Vesterøy , Stormmusbrinken 57

 • Adresse:

  Stormmusbrinken 57

 • Prisantydning:

  NOK 9 950 000

 • Totalpris:

  NOK 10 214 970

 • Matrikkel:

  49/403

 • Areal:

  Primærrom: 188 m², Bruksareal: 191 m²,


Beskrivelse

I høyden, men likevel godt tilpasset terrenget, ligger Stormmusbrinken 57. Dette er en romslig enebolig, ny i 2015, med god planløsning og store solrike uteplasser. Huset er innholdsrikt med god planløsning og mange rom. Stuens takhøyde måler over 5 meter og boligens store vindusflater binder terrenget utvendige fint sammen med innerommene. Boligen har hatt en eier og fremstår i svært god stand. Den har gjennomgående høy standard og et pent tidsmessig interiør. Huset er oppvarmet med vannbåren gulvvarme og vedfyring. Eiendommen ligger ved sjøen, vestvendt, med en velutstyrt terrasse og en utsikt mange drømmer om. Her bor du med nærhet til fine turområder i Hvalerskjærgården og kort gangvei til den tilhørende båtplassen i Vauerkilen

Innhold

Enebolig over to plan med romslig stue, kjøkken, fire soverom, tv-stue, to bad, toalettrom, vaskerom, garderoberom, kontor/garderoberom, tekniskrom, hall og entrè. I tillegg er det en romslig garasje (ca. 46m²) med billader og boder (ca. 5 m² og ca. 4 m²).

Standard

Boligen holder høy standard og fremstår i god stand. Vegger har slette, malte flater og keramiske fliser på baderommene. Gulvflater er belagt med keramiske fliser og parkett. Vannbåren gulvvarme i 1. etasje. Boligen har malte, slette tak med downlights i entré, kjøkken og gang. Balansert ventilasjon. Eiendommen er velholdt og ivaretatt.

Kjøkken

Pen kjøkkeninnredning godt tilpasset rommet med hvite profilerte fronter og benkeplate i heltre. Innredningen har nedfelt induksjonstopp og integrert oppvaskmaskin, stekeovn og vinskap. Frittstående kjøleskap. Kjøkkenets vinduer slipper lyset godt inn og gir gode arbeidssoner med fin utsikt. Gulvet er flislagt og oppvarmet med vannbåren varme. Vegger og tak har malte slette flater. Downlights.

Bad

Badet i 1. etasje er tilknyttet hovedsoverommet. Dette er utstyrt med vegghengt servantinnredning, vegghengt toalett og en romslig dusjnisje med glassvegger og regnfallsdusj. Gulvet er belagt med keramiske fliser og oppvarmet med vannbåren gulvvarme. Flislagte vegger og malt tak med downlights.

Bad i 2. etasje har vegghengt servantinnredning med speil, vegghengt toalett og dusjnisje med glassdør og regnfallsdusj. Flislagt gulv med vannbåren varme. Vegger er belagt med keramiske fliser. Malt tak med downlights og takvindu.

Romslig og praktisk toalettrom i 1. etasje med vegghengt toalett og servantinnredning med speil. Flislagt gulv med vannbåren varme. Vegger har glatte malte flater. Malt tak med downlights.

Terrasse

Usedvanlig stor terrasse, ca. 200 kvm, som strekker seg fra øst til vest. Fra terrassen er det fin sjøutsikt til vannet som ligger like nedenfor eiendommen. Terrassen er solrik og har flere fine soner for møblering. Uteplassene er godt tilpasset terrenget og tomten. Tross nærheten til sjøen er det eget nedsenket boblebad og utedusj mot sydvest. Gulvflatene er belagt med fliser og terrassebord. Terrasserekkverk av glass og trekonstruksjoner. Ved boligen inngangsparti, i øst, er det montert markise.

Beliggenhet

Eiendommen ligger vestvendt og solrikt med flott sjøutsikt. Her kan du sitte på kjøkkenet, i stuen, eller på terrassen og nyte kveldssolen og den fine utsikten til Vauerkilen og Hvalersundet. Stedet er vest på Vesterøy, Hvaler, omgitt av et ettertraktet og vakkert kystlandskap, med holmer og skjær - og solnedganger du aldri blir lei. Det finnes flere dagligvareforretninger, blomsterbutikk, apotek og spisested ved Ødegårdskilen.

Dette er det beste utgangspunkt du kan ha for å leve nær naturen og det fine skjærgårdslandskapet. Her kan du nyte rolige padleturer, mellom holmer og skjær, gjennom trange sund og passasjer, eller du kan ta båten og begi deg ut i den ettertraktede Hvalerskjærgården som strekker seg fra Vikane og Hankø i nord og ned til Svenskekysten.
Kjøreavstand til Fredrikstad sentrum og jernbanestasjonen er ca. 20 minutter med bil.

Tilstandsgrader (TG2) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport fra Anticimec v/Kenneth Lesteberg datert 07.09.2023. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG0 til TG3 der TG0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG2 og TG3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for ulike bygningsdeler. Av disse er 92% bygningselementer gitt TG0, eller TG1. 5% (5 enkeltelementer) er gitt tilstandsgrad 2. Ingen byningselementer er gitt TG3. Nærmere beskrivelse av disse finnes i tilstandsrapporten.  

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt TG2:

Toalettrom
-Det er bomlyd i enkelte fliser.

Øvrige rom
-Det er bomlyd i enkelte fliser.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
-Stakluke er ikke lokalisert.

Elektrisk anlegg
-Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.

Terrasse
-Rekkverkshøyden er under en meter. Gjelder også rekkverk rundt inngang til loft over garasje.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Punkt 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Kråkerøy elektriske, i forbindelse med strømbrudd.

Punkt 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget?
-Ja, har papirer på det.

Punkt 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)
-Ja, av e- verket.

Punkt 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil idag?
-Ja, godkjent ladeboks.

Boligens areal

Primærrom: 188 kvm, Bruksareal: 191 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad, toalettrom, vaskerom, soverom, omkledningsrom, gang og entrè.

2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Tv-stue, bad, tre soverom og kontor.

I tillegg er det en garasje (ca. 46 kvm) og boder (ca. 4kvm og ca. 5kvm).

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 176 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomt med asfaltert adkomstvei - delvis oppvarmet med varmekabler, steinlagte gårdsplass og ulik beplantning. Eiendommen har en stor terrasse, ca. 200kvm, som omringer boligen med fine uteplasser. Dette er en lettstelt og gjennomarbeidet tomt som i stor grad står seg selv.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen tomt. Det er montert elbillader i garasjen.

Byggemåte

Enebolig på støpt plate på over mark. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført med liggende kledning. Saltak tekket med betongtakstein. Profilert entrédør av tre med glassfelt og elektronisk kodelås. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to- og trelags glass fra 2015. Takvinduer med karmer av tre og trelags glass som åpnes via elektronisk styring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.12.2015 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som èn boenhet.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet ved vannbåren varme via luft til vann varmepumpe og med vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2022 var ca. 18 900 kwh.

Kommunale avgifter

Kr. 28 163 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 930 825 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 950 971 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 86 Stormmusfjellet med formål 110 - boliger. Eiendommen omfattes av Hvalers kommuneplan for 2019-2031 med formål 1001 - bebyggelse og anlegg og 5 - byggegrense, utb.volum og funksjonskrav.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt i Hvaler kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2012/802162-3/200 ERKLÆRING/AVTALE - avtale om båtfeste.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunal vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stormmusbrinken 57, 1684, Vesterøy, Gnr. 49 bnr. 403 i Hvaler kommune

Oppdragsnummer

192-23-0124

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Stormmusbrinken 57

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230124

 • Prisantydning

  NOK 9 950 000

 • Samlet sum

  NOK 9 950 000

 • Total kostnad

  NOK 10 214 970

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: