Fredrikstad , Karstensens vei 27

 • Adresse:

  Karstensens vei 27

 • Prisantydning:

  NOK 4 300 000

 • Totalpris:

  NOK 4 423 720

 • Matrikkel:

  203/120/116

 • Areal:

  Primærrom: 138 m², Bruksareal: 202 m²,


Beskrivelse

Dette er en horisontaldelt tomannsbolig med stor hage i barnevennlige omgivelser. Eiendommen ligger på Lisleby med gangavstand til dagligvareforretning, Østfoldhallene i Dikeveien, skoler, barnehager og spisesteder. Boligen har en god planløsning hvor 1. etasje og 2. etasje er innredet med separate leiligheter som hver inneholder stue, kjøkken, to soverom, bad og hall. Her bor du sentralt med kort skolevei og gangavstand til alt familien trenger i hverdagen.

Innhold

Horisontaldelt tomannsbolig over to plan med kjeller. Huset inneholder to stuer, to kjøkken, to bad, fire soverom, trappegang og trappegang fordelt likt over to etasjer. Underetasjen består av vaskekjeller og bodrom.

Standard

Boligen har alminnelig til enkel standard med noe bruksslitasje. Gulv er belagt med med flis, belegg og laminat. Vegger har malte panelflater og belegg. Malte himlingsplater.

Kjøkken

1. etajse: Hvit kjøkkeninnredning med glatte fronter fra 2018 og svart laminert benkeplate. Hvite fliser mellom under- og overskap. Innredningen har integrert oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og induksjonstopp. Ventilator i overskap. Flislagt gulv med varme, malte vegger og malt tak.

2. etasje: Kjøkkeninnredning med glatte fronter og laminat benkeplate. Frittstående kjøleskap med fryser og stekeovn med platetopp. Vegghengt ventilator. Varmtvannsbereder (120 liter) plassert i kjøkkenbenk. Gulvet er belagt med laminat. Malte vegger og tak.

TG2
1. etasje:
Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det mangler belistning i taket. Det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser.
 
2. etasje:
Varmtvannsbereder har fått TG2 på grunn av alder og tilstand. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vegg overflater er slitt. Himlingsflate bærer preg av alder og slitasje.

TG3
Registrert svelling på innredning i andre etasje rundt varmtvannsbereder og bærer preg av slitasje.

Bad

1. etasje: Hvit vegghengt servant med glatte fronter, speil, dusjhjørne og toalett. Avtrekksventil i vegg. Gulv er belagt med belegg og vegger har våtromstapet. Malt tak.

2. etasje: Lyst bad med vegghengt servant med profilerte fronter, speil, dusjkabinett og toalett. Avtrekksventil i vegg. Gulvet er belagt med belegg.  Vegger er belagt med våtromstapet. Malt tak.

TG2:
Avtrekksvifte er defekt og må repareres eller byttes. Alder på vannrør er passert anbefalt brukstid. Sluket er isolert inne i dusjsonen og vannsøl eller lekkasjevann har ingen-redusert mulighet til å nå sluket. Servantskap har fuktskader og dusjvegger bærer preg av slitasje. Himlingsflate bærer preg av slitasje. Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Badet i første etasje har nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv til hoved sluk målt til ca. 3 mm.

TG3:
Baderommene har omfattende slitasje og manglende vedheft. Overflater må fornyes. Gulvbelegg er benyttet som fuktsikring og har sprekker og utettheter. Tettesjiktet har en alder som tilsier at levetiden er passert. Det er også observert hull/sprekker og symptomer på bakenforliggende skader. Utbedring av skader og utskifting av tettesjikt må påregnes innen rimelig tid. På badet i første etasje er det observert hull/sprekker og symptomer på bakenforliggende skader.

Terrasse

Stor sydvestvendt terrasse på ca. 37 m2, med utgang fra stue i første etasje. Fra terrassen er det  trapp ned til hagen. Fra stuen i 2. etasje er det en vestvendt balkong på ca. 3,5 m2 med utsikt over nærområdet.

Beliggenhet

Eiendommer ligger i en blindvei på Lisleby. Dette er et barnevenlig boområde med enkel adkomst til skoler og barnehage. Her er det gangavstand til dagligvarebutikk, skole, barnehage, treningssenter og fine turstier langs Glomma. Bussforbindelse ved riksvei 109 og Lislebyveien. Eiendommen befinner seg ca. 4 km nordøst for Fredrikstad sentrum og det er ca. 8 minutter med bil til sentrum.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport fra Anticimex ved Øystein Solberg datert 05.07.2023. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG0 til TG3 der TG0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG2 og TG3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for ulike bygningsdeler.  Av disse er 31% bygningselementer gitt TG0, eller 1.
54% (25 enkeltelementer) er gitt tilstandsgrad 2. 8% (5 enkeltelementer) er gitt TG3. Nærmere beskrivelse av disse finnes i tilstandsrapporten.  

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt TG2 og TG3:

TG2:

Våtrom - 1. etasje
-Avtrekksvifte er defekt og må repareres eller byttes. Alder på vannrør er passert anbefalt brukstid. Sluket er isolert inne i dusjsonen og vannsøl eller lekkasjevann har ingen-redusert mulighet til å nå sluket. Servantskap har fuktskader og dusjvegger bærer preg av slitasje. Himlingsflate bærer preg av slitasje. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hoved sluk er på tilfeldig sted målt til ca. 3 mm. Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.

Våtrom - 2. etasje
-Avtrekksvifte er defekt og må repareres eller byttes. Alder på vannrør er passert anbefalt brukstid. Sluket er isolert inne i dusjsonen og vannsøl eller lekkasjevann har ingen-redusert mulighet til å nå sluket. Servantskap har fuktskader og dusjvegger bærer preg av slitasje. Himlingsflate bærer preg av slitasje. Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.

Kjøkken - 1. etasje
-Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Det mangler belistning i taket. Det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser.

Kjøkken - 2. etasje
-Varmtvannsbereder har fått TG2 på grunn av alder og tilstand. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vegoverflater er slitt. Himlingsflate bærer preg av alder og slitasje.

Øvrige rom - 1. etasje
-Enkelte innerdører har skader og slitasje.

Øvrige rom 2. etasje
-Vegger, gulv og himlingsflater bærer preg av alder og slitasje. Enkelte innerdører har skader og slitasje.

Rom under terreng (kjeler, underetasje og sokkeletasje)
-Klaffventiler stedvis i vegg, usikker tilluft løsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering. Registrert "kjellerlukt". Det registreres pussavskalling og saltutslag på yttervegger. Himling og gulvflater bærer preg av alder og slitasje. Noe riss/sprekker i gulvflater. Det ble foretatt overflate søk med fuktindikasjonsinstrument på yttervegger. Det ble registrert forhøyede fuktverdier, noe som indikerer på fuktvandring i konstruksjonen.

Loft - uinnredet/råloft
-Svertesopp observert i undertak, ytterligere undersøkelser for å avdekke årsak og omfang bør påregnes. Manglende isolasjon. Det er ikke registrert dampsperre mellom kald og varm sone noe som kan føre til kondens. Det er observert spor etter aktivitet av mus.

Ildsteder/skorsteiner innvendig
-TG2 grunnet alder for skorstein.

Innvendige trapper
-Det er knirk i trappene og eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Trappens bruksflater bærer preg av slitasje. Overflater må fornyes. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - Kjeller
-Registrert noen skjevheter. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15 mm.

Etasjeskiller - 2. etasje
-Registrert noen skjevheter i etasjeskiller. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15 mm i stue og 13 mm på soverom.

Tekniske anlegg - 1. etasje
-Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Stoppekran er ikke funksjonstester grunnet høy alder/tilstand. Avløpsrør i boligen er fra husets opprinnelige byggeår og tilstandsgrad 2 er satt ut fra alder og materialvalg.

Elektrisk anlegg - 1. etasje og kjeller
-Det er observert løse og åpne ledninger i kjeller. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Elektrisk anlegg - 2. etasje
-Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med støpsel. Fare for varmgang. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
-Panel er stedvis råteskadet. Grunnet observasjon av råteskader på ytterkledning kan skade i bakenforliggende konstruksjoner ikke utelukkes.

Dører og vinduer - 1. etasje og kjeller
-Vinduer fra 1981 er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. TG2 er satt på entredør som er av innerdør. Døren har ikke den funksjonen en ytterdør har. Utskifting må påregnes.

Dører og vinduer - 2. etasje
-Vinduer fra 1987 er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. TG2 er satt på entredør som er av innerdør. Døren har ikke den funksjonen en ytterdør har. Utskifting må påregnes.

Yttertak
-Taktekking har symptomer på elde og slitasje. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av tilstanden. Takkonstruksjonen har mangelfull/liten ventilering noe som gir økt risiko for kondensproblematikk. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.

Balkong
-Rekkverkshøyden er under 1 meter, avvik fra dagens byggetekniske forskrift.

Terrasse
-Det er observert stedvis råteskader. Søyler/pilarer som danner fundamenter, er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon. TG2 er satt for å belyse risiko grunnet observert råteskader på terrasse.

Utvendige trapper
-Registrert riss/sprekker i betongkonstruksjon. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet eller er stabil.

Grunnmur
-Det registreres riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent.

Drenering
-Usikkert om takvann er ledet i eget lukket avløpssystem og at det fungerer tilfredsstillende. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren og forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Tilstrekkelig fall rundt bygget må etableres. Det registreres manglende grunnmurslist. Fare for fukt i konstruksjonen. Kjelleren bærer preg av at dreneringen funksjonsmessig er svekket. Tiltak anbefales. Det er observert saltutslag/kalkutslag på grunnmur som tyder på fuktvandring i konstruksjonen. Fuktvandring må varig stoppes. Fuktskade må utbedres. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder.

TG3

Våtrom - 1. etasje
-Rommet har omfattende slitasje og manglende vedheft. Overflater må fornyes. Vinduets plassering i våtsone er uegnet og bør skjermes. Fare for fukt i konstruksjon. Gulvbelegg er benyttet som fuktsikring og har sprekker og utettheter. Tettesjiktet har en alder som tilsier at levetiden er passert. Det er også observert hull/sprekker og symptomer på bakenforliggende skader. Utbedring av skader og utskifting av tettesjikt må påregnes innen rimelig tid.

Våtrom - 2. etasje
-Rommet har omfattende slitasje og manglende vedheft. Overflater må fornyes. Gulvbelegg er benyttet som fuktsikring og har sprekker og utettheter. Tettesjiktet har en alder som tilsier at levetiden er passert. Det er også observert hull/sprekker og symptomer på bakenforliggende skader. Utbedring av skader og utskifting av tettesjikt må påregnes innen rimelig tid.

Kjøkken - 2. etasje
-Registrert svelling på innredning rundt varmtvannsbereder og bærer preg av slitasje.

Brann - 1 og 2. etasje
-Det er usikkerhet om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggeteknisk forskrift. Dør inn til leiligheten er ikke i henhold til forskriftskrav. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer må utføres.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Punkt 3: Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
-Ja. Tilbakeslag i kjeller fra kommune nettet, på grunn av for mye regn i 2019. Dette problemet opplevdes i hele dette område og de fleste lavt liggende områdene i Fredrikstad.

Punkt 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja, kun faglærte. ELEKTROSMIA AS. Elanlegget i hele 1.atasje ble byttet og kjult bakveggen. Og skiftet sikringsskapet samtidig. Og det foreligger samsvarserklæring og kvitteringer for dette.

Punkt 16: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
-Nei. Sikringsskapet ble flyttet ned til 1.egt. og elanlegget i hele 1. Egt. Er skiftet og utbedret i 2019 og det er utført av elektrosmia as.

Punkt 20: Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
-Ja.

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
-Ja. Det er en hel tomannsbolig med to komplette leiligheter.

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 202 kvm

Underetasje/kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Sekundærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Vaskekjeller, gang og boder.

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang og entrè.

2. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, to soverom, gang og trappegang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 678 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2031, Festeavgift: 898

Tomten er opparbeidet med gruset gårdsplass, heller, gressplen og noe beplantning.

Tomten festes av Fredrikstad kommune. Festetiden er 75 år regnet fra 1956. Årlig festeavgift utgjør kr. 898,-. Festeavgiften reguleres i 2025 etter konsumprisindeks. Festeavtalen og utfyllende opplysninger om festeavtalen ligger vedlagt.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på tomten.

Byggemåte

Horisontaldelt tomannsbolig oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betongkonstruksjoner. Etasjeskillere og bærende konstruksjoner av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende og stående trekledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein.
Byggetegningen har ikke tegnet inn balkongen i 2. etasje.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som en tomannsbolig og kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet. Varmepumpe fra 2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Begge leilighetene er utleid så stipulert strømforbruk er ukjent.

Kommunale avgifter

Kr. 29 287 pr. år Inkludert eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 917 435 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 302 766 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område. I kommuneplanen for Fredrikstad 2023 - 2035 er det avsatt til område for 320 - flomfare, H320 urban og
1001 - bebyggelse og anlegg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1956/302293-2/86  Festekontrakt - vilkår.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vei, vann og avløp. Kommunen skal fornye vann- og avløpsledninger i området. Da må huseierne oppgradere sine private stikkledninger. Det kan komme pålegg om dette

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Det er pågående leieforhold i boligen.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Karstensens vei 27, 1617, Fredrikstad, Gnr. 203 bnr. 120 Fnr. 116 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0105

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Karstensens vei 27

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230105

 • Prisantydning

  NOK 4 300 000

 • Samlet sum

  NOK 4 300 000

 • Total kostnad

  NOK 4 423 720

Visning

12 oktober / torsdag

16:30 - 17:30

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: