Sponvika , Mølenveien 30

 • Adresse:

  Mølenveien 30

 • Prisantydning:

  NOK 9 950 000

 • Totalpris:

  NOK 10 212 470

 • Matrikkel:

  13/7

 • Areal:

  Primærrom: 68 m², Bruksareal: 96 m²,


Beskrivelse

Sjarmerende og rustikk fritidsbolig med fortreffelig beliggenhet i sjøkanten med egen dypvannsbrygge - beliggende drøye 300 meter innover Ringdalsfjorden fra  Skjæret i Sponvika, i Halden kommune - ved svenskegrensen.   Her har du full oversikt over båttrafikken i sundet, og god plass til dine gjenster som kommer sjøveien.  Kun noen trappetrinn ned til en stor brygge og flytebrygge med plass til fem båter. Her kan du ta morgenbadet fra egen brygge.  Eiendommen består av en hovedhytte i øvre del med anneks, sammenbygget med en overbygget og lun uteplass.  I Sjøhuset nede ved bryggen kan du trekke selskapet inn under tak når kvelden kommer - og sesongen ebber ut.  Her er det også mulighet for innkvartering.

Innhold

Hovedhytta:
En langsgående gang gjennom hytta leder frem til rommene på rekke og rad:  Stue, glassveranda med 180 graders sjøutsikt, kjøkken, entre, wc, dusjbad.  Fra kjøkkenet er det en bratt trapp opp til loftet - ikke målbart areal til beboelse.  Her er det innredet fire sengeplasser.  Ved siden av hytta ligger et anneks - sammenbygget med hovedhytta med et takoverbygg.  Annekset er innredet som master soverom med himmelseng og egen peis.  Her våkner du i sengen til utsikt rett ut i fjorden.  Ute på terrassen er det innredet en liten bod.

Sjøhuset nede ved bryggen er innredet med et åpent rom og store slagdører som kan åpnes ut mot sjøen og bryggelegemet.  I bakkant leder en trapp opp til kvisten der det er inndelt to rom som benyttes til overnatting.  Sjoboden er ikke registrert med boligformål.

Standard

Hytta har enkel, rustikk med helhetlig og gjennomført standard med grove materialer.  Gulv er belagt med tregulv og skifer.  Vegger og tak har malt panel.

Stue

I hovedhytta finner du en stue og en glassveranda, med flott utsikt til fjorden utenfor

Kjøkken i hovedhytta

Kjøkkenet i hovedhytta er av eldre dato, plassbygget med malt panel, gulvplassert komfyr, servant og kjøleskap.

Utekjøkkenet på brygga

Ved sjøboden, under tak, har du gode fasiliteter i utekjøkkenet.  Her kan du fyre i peisen og steke Pizza , eller brød i bakerovnen.   Innlagt varm og kaldt med servant.  Granit benkeplater.

Bad

Badet er enkelt, utstyrt med dusjkabinet og servant.   Separat wc i gangen ved siden av.  Urinal utvendig - rundt hjørnet.  Bad og wc er ikke bygget etter våtromsnormen.

Terrasse

Hytta har flere, stor, solrike og fine uteplasser - med en imponerende utsikt ut i Ringdalsfjorden som leder fra Oslofjorden og inn til Halden og Iddefjorden.

Mellom hovedhytta og annekset øverst på eiendommen ligger en stor terrasse - delvis overbygget - belagt med bruddskifer.

Brygga fungerer også som en stor, skiferbelagt terrasse forbundet med sjøboden og overbygget som gir ly for det fine utekjøkkenet.   Her kan du løpe ut på bryggene og stupe rett ut i sjøen.

Soverom

I annekset ved hovedhytta finner du et nydelig soverom - en liten suite  - der du våkner tll en nydelig utsikt ut til fjorden.   Om du ønsker litt ekstra stemning og varme på høstkveldene kan du legge på noen pinner og fyre opp i peisen.

På loftet over soverommet  er det laget en liten "sovesal" med fire senger.  Dette er ikke registrert og godkjent for soverom og beboelse og er ikke målbart areal grunnet takhøyde og fluktveier/lysåpninger. 

Loftet over sjøboden er inndelt i to rom og utstyrt med senger.  Sjøboden er ikke registrert for beboelse og er angitt som S-rom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk og solrikt helt nede i sjøkanten i Ringdalsfjorden ved Sponvika -  på veien fra  Oslofjorden og inn til Halden og Iddefjorden - på grensen til vårt broderland Sverige  som du ser over til fra terrassen.   I dette skjærgårdslandskapet kan du ta ferden videre ned langs Svenskekysten, eller du kan krysse "Sekken" og i løpet av noen minutter befinner du deg i den ettertraktede Hvalerskjærgården.  Sponvika ligger ca 1 1/2 times kjøring sydover fra Oslo - med motorvei hele strekningen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 23.8.2023.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for ulike bygningsdeler.  Av disse er  ni bygningselementer gitt TG0, eller 1. 
14 enkeltelementer  er gitt tilstandsgrad 2.  Disse er nærmere beskrevet i tilstandsrapporten på sidene f.o.m. side 9 t.o.m. side 13.  
Fire enkeltelementer er gitt TG3. Dette omfatter  veggkonstruksjoner med råteskader i kledning, innvendige trapper med manglene rekkverk, bad og wc ikke bygget som våtrom og terrengforhold med fall mot mur.  Nærmere beskrivelse av dette finnes på sidene 9, 11 og 13 i tilstandsrapporten.  

Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har avgitt egenerklæring om sin kunnkskap om eiendommens forhold og tilstand.  Det er en forutsetning at kjøper setter seg inn i det som er opplyst i tilstandsrapport og selgers egenrklæring.

Bebyggelsens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 96 kvm

Hovedhytte med anneks:
Bruksareal: 68 m².  Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to stuer, kjøkken, dusjbad, wc, soverom i anneks.   Arealene på loft er ikke målbart bruksareal.

Naust/Sjøbod:
1.etasje: Bruksarea/ S-rom:  17m².  2. etasje: Bruksareal/ S-rom: 11  m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Eiendommen har praktisert adkomst fra enden av Mølenveien langs strandsonen og over eiendommene fra pumpehuset ved Mølevenen 12 og videre over eiendommene i strandsonen, frem til Mølenveien 30.    For eiendommen Mølenveien 22 (20/201) er det tinglyst en avtale som beskriver hvorledes gangretten skal utøves på den aktuelle eiendommen.  For de øvrige eiendommene er det ikke tinglyst noen særskilt rettighet, men blandt eierne av Mølenveien 26, 28 og 30 har man den oppfatning at rett til adkomst over de aktuelle eiendommene er vunnet ved hevd.

Veibeskrivelse:  Fra Oslo følg E6 sydover til den siste avkjøringen før svenskegrensen ( Avkjøring nr 1) og sving av mot Sponvika.  Følge Sponvikaveien nedover ca 2,8 km til Sponvikatorget.  Følg Nyveien videre ned til "Skjæret". Parker på plassen ved "Skjæret" og følg Mølenveien ca 100 meter til fots frem til pumpehus.  Gå ned på bryggen og følg vei og sti over eiendommene frem til Mølenveien 30.  Det kan oppleves privat.

Eiendommen har i alle år hatt båt liggende på en liten brygge ved "skjæret" som har blitt benyttet som altnernativ adkomst.  Det er ca 350 meter fra "Skjæret" til bryggen på eiendommen.

Eierens jolle, en Pioner 13, med ny 6hk Yamaha (2023) blir benyttet til og fra brygga ved Skjæret.   Denne følger med handelen.

Tomt

Areal: 443 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkering

De veiløse eiendommene langs Mølenveien har praktisert parkering ved Skjæret på kommunal grunn  Dette er ikke tinglyste rettigheter, men praktisert gjennom årtider.  Eier av Mølenveien 28 og 30 har i fellesskap etablert en mindre brygge der de har jollene sine når de ikke er fortøyd på egne eiendommer.

Bebyggelse

Den opprinnelige hytta  - øverst er trolig oppført på 1930-tallet.  Denne er senere utvidet og påbygget med et anneks, jfr byggemeldinger fra 1994 til 1997.  Byggearbeidene her er utført ca 1997

Naustet er byggemeldt og godkjent i 1992-1993 og oppført deretter.  Det foreligger ikke ferdigattest for bebyggelsen.Halden kommune utsteder ikke ferdigattest på fritidsboliger med gitt tillatelse før 1998.

Steinbrygga er godkjent ifm. restaurering i 1993. 

Det er mellom de byggemeldte tegninger for bebyggelse og steinbrygga.   Flytebrygga er godkjent etter søknad med ferdigattest fra 2010.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for anlegg av flytebryggen utenfor bryggekaret på eiendommen.  Det er ikke fremlagt ferdigattest for øvrig bebyggelse.  Halden kommune utsteder ikke ferdigattest på fritidsboliger med gitt tillatelse før 1998. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Oppvarming

Eiendommen har innlagt strøm.  Det er ildsteder i hovedhytta ( peis og vedovn i stuen) og peis i annekset.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr. var 4185 kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 14 885 pr. år Fakturerte kommunale avgifter for 2022. Eiendomsskatt inkludert med kr 1183,- pr år.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplan. Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel.  Retningslinjer RPR for Oslofjorden. Hensynsone Bevaring av kulturmiljø.  LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende områdenavn L18.  Flomfare, Ras- og skredfare.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via private anlegg.

Tilbehør

Eiendommen selges med innbo og løsøre, med unntak av noen personlige gjenstander og gjenstander med affeksjonsverdi.  Alminnelig flyttevask vil ikke bli utført.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund as har i samarbeid med Tryg lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser og rettigheter

1994/3127-1/2  Erklæring/avtale.   08.08.1994. Rettighetshaver:Knr:3001 Gnr:15 Bnr:1 Fnr:2. Bestemmelse om vannledning, sommervannledning m.fl.best. Gjelder denne registerenheten med flere

1996/3048-1/2  Bestemmelse om vannledn.  15.07.1996. Rettighetshaver:Knr:0101 Gnr:13 Bnr:1 Fnr:3. Gjelder denne registerenheten med flere
 
Eiendommen har tinglyst rett til gangvei over eiendommen Gnr 20, bnr 201.  Gjennom Mølebugta Vannlag AL har eiendommen rettigheter på eiendommen Gnr 20, Bnr 9.  Se kopi av erklæringer vedlagt salgsoppgaven.

Adresse og matrikkel

Mølenveien 30, 1794, Sponvika, Gnr. 13 bnr. 7 i Halden kommune

Oppdragsnummer

192-23-0119

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Mølenveien 30 Tilstandrapport, selgers egenerklæring m.m.

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230119

 • Prisantydning

  NOK 9 950 000

 • Samlet sum

  NOK 9 950 000

 • Total kostnad

  NOK 10 212 470

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: