Kråkerøy , Åsgårdveien 16C

 • Adresse:

  Åsgårdveien 16C

 • Prisantydning:

  NOK 9 990 000

 • Totalpris:

  NOK 10 253 570

 • Matrikkel:

  423/186

 • Areal:

  Primærrom: 172 m², Bruksareal: 172 m²,


Beskrivelse

Dette er en tiltalende, innholdsrik og moderne enebolig i funkisstil med svært sentral beliggenhet på Værste, rett ved sentrumskjernen og bryggepromenaden. Boligen har en velfungerende planløsning med to stuer, tre bad og tre soverom hvor det enkelt kan lages til to soverom til ved behov! Foreldresuiten har eget garderoberom med direkte tilgang til et privat bad og utgang til vestvendt balkong. Eiendommen ligger usjenert mot vest med fine uteplasser, jacuzzi, hage og en romslig gårdsplass med dobbeltgarasje. Denne boligen et resultat av samspillet mellom en families behov og en god arkitekts blikk for design og funksjon. Her bor du sentralt, men tilbaketrukket fra det urbane bylivet i sentrum og på Værste - et av Fredrikstads mest spennende bydeler i størst vekst og utvikling.
Boligen er tegnet av arkitekt Bjar og har hatt én eier. Det er ca. 3 år med nyboliggaranti igjen.

Innhold

Boligens 1. etasje inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til vestvendt markterrasse, bad, vaskerom og entrè. I 2. etasje er det stue/ungdomsavdeling, to bad og tre soverom - hvor alle har utgang til balkong.

Standard

Boligen fremstår i god stand. Oppholdsrommene oppleves romslige og de store vindusflatene slipper lyset godt inn, samtidig som omgivelsene på egen eiendom oppleves trygt og nært utenfor. Det er lagt varmekabler i hele 1. etasje og på badene i 2. etasje. Boligen har installert balansert ventilasjon fra Flexit og luft-til-luft varmepumpe. Downlights i tak og xComfort smarthusstyring. Gulv er belagt med parkett og keramiske fliser. Vegger er belagt med malte, glatte flater og keramiske fliser på baderommene. Eier har bestilt utvendige screens til terrassen som kan heves/senkes - dette vil bli ettermontert.
Det foreligger ingen TG2 eller TG3 for denne boligen.

Kjøkken

Stor kjøkkeninnredning fra danske Aubo med mye skap- og benkeplass. Innredningen har grå, slette fronter og laminert benkeplate. Det er integrert induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøle- og fryseskap og ventilator fra Røros Hetta. Kjøkkenet har en sosial og velfungerende åpen løsning mot spisestuen og stuen. Det er bestilt glass mellom over- og underskapene som ettermonteres av eier. Gulv er belagt med parkett og oppvarmet med varmekabler. Vegger og tak har malte slette flater. Downlights.

Bad

1. etasje: Pent baderom med servantinnredning med skuffer, dusj og vegghengt toalett. Rommet har keramiske fliser på vegger og gulv med elektrisk gulvvarme. Malt tak med downlights. Ventilasjon i tak, tilluft i dør og baderomsvindu.

2. etasje: Badet inneholder servantinnredning, dusj og vegghengt toalett.  Keramiske fliser på vegger og gulv med gulvvarme. Malt tak med downlights. Ventilasjon i tak, tilluft i dør og baderomsvindu.

Bad tilknyttet hovedsoverommet: Delikat bad med servantinnredning, dusj og vegghengt toalett. Vegger og gulv har keramiske fliser og gulvvarme. Malt tak med downlights. Ventilasjon i tak, tilluft i dør og baderomsvindu.

Vaskerommet ligger i 1. etasje, naturlig og praktisk ved inngangspartiet. Rommet er utstyrt med hvit skapinnredning med skyllekum og opplegg for vask- og tørkemaskin. Keramiske fliser på gulv med elektriske varmekabler. Vegger og tak har lyse malte flater. Ventilasjon i tak, tilluft i dør og vindu som slipper lyset godt inn.

Terrasse

Fra stuen og spisestuen er det utgang til en stor, vestvendt og delvis overbygd markterrasse med jacuzzi. Denne er ca. 55 m2 og har gode møbleringsmuligheter for utemøblement, grill og solsenger. Terrassen strekker seg på to av boligens sier er skjermet for naboene. Denne fine uteplassen er en naturlig del av boligens oppholdsrom i sommerhalvåret.

I 2. etasje er det to balkonger - tilknyttet hvert av soverommene og stuen. De to største soverommene og stuen har utgang til felles balkong, ca. 15 m2, mot vest. Her er det god plass til solsenger eller sofagruppe. Fra balkongen har du fin utsikt til de ikoniske kranene på Værste i vest. Fra barnerommet, mot sydøst, er det en mindre luftebalkong.

Beliggenhet

Åsgårdveien 16C ligger på et flatt, lite platå, i den tidligere hagen til Åsgård Hovedgård på Kråkerøy, mindre enn 500 meter fra gangbroa som tar deg over til Stortorget i Fredrikstad sentrum. Her bor du på et høydedrag, hevet over den nye bydelen på Værste - et stort område i utvikling, som gradvis blir en forlengelse av Fredrikstad sentrum. Gangbroa er anløpssted for byfergene som tar deg til Gressvik i vest, gjennom sentrum, Isegran, Cicignon og Gamlebyen. Her har du kort vei til barne- og ungdomsskoler -og barnehage finner du rett nede i gaten. Rett syd for Åsgård ligger et fint skogsterreng med turløyper - og lengre syd ligger den ettertraktede Hvalerskjærgården. Når du er på Kråkerøy, er det aldri langt til sjøen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Svein Nesøen datert 16.06.2023. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG0 til TG3 der TG0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG2 og TG3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for ulike bygningsdeler. Av disse er 7 bygningselementer gitt TGIU. 40 bygningselementer gitt TG0, eller TG1. Ingen bygningselementer er gitt TG2 eller TG3. Nærmere beskrivelse av disse finnes i tilstandsrapporten.  

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Punkt 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Spikret kledning med 1 spiker til for å få 2 spiker pr kledningsbord. Dette etter at eier påpekte at kledningen vred seg. Dette er gjort av husbygger (Holmskau Prosjekt AS) i mai 2023 og er en løsning dem har gått god for.

Punkt 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr og ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Trygg elektriske la opp ny kurs til jacuzzi i 2021. Samsvarserklæring ligger i boligmappe.

Punkt 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr og ventilasjon)?
Ja. Ligger i boligmappe.

Punkt 15: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Ute på vegg.

Punkt 18: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja. Garasje hos nabo, ikke godkjent. Varsel om søknad om leiligheter nærmere Byhaven.

Punkt 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja. Vurdering av kledning, dette er nå utført.

Boligens areal

Primærrom: 172 kvm, Bruksareal: 172 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, to stuer, bad, vaskerom og gang/hall.

2. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, tre soverom, garderoberom og to bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 488 kvm, Eierform: Eiet tomt

Flat tomt som er fint opparbeidet med gressplen, busker, trær og markterrasse. Deler av eiendommen er inngjerdet med tregjerder. Asfaltert innkjørsel.

Garasje / Parkering

Eiendommen har en frittliggende dobbelgarasje (ca. 33 m²) fra 2021 med elektriske og vedlikeholdsfrie ledporter. Det er god plass til parkerte biler på den asfalterte gårdsplassen. Det er montert elbillader.

Byggemåte

Funkisbolig over to plan oppført i bindingsverk med ringmur og betongdekke. Fasaden har noe stående og noe liggende trekledning. Inngangsdør med tolags glass og elektrisk kodelås. Vinduer, terrasse- og skyvedør med trelags energiglass og utvendig aluminiumsbeslag. Flatt tak tekket med protanduk. Renner og nedløp i stål.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 27.09.2023 for eiendommen. Dokumentet kan sendes på forespørsel til megler.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som èn boenhet.

Oppvarming

Boligen har installert balansert ventilasjon fra Flexit og det er montert luft-til-luft varmepumpe. Det er lagt elektriske varmekabler i 1. etasje og på badene i 2. etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2022 var ca. 22 349 kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 32 752 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 678 213 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 041 565 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 386 Bebyggelsesplan på Åsgård med formål 110 - Boliger og 750 - Felles lekeareal. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2020-2032 med angitte formål 1001 - Bebyggelse og anlegg. Værste er et område i vekst og det er flere prosjekterte tomter i nærheten. Det er et pågående arbeid nordøst for eiendommen, såkalt Byhaven. Her blir det blokkbebyggelse med leiligheter, byhus og kjøpesenter. Det er også et prosjektert arbeid øst for eiendommen med mindre småhusbebyggelse. Vest for eiendommen, ved Værste-kranene og den gamle Dokka er det planlagt en stor utbygning med leilighetsbygg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2020/2436450-1/200 OPPRETTELSE AV REALSAMEIE
1996/11981-1/86 ERKLÆRING/AVTALE

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp. Adkomst via privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Åsgårdveien 16C, 1671, Kråkerøy, Gnr. 423 bnr. 186 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0090

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt �sgårdveien 16C

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230090

 • Prisantydning

  NOK 9 990 000

 • Samlet sum

  NOK 9 990 000

 • Total kostnad

  NOK 10 253 570

Visning

12 oktober / torsdag

17:00 - 18:00

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: