Fredrikstad , Syenittveien 31

 • Adresse:

  Syenittveien 31

 • Prisantydning:

  NOK 13 750 000

 • Totalpris:

  NOK 14 109 570

 • Matrikkel:

  203/179

 • Areal:

  Primærrom: 254 m², Bruksareal: 401 m²,

4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G EnergimerkeYELLOW
Energimerke
Legg inn bud Prospekt Syenittveien 31
Meld deg på visning

Beskrivelse

Dette er en stor, innholdsrik og svært elegant enebolig der alle fasiliteter ligger på ett plan og med store, fine terrasser ut fra stuene. Allerede ved boligens inngangsparti får du en følelse av eksklusivitet - og innenfor døren opplever du siktlinjer gjennom hele husets lengde og godt samspill mellom interiør og utomhusareal.  Boligen ligger innerst i en rolig boliggate ved Gamle Falchåsens høyeste punkt - med solgang fra morgen til kveld.   Dette er barnevennlige omgivelser - kun en kort spasertur til skoler, barnehager, bussholdeplass og fine turområder ved Bingedammen og i Fredrikstadmarka.  Falchåsen er tilbaketrukket og skjermet, men ligger kun noen minutter fra Fredrikstad sentrum og jernbanestasjonen.  Ælvebyen Fredrikstad tar elven i bruk. Her kan du besøke et uttall av restauranter langs elvepromenaden og bruke den populære byfergen fra festningsverket ved Gamlebyen, gjennom sentrum og ut vil Gressvik i vest.  Du finner ikke maken i Norge.

Innhold

Boligens utforming er et resulatat av gjennomtenkte løsninger og teft for godt design. Boligen inneholder i 1. etg. ( alle rom P-rom): Hall/ entre, stue, kjøkken, spisestue, tv/stue/ allrom, 4 soverom, 2 bad/wc, stort vaskerom, eksternt trimrom og stue (studio)
Kjeller ( alle S-rom): Diverse kjellerom og fyrrom. - Kjeller har utvendig adkomst.

Standard

Boligen har meget tiltalende fasader og  interiør - og har alle fasiliteter på et plan.  Gulv er belagt med eik parkett, keramiske fliser, skifer og vinylbelegg.  Vegger er belagt med glatte, malte flater og keramiske fliser.  Tak har malt panel med downlights i ulike soner.

Entré

Entreen er en av husets signaturer - en koridor av lys som binder to huskropper sammen - med store lysflater ut mot gårdsplassen.  Her kommer lyset inn på ettermiddag og kveld og rommet fungerer som en reflektor som bringer lys inn i de to huskroppene - og siktlinjer gjennom hele huset.

Stue

I hoveddelen er det innredet to store stuer på hver side av den sentrale kjøkkensonen - begge orientert ut mot det store terrassen mot vest - som gir en god, privat loungefølelse.   Mot øst åpner det seg ut til en perfekt frokostterrasse - og de to motstående lysflatene gir en opplevelse av transparens.

Kjøkken fra Italienske Binova - nytt i 2022.

Kjøkkenet er elegant, nett og minimalistisk, men likevel innholdsrik - levert av Binova, bl.a. utstyrt med Quooker varmtvann-skran, keramisk topp, stekeovn med dampfunksjon og kombiovn i benkehøyde.  Intergrert kjøleskap og oppvaskmaskin. Innredningen har to vinskap intergrert og orientert ut mot stuen.   Kjøkkenet ligger i boligens transparente sone, med åpning direkte ut til den private frokostterrassen mot øst - og til loungeområdet i ves

To gode bad og et vaskerom du aldri vil flytte fra.

Huset har to gode bad.  Det ene ligger i "ungdomsavdelingen" mot nord, med servantskap, wc og dusj bak glassvegg av herdet glass.  Det andre er et stort og varmt bad, gulv og innredning av teak, dusj, badekar og WC.

Terrasse

Husets to store terrasser ligger hhv. mot øst og vest.   Terrassen mot øst måler ca 40 kvm har adkomst direkte fra kjøkkenområdet med to store glassdører som når de åpnes gjør terrassen til den del av kjøkkenet og kjøkkenet til en del av terrassen.  Mot vest ligger en ca 80 kvm stor terrasse som gir rom for flere møbelgrupper, solsenger m.m.  Her ligger også et  nedfelt Jacuzzi og en utedusj.

Hage

Boligen er omgitt av en skjermet, fin hage med gressplen, prydbusker og frukttrær.  Inngangspartiet preges av den kombinerte bruket av steinmaterialer og tre - som lager et elegant, fint særpreg og gir sammen med inngangspartiet en opplevelse av eksklusivitet.

Foreldre- og barnerom

Husets fire soverom er plassert i to avdelinger.  Via en privat soveromgsgang fra hoveddelen ledes man til et stort master bedroom med en raus og velinnredet walkinn garderobe og egen utgang til frokostterrassen som orienterer seg mot øst og syd.  I denne delen av boliger ligger også et barnerom - og et stort, fint bad.

Soverommene i ungdomsavdelingen

I den nordlige delen av bygget - i enden av glasskoridoren ved inngangspartiet - ligger to store soverom og et fin ungdomsstue, eller det som i dag fungerer som en fin arbeidsplass/kontor.  Her ligger også bad nr to.

Beliggenhet

Beliggende i veletablert og ettertraktet villastrøk øverst på Gamle Falcåsen i Fredrikstad - i enden av en rolig boliggate.  Her har barna trygg og kort vei til skole (1-7) - kun noen hundre meter unna.  Barnevennlige omgivelser, med ballbane, aktivitetspark, bocciabane og skøytebane på vintertid.  Inærområdet ligger fine turterreng ved Bingedammen og den ettertraktede Fredrikstadmarka.  Kjøreavstand til Fredrikstad sentrum og jernbanestasjonen er ca 7 min.

Forsikring

Winterbergh Forsikring Polisenummer: 1210374

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport datert 28.4.2023 fra Taksthuset as.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG 2: Taktekke, nedløp og beslag, veggkonstruksjoner, vinduer, vinduer, etasjeskille, radon, gulvoverflater, membran, ventilasjon, drenering, vann- og avløpsledninger.  Nærmere beskrivelse er gitt i tilstandsrapporten på rapportens sider fra 8 til 15.
TG3: Rekkverk til kjellernedgang, manglende sluk vaskerom.  Se tilstandsrapportens side 11 og 13.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har anmerket for et forhold med vann i kjeller.  Det er gjort tiltak som har løst problemet.

Boligens areal

Primærrom: 254 kvm, Bruksareal: 401 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 0 m². Alle rom i kjeller er S-rom.

1. etasje:
Bruksareal: 254 m².
Primærrom: 254  m². Alle rom i boligens første etasje er P-rom.

Rom ved Carport:
Bruksareal: 27 m².
Rommene er vurdert som S-rom, men er innredet og benyttes som hhv. trimrom og studio.  Carport har areal på 54 kvm - ikke målbart BRA

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum kjør RV 109 nordover til rundkjøring ved Wilbergjordet. Følg Wilbergjordet frem til Gamle Kirkevei og følg denne opp langs kirkegården. Hold til høyre opp i Falchåseveien og deretter første vei opp til venstre. Sving så første vei til høyre. Du er nå i Syenittveien. Følg veien frem til enden. Eiendommen ligger på venstre side.

Tomt

Areal: 1 552 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er flat, pent opparbeidet med gressplen og brydplanter i kombinasjon med enkelte frukttrær. Eiendommens inngangsparti og gårdsplass er pent tilrettelagt med fine kombinasjoner av heller, steinsetting og felter i lerketre, nedfelt og i plan med øvrige overflater. Tomten oppleves skjermet og ugenert - med god plass til utomhusaktivitet.

Det vil for selgers regning bli gjennomført en grensejustering mot naboeiendom i øst slik at carporten blir liggende innenfor eiendommens grenser.  Mot gaten ligger en del av carporten utenfor eiendomsgrensen.

Carport/ Parkering/Eksterne rom

En stor carport med god plass til to biler.  Det er montert lader for to elbiler.  På baksiden er det innredet to isolerte rom.  Det ene fungerer som et lydstudio og det andre som et trimrom.

Byggemåte

Frittliggende enebolig oppført i trekonstruksjoner over grunnmur av betong og lettklinker. Vegger er utvendig kledd med liggende panel i kombinasjon med pusset murstein. Tak er tekket med betongtakstein. Bebyggelsen var opprinnelig en enebolig med dobbel garasje. I 2001 ble byggene  bygget sammen med en fløy som binder den tidligere garasjen sammen med bolighuset. Garasjefløyen ble samtidig ominnredet til boligrom - nå det som omtales som "ungdomsavdelingen" slik eiendommen fremstår i dag.   I 2013 ble det oppført en stor carport i nordenden med innredede rom i bakkant.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 1972.  For carport og tilbygg foreligger det ferdigattest fra 2014.  Det oppførte bygget avviker fra tegningen i byggemeldingen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer.  Varmekilden er elektrisk, dobbeltmantlet bereder fra Høiax - type DMQ, ny i oktober 2022.  Berederen er tilrettelagt både for oppvarming av husholdningsvann og forgrening til radiatorerer.  Den kan tilknyttes ekstern varmepumpe ved etablering av f.eks. bergvarme.   Det er plassert varmepumpe luft til luft i stuen.  Elektriske varmekabler i entre, vaskerom, og bad wc.  Peis i stue for fyring med ved.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

For perioden 1.5.2022 til 1.5.2023 var eiers forbruk av strøm 36 857 kWh.  Eier disponerer to el-biler med hjemmelader.

Kommunale avgifter

Kr. 42 573 pr. år Beløpet inkluderer eiendomsskatt med kr 23 942,- pr år. Eiendomskattetakst kr 7 481 900,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 417 156 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 101 763 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 184 - Fallchåsen Syd.  Det foreligger reguleringsbestemmelser til planen.  I kommuneplanens arealdel avsatt til område for bebyggelse og anlegg, båndlegging, regulering pbl. (Intercity - underjordisk tunell).

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Syenittveien 31, 1619, Fredrikstad, Gnr. 203 bnr. 179 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0055

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Syenittveien 31

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230055

 • Prisantydning

  NOK 13 750 000

 • Samlet sum

  NOK 13 750 000

 • Total kostnad

  NOK 14 109 570

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: