Engelsviken , Jadaberget 6

 • Adresse:

  Jadaberget 6

 • Prisantydning:

  NOK 7 900 000

 • Totalpris:

  NOK 8 113 720

 • Matrikkel:

  112/73

 • Areal:

  Primærrom: 164 m², Bruksareal: 189 m²,


Beskrivelse

Dette er et tiltalende skipperhus i Sveitserstil med anneks og garasje, beliggende på en solrik , stor tomt rett bak høydedraget på oversiden av innseglingen til det idylliske havnemiljøet i Engelsviken.  Tilbaketrukket, men kun noen få minutter gange ned til havna i Engelsviken og den populære stranden i Flåtaviken.  Engelsviken er en populær havn for båtfolket og byr på et yrende liv med tilreisende båtentusiaster og folk som kommer landeveien under sommersessongen.  Dette er en kjent og ettertraktet perle i Onsøyskjærgården - en kort båttur fra Vikane, Hankø og videre ned til Hvalerskjærgården.

Innhold

Boligen inneholder i første etasje:  Entre, hall, kjøkken, to stuer og et arbeidsrom ( kan benyttes om en fjerde soverom) wc, bad. 
Andre etasje inneholder hall/repot, 3 soverom og en alkove med vindu.

Annekset inneholder:  Kjøkken/stue, sovealkove og bad/wc.

Mulighet for leie av båtplass

Det er stor etterspørsel etter båtplass i Engelsviken.  En av naboeiendommene disponerer en brygge som gir mulighet for leie av båtplass etter nærmere avtale for båt inntil 25 fot.

Standard

Gulv er belagt med massive furubord og keramiske fliser.  Vegger har malt panel, keramiske fliser og våtromsplater.  Tak har malt panel og lakkerte finerplater.

Entré

En delikat og lys entre, med nostalgiske, keramiske fliser.  Varmekabler i gulv.

Stue

To store stuer i første etasje med peis og adkomst til en disponibelt rom som enten kan benyttes som bibliotek, arbeidsrom, eller et ekstra soverom.

Kjøkken

Kjøkkenet er innholdsrikt og pent, nytt i 2015.

Bad

Det er innredet bad i hovedhuset og i annekset.

Badet i bolighuset har flisbelagte gulv og vegger med varmekabler i gulv.  Servantinnredning og dusjsone med glassdører av herdet glass.  Separat toalett med vegghengt wc.

Badet i annekset har flisbelagt gulv med varmekabler og våtromsplater på vegger.  Servantinnredning, dusjsone med glassdører av herdet glass, vegghengt wc.

Balkong

Ut fra et av soverommene i andre etasje ligger det en stor, solrik balkong der du kan følge solen fra tidlig morgen til sen kveld.

Beliggenhet

Eiendommen ligger pent og solrikt i et rolig smågatemiljø i den etablerte bebyggelsen rett før du kommer ned til havnen i Engelsviken og en fin badeplass i Flåtaviken- begge kun kort spasertur unna.   Den velkjente fiskeforreningen til Skogen en - som frembyr et rikt utvalg av havets delikatesser.  Engelsviken er en trygg og kjent havn for båtfolket er et naturlig stopp på ferden ut Oslofjorden, på vei til Hankøsundet, Hvalerskjærgården og Svenskekysten. Her har du et vakkert kystlandskap i ditt nabolag og flere populære badestrender.  Kjøreavstand til Fredrikstad sentrum tar deg ca 20 minutter og på veien passerer du flere dagligvareforretninger - bl.a. ved Manstad ca 4 km unna, der du også finner skole, barnehage og idrettsanlegg med innendørshall, svømmehall og fotballbaner m.m.   Kjøreavstand ca 1 time og 20 minutter beregnet fra Oslo S.  Kjøreavstand til Råde stasjon er ca 20 minutter med og videre derfra tar toget ca 50 minutter til Oslo S.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex datert 19.9.2023.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for ulike bygningsdeler.  Av disse er 54 %  bygningselementer gitt TG0, eller 1. 

37  % ( 29 enkeltelementer)  er gitt tilstandsgrad 2.  Disse er nærmere beskrevet i tilstandsrapporten på sidene f.o.m. side 9 t.o.m. side 17 i tilstandsrapporten som er del av salgsoppgaven.  

6 % (2 enkeltelementer ) er gitt TG3. Dette omfatter manglende plate av ikke brennbart materiale under ildsted ( Tilstandsrapportens side 12).  Det er gitt pålegg fra feiervesen for avstand fra sotluke til brennbart materiale. 

Det er gitt TG3 for manglende drenering som fører til fukt og vann i kjeller (Tilstandsrapportens side 16 og side 11 - Rom under terreng ).

Det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt i tilliggende konstruksjoner for badet i første etasje i hovedhuset uten at det ble påvist forhøyede verdier eller andre avvik.   Tilsvarende hulltaking er ikke foretatt i anneks.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Dersom tilstandsrapporten på enkeltpunkter inneholder feil og som følge av dette ikke tilfredsstiller krav til tilstandsrapport, skal øvrige punkter likevel legges til grunn som informasjon som er gjort kjent for kjøper.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Pålegg om utbedring av lekkasje i vannledning vil bli utført.

Boligens areal

Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 189 kvm
Hovedhuset:
1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, hall, kjøkken, to stuer og et arbeidsrom ( kan benyttes om en fjerde soverom) wc, bad.

2. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  3 soverom og en alkove med vindu.

Anneks:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, bad/wc og sovealkove.

Garasje:
Bruksareal: 25 m².
Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Oslo følg E6 sydover til Råde.  Kjør av E-6 og følg RV 110 sydover til Gressvik.  Ved Onsøy følg FV 116 i vestover, forbi Elingårdkilen og Golfbanen,  ned til bebyggelsen rett før du kommer ned til havnen i Engelsviken.  Sving til venstre inn på Flåtavikveien og følg veien ca 200 meter før du svinger til høyre inn på Jadaberget. Eiendommen ligger på høyre side rett før høydedraget.

Tomt

Areal: 1 827 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent opparbeidet med gressplen og gårdsplass med belegningsstein.  Tomten er flat, med enkelte partier med synlig fjell i dagen.  Stakittgjerde mot gaten.  Deler av eiendommen er vei som tjener som adkomstvei for naboeiendommene vest for eiendommen.  Dette er tinglyste retter.  En mindre del av tomten - på motsatt side av veien benyttes som parkering for Jadaberget 11.  Dette ligger utenfor Jadaberget 6 sin opparbeidede og inngjerdede hage.

Garasje / Parkering

Garasje med plass for et kjøretøy.

Byggemåte

Eldre enebolig oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av granitblokker og betong.  Boligen er oppført i 1916 og har i 2015 blitt vesentlig modernisert og oppgradert.  Bl.a. med ny kledning, vinduer, tak, isolasjon, røropplegg og elektro.

Annekset har ukjent byggeår, men antas å være oppført tilnærmet samtidig som hovedhuset. Annekset er modernisert i 2015. Garasjen er oppført før 1997.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for bebyggelsen.

Adgang til utleie

Eiendommen omfatter en boenhet med et innredet anneks ved siden av.

Oppvarming

Hovedhuset har elektriske varmekabler i flisbelagte områder i entre, hall og bad/wc.   Peis i stue.  Elektriske panelovner i enkelte rom.  Det er gitt anmerkning fra feiervesenet for brennbart materialle plassert for nær sotluke.

Annekset har el. varmekabler i baderomsgulv og el. panelovner i enkelte rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Bolige har vært leiet ut de siste år.  Leietagers forbruk av strøm er ikke kjent.

Kommunale avgifter

Kr. 23 413 pr. år Inkl. eiendomsskatt med kr 10 110,- pr år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 172 061 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 219 420 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht. reguleringsplan 74 - Engelsviken. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

I kommuneplanen avsatt til område for boligbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Eiendommen har boplikt etter konsesjonsloven (0-konsesjon).  Boplikt gjelder for eiendommer som er, eller har vært i bruk som helårsbolig og gjelder uavhengig av om dagens eier benytter eiendommen som fritidsbolig, eller helårsbolig.  Dersom en eiendom med slik boplikt ønskes nyttet som fritidsbolig må ny eier selv søke konsesjon om fritak fra boplikten.  I tilfeller der kommunen gir fritak for boplikt vil kravet til boplikt fortsatt gjelde ved senere omsetninger.   Dersom kjøp av eiendommen forutsetter fritak for boplikt, må dette spesifiseres i kjøpetilbud.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.  Det er gitt pålegg fra Fredrikstad kommune om utbedring lekkasje i stikkledninger til eiendommene i nærområdet.  Dette arbeidet er i gangsatt og vil bli fullført for selgers regning.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke følger med i handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring for sitt mulige ansvar etter avhendingslovens regler..
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med Tryg lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

1982/7374-1/86  Best. om adkomstrett  04.08.1982. Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:112 Bnr:394  

1982/7731-1/86  Best. om adkomstrett  16.08.1982.  Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:112 Bnr:395  og bnr 398.

1987/10812-1/86  Best. om vann/kloakkledn.  09.10.1987  Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:112 Bnr:124  
Bestemmelse om veg
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/9987-1/86  Bestemmelse om veg  06.08.2002 Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:112 Bnr:636  
Gjelder denne registerenheten med flere.

Det vil bli tinglyst veirett for eiendommene Jadaberget 5, 7, 8, 10, 11,12,14, 14b, 16 og 18a på den veien som går over eiendommen i dag.

Det vil bli tinglyst rett for Jadaberget 11 til parkering på en mindre gressbakke på sydsiden av adkomstveien. Se egen skisse i prospektet.

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Jadaberget 6, 1628, Engelsviken, Gnr. 112 bnr. 73 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Jadaberget 6 Tilstandsrapport, selgers egenerklæring og andre vedlegg til salgsoppgave

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230131

 • Prisantydning

  NOK 7 900 000

 • Samlet sum

  NOK 7 900 000

 • Total kostnad

  NOK 8 113 720

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: