Nedgården , Gjøkvikveien 91

 • Adresse:

  Gjøkvikveien 91

 • Prisantydning:

  NOK 9 200 000

 • Totalpris:

  NOK 9 441 070

 • Matrikkel:

  30/247

 • Areal:

  Primærrom: 84 m², Bruksareal: 88 m²,


Beskrivelse

Tilbygget og betydelig oppgradert hytteeiendom beliggende med praktfull utsikt på Søndre Sandøy. Hytta innholder bla 4 soverom, liten hems, 2 bad og store utearealer i form av overbygget veranda og terrasser/plattinger. Stor eiertomt med skjermet gressplen, svaberg, veranda, platting og Boulebane. Fra fergeleie i Gravningssund er det kun 10 minutters gangavstand (vei/sti). Den flotte stranda i Gjøkvika ligger rettt på nedsiden av eiendommen, resten av øya tilbyr diverse strender, Café Oline på Nedgården og et utstrakt sti/veinett.

Innhold

Hytta innholder entré, stue, kjøkken, 2 bad,  gang, 4 soverom og bod.

Standard

I forbindelse med tilkobling av vann og avløp i 2008 ble hytta tilbygget og betydelig oppgradert. Hytta er tilknyttet fibernett. Hytta er romslig og innholder store og gode rom inne og ute. Den store overbyggede verandaen med markise er svært brukervennlig hele sessongen. Gulver er belagt med merbauparkett (skipsgulv), laminat, korkflis og belegg. Malt panel på vegger og i himlinger.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp og ventilator med mekanisk avtrekk over stekeovn.

Bad

Bad med adkomst fra stue har er fra 2001 og har flislagt gulv og flislagte vegger. Gulvet har varme. Taket er slett og malt. Det er gulvstående servantinnredning med profilerte fronter og speilskap. Dusjhjørne med skyvedører av glass og gulvstående toalett.

Badet med adkomst fra hovedsoverommet er fra 2008. Det har flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himlingen er belagt med trepanel. Det er gulvstående servantinnredning med slette fronter og speilskap med belysning. Det er vegghengt toalett og dusjnisje med skillevegg av glassbyggerstein.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Gjøkvika, på Østsiden av Søndre Sandøy, mot Sekken og Svenskelandet. Hytta er imirtid orientert i sydvestlig retning med praktfulle sol- og utsiktsforhold. Det er fergeforbindelse fra Skjærhalden med fergeleie i Gravnigssund - herfra er det ca 10 minutters gange til eiendommen. I Gjøkvika, rett nedenfor hytta, finnes en nydelig sandstrand med godt badevann, her disponerer selger en bøye - lenger ut kan man bade fra svabergene. Øya byr på flotte turmuligheter på kryss og tvers, diverse badestrender og kiosk/restaurant på Nedgården. Med båt er Skjærhalden, Herføl, Strømstad og Kosterøyene innenfor en kort kjøretur.

Løpende kostnader

Fibernett ca kr 500 pr mnd.
Parkeringsplass (2023) kr 3.850,-.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport datert den 18.04.2023.  Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

-Bad med adkomst fra stue: Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at
restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
-Bad med adkomst fra soverom 1: Membran, tettesjikt og overgang til sluk:Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Overgang mellom membran og sluk er tettet med fugemasse. Det kan ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
-Kjøkken: Det er registrert riss i platetopp. I følge opplysninger fra eier funger platetoppen som normalt.
-Ildsteder/skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp). Skosteiner inne i boligen: Det er ikke registrert feil eller mangler. TG2 er satt med bakgrunn i alder for å belyse risiko.
-Tekniske anlegg, VVS (Sjekkpunkter er utover det som er inkludert i andre rom): Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: TG 2 er satt på kontgrsuksjon med bakrunn i alder.
-Yttertak: Takgjennomføringer: Beslag ved gjennomføring av skorstein er av eldre dato. TG2 er satt for å belyse risiko.
-Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, som er avvik fra dagens byggteknisk forskrift.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

-Elektrisk anlegg: Det er ifølge selger utført egeninnsats/ufaglært arbeid på det elektriske anlegget.
Med bakgrunn i de registrerte avvik må det påregnes å gjennomføre en utvidet elkontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for elsjekk.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
-Bad med adkomst fra stue: Det er målt motfall til sluket. Kan føre til at vann havner utenfor baderommet ved en eventuell lekkasje. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000

Loft - uinnredet/råloft: Deler av kaldtloftet er ikke undersøkt grunnet redusert/ingen tilkomstmulighet. Det er risiko for skjulte skader. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja. Kun av ufaglært/egeninnsats: Våtrom 1 og 2 i 2001 og 2008 fra grunn sluk - membran - rør og teknisk rom i 2008 -Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats: Rengjøring av pumpekum-normalt vedlikehold.
-Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Nytt undertak i 2001 + komplett platetak på hele hytta i 2008 i forbindelse med påbygg.
-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja, tilbygg i 2008.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 88 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken/spisestue, stue, gang, to bad, tre soverom og rom benyttet som soverom.

Tilliggende bod har en grunnflate oppmålt til ca. 13 m2. Boden er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.
Hems med adkomst via takluke i gang har en gulvflate oppmålt til ca. 13 m2. Arealet er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Fergeleie i Gravningssund: Følg Buvikveien opp fra fergeleie og ta Gjøkvikveien til venstre. Følge veien/stien til det åpner seg mot vannet og veien heller nedover. Her ligger hytta på høyre side.

Tomt

Areal: 2 620 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsplass ved kirken på Kirkøyer betalt og kan brukes ut 2023. Evt avtale for framtiden må avklares med grunneier.

Byggemåte

Hytte over ett plan samt kaldtloft og hems. Hytten står på pilarer av lettklinkerblokker og sementstein fundamentert til fjell. Bjelkelag og bærende
konstruksjoner av treverk. Utvendige fasader kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takplater. Hytten
har profilert entrédør med glassfelt fra 2008. Verandadør og vinduer med to-lags glass fra mellom 2001 og 2018. Oppvarming med elektrisitet,
varmepumpe og vedfyring.
Frittstående utebod og platting er ikke byggemeldt. Pålegg fra brannvesenet: Brennbart materiale for nærme sotluke.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 24.10.2011vedrørende tilbygg/påbygg. Dokumentet følger vedlagt.

Oppvarming

Elektriske panelovner og varmepumpe

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 2 600 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 2600,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 807 Inkludert eiendomsskatt a kr 10 537,-

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 665 301 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er ikke regulert. I kommuneplanen er området/eiendommen satt av til spredt bolig-, fritids- og næringsbebygglse i LNFR-området, hensyn kulturmiljø og landskap.

Konsesjon / Odel

Eiendommen ligger i et område med boplikt etter konsesjonsloven ( 0-konsesjon).  Ved kjøp av fritidsbolig i dette området må kjøper signere rød egenerklæring om konsesjonsfrihet, der den aktuelle kommunen før skjøte tinglyses må bekrefte at eiendommen ikke omfattes av boplikten.

Vei/vann/avløp

Det er privat vei/sti til eiendommen.
Hytta er tilknyttet vann og avløp via et privat anlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Løsøre inne og ute medfølger bortsett fra salongbord inne og rotting utebord med 6 stoler.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 85 01 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Gjøkvikveien 91, 1692, Nedgården, Gnr. 30 bnr. 247 i Hvaler kommune

Oppdragsnummer

192-23-0031

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Gjøkvikveien 91

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230031

 • Prisantydning

  NOK 9 200 000

 • Samlet sum

  NOK 9 200 000

 • Total kostnad

  NOK 9 441 070

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: