Drammen , Professor Smiths Alle 22 D - E04

 • Adresse:

  Professor Smiths Alle 22 D - E04

 • Prisantydning:

  NOK 6 450 000

 • Totalpris:

  NOK 6 466 170

 • Matrikkel:

  15/329/8

 • Areal:

  Primærrom: 107 m², Bruksareal: 109 m²,


Beskrivelse

Dette er et elegant, splitter nytt og velinnredet byhus som ferdigstilles og klargjøres for innflytting medio oktober 2023.  Ved overlevering kan du tenke på at du er den første som bor her. Boligen ligger med inngang fra et bilfritt og idyllisk smågatemiljø som skaper fine uterom mellom bygningen.  Boligen er oppført over to plan med markterrasse ut mot Professor Smiths Alle.  Boligen er del av Proffen Hagebys andre byggetrinn og kjennetegnes med sine fine og parkmessige uteområder, sentral beliggenhet - i passe avstand fra sentrum - og med skoler og barnehager i nærmiljøet.   Boligen er innholdsrik og holder høy standard.  Her finner du bl.a. stue, kjøkken tre soverom, bad/wc/vask og gjestewc.  Boligen har to utvendige sportsboder og biloppstillingsplass i parkeringskjeller rett borte i gaten.

Salg av kontraksposisjon

Dette er et salg av kontraktposisjon på vegne av kunde som har kjøpt bolig fra utbygger.

Den opprinnelige kjøperen (Kjøper 1) selger den kontraktposisjon som han har overfor utbygger.  Dvs. at neste kjøper ( kjøper 2) trer inn i de rettigheter og forpliktelser som kjøper 1 har overfor utbygger.  Salg av kontraktsposisjoner reguleres av avhendingslovens § 1-1 (4)

Det er stillet garanti overfor kjøper1  iht. bustadoppføringslovens §12 ( entreprenørgaranti ).  Garantien er pålydende 3 % av opprinnelig kjøpesum. . Garantien økes til 5 % fra overtakelse og løper deretter i fem år.   Kjøper 1 har betalt forskudd mot garanti etter bustadoppføringslovens § 47.

Ved kjøp av kontraktposisjon trer kjøper 2 inn i de rettigheter og forpliktelser som den opprinnelige kjøpekontrakten omfatter.

Som kjøper (kjøper2) overtar du selgerens (kjøper1) sine rettigheter og plikter iht. vedlagte kontrakt.  Opprinnelig kjøpekontrakt og leveransebeskrivelse følger som del av salgsoppgave.

Kjøper 1 sitt opprinnelige vederlag var kr 5 950 000,- + omkostninger og likviditetstilskudd med tilsammen kr 23 874,-.  Vederlaget inkluderer et stk. innvendig biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller under felt B1.4 og B1.5.   Det er gjort tilvalg fra kjøper en for tilsammen kr 317 689,-.  Dette omhandler tilleggsleveranser knyttet til elektro, kjøkken og bad..  Leiligheten er levert etter det interiørkonseptet som i prosjektets prospekt er omtalt som  "Arkitektens valg" slik det er beskrevet i prosjektets leveransebeskrivelse.

Tilvalgene som er bestilt og levert omfatter:

- Hangar til robotstøvsuger
- Intergrert microbølgeovn.
- Oppgradert kjøkkenarmatur ift. standardleveranse.
- Elbillader
- Elko Pluss for stikk og brytere.
- Smarthub - dimmere og brytere som kan styres via mob. 
- Ekstra brann og røykvarslere
- Intergrerte høytalere i stue, kjøkken og bad
- Strømkontakt for solskjerming
- Stikkontakt i en uteboder.
- Utvendig stikkkontakt merkterrasse
- Ekstra belysning og mulighet for å sette opp lys i innvendig trapp.
- Ekstra tilkoblingsmulighet i tre soverom for nettverk.
- Digital termostat for varmekontroll
- Filter for vann inn.
- Badekar.

Kjøper har innbetalt 10% av kjøpesummen. Salget finner sted som følge av endret boligbehov.

Kjøpesummen og den evt. merverdi som kjøpesummen inkluderer forfaller til betaling ved overtagelse. Midlene vil ikke bli frigitt overfor kjøper 1, eller utbygger før tinglyst hjemmel er overført til kjøper 2.

Det forutsettes at kjøper har gjennomgått grundig den opprinnelige kjøpekontrakten med tilhørende vedlegg, før bud inngis.

Handelen reguleres av kjøpekontrakt som inngås etter at kjøpstilbud på kontraktposisjonen er akseptert. Det tas forbehold om at utbygger aksepterer transport av opprinnelig kontrakt og at garantistiller godkjenner transport av garanti.

Innhold

Innhold

Byhuset inneholder i første etasje: Entre, kjøkken, stue med utgang til markterrasse, wc, bod under trapp.  Utvendig sportsbod ved inngangspartien og ved markterrassen ut fra stuen. Andre etasje inneholder:  Tre soverom, walk-in garderobe, bad/wc med badekar og opplegg for vaskemaskin.

Standard

Leiligheten holder moderne, høy standard og er utformet iht. det som i utbyggers leveransebeskrivelse er beskrevet tom "arkitektens valg" Gulv leveres med en stavs eikeparkett og keramiske fliser.  Vegger har malte glatte overflater og keramiske fliser i baderom.  Tak har malte, glatte flater med downlights i enkelte rom slik det er beskrevet i leveransebeskrivelse fra utbygger.

Stue

Stuen og kjøkkenet utgjør et åpent rom der stuedelen har utvidet bredde.  Rommet har gjennomlys med store lysflater mot syd og nord.

Kjøkken

Kjøkkenet er levert av Sigdal, med malte fronter i en petroleumslignende farge - utarbeidet for dette prosjektet.

Bad

Baderomsinnredninger er levert av Sigdal.

Terrasse

Ut fra stuen i første etasje er det etablert en markterrasse.

Hage

Uteområdende i Proffen Hageby er parkemessig utformet med et mangfold av prydbeplantning - nyplantet.

Soverom

Boligen leveres med tre soverom, alle plassert i andre etasje.

Beliggenhet

I Drammen er det vanskelig å tenke seg en mer ideell beliggenhet for å kunne nyte det meste av det beste. Her går eller sykler man til restaurantene og kulturtilbudene på livlige Union Brygge på under ti minutter. Her har man samme korte avstand til Drammen stasjon og Flytoget, som tar deg videre til Gardermoen og ut i verden.

For barnefamilier kunne livet knapt vært enklere, med Gulskogen skole som nærmeste nabo og flere barnehager i nærområdet. En rekke fritidstilbud finner man også i nabolaget, med fotballbaner, dansestudio, flomlysbelagt slalåmbakke om vinteren og ikke minst kort vei til innen- og utendørsbassengene på Drammensbadet.

Fra Proffen Hageby rusler man til Gulskogen kjøpesenter på fem minutter, byens største handelsdestinasjon med 120 innholdsrike butikker. Rusler du motsatt vei er det bare 2,5 km til Drammen sentrum og Bragernes torg.

Oppgjør

Beskriv innbetalingsplan

Felleskostnader

3 000 pr. mnd. Stippulerte felleskostnader, ikke vedtatt av eierseksjonssameiet.

Boligens areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 109 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: x m².
Primærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

1. etasje:
Bruksareal: x m².
Primærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

2. etasje:
Bruksareal: x m².
Primærrom: x m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Boligen er kjøpt med en innvendige parkeringsplass i parkeringskjelleren under feltene B1.4 og B1.5.   Standard bredde for p-plass er 240 sm.  Kjelleren er en anleggseiendom med eget gnr/bnr.  Hver garasjeplass representerer en idell 1/149 av annleggseiendommen.  Det som i kontrakten er beskrevet som bod og lagringsplass i kjeller beror på en feil og er ikke i samsvar med prosjektets leveransebeskrivelse.  Boligen leveres med to utvendige sportsboder plassert på hver side av boligen - beskrevet i leveransebeskrivelse.

Byggemåte

Bebyggelsen er beskrevet i utbyggerens leveransebeskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det vil bli utarbeidet ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse for boligen overtas.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med vannbåren gulvvarme - med elektrisk oppvarming i egen elektrokjele i boligen.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i regulert område om omfattes av områdereguleringsplan for Sundland.  Se nærmere beskrivelse i originalt prospekt og leveransebeskrivelse.  Det arbeides med regulering av området nord for Sundlandveien med formål hensetting for tog/ sentrumsformål og bolig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Garantistiller

Navn:
Beløp:

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Professor Smiths Alle 22 D - E04, 3048, Drammen, Gnr. 15 bnr. 329 snr. 8 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

192-23-0132

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230132

 • Prisantydning

  NOK 6 450 000

 • Samlet sum

  NOK 6 450 000

 • Total kostnad

  NOK 6 466 170

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: