rettigheter til fellesanlegg og -områder. Med flere bestemmelser
2019/919681-1/200 SEKSJONERING

Vei/vann/avløp

Tilknyttet kommunalt vann, vei og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Riverside 16, 1606, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 1832 snr. 44 orgnr. 923314180 i Fredrikstad kommune
Ideell andel av sameiet: 63/9862

Oppdragsnummer

192-23-0135

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Riverside 16

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230135

 • Prisantydning

  NOK 5 100 000

 • Samlet sum

  NOK 5 100 000

 • Total kostnad

  NOK 5 237 920

Visning

10 oktober / tirsdag

18:00 - 19:00

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: