Fredrikstad , Mosseveien 67

 • Adresse:

  Mosseveien 67

 • Prisantydning:

  NOK 3 590 000

 • Totalpris:

  NOK 3 688 570

 • Matrikkel:

  210/67/84

 • Areal:

  Primærrom: 49 m², Bruksareal: 53 m²,


Beskrivelse

Dette er en lys og velholdt selveierleilighet med et pent tidsmessig interiør. Leiligheten ligger solrikt til mot vest med flott utsikt gjennom de store vinduene til den rolige Seutelva like utenfor. Leiligheten har en god planløsning med åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en overbygd  balkong (ca. 16 kvm) orientert mot vest, soverom, bad, entré og bod/teknisk rom. Den ligger i 3. etasje og har tilhørende bod- og garasjeplass i kjelleren. Her bor du komfortabelt i en nyere boligblokk med lave strømutgifter. Sameiet har flotte fellesområder som takterrasse og opparbeidede uteplasser ved bryggepromenaden. Her bor du sentralt på Ørebekk, Gressvik, med nærhet til alt du trenger i hverdagen og kun 5 minutters kjøring til Fredrikstad sentrum. Det er gangavstand til ekspressbuss mot Oslo.

Innhold

Leiligheten inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til balkong, soverom, bad, entrè og bod/teknisk rom. Leiligheten disponerer sportsbod og parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Standard

Leiligheten har store vinduer fra gulv til tak mot vest med fin utsikt til elven. Vegger har malte overflater i oppholdsrommene og keramiske fliser på badet. Gulver er belagt med eikeparkett i oppholdsrom og keramiske fliser på badet. Malte tak. Vannbåren gulvvarme som er inkludert i felleskostnadene. Balansert ventilasjon. Det er heis i bygget.

Kjøkken

Hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter og grå laminatbenkeplate. Innredningen har integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Frittstående kjøleskap. Kjøkkeninnredningen er vinkelformet og det er godt med benk- og skapplass. Veggen mellom over- og underskapene er flislagt med hvite, delikate fliser. Ventilator med mekanisk avtrekk.
Gulv er belagt med parkett. Vegger og tak har lyse malte overflater.

Bad

Baderomsinnredning med hvite fronter, vask og speilskap med lys. Dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Downlights og ventilasjon i tak. Badet har hvite keramiske fliser på vegg og grå fliser på gulv med mosaikkfliser i dusjsonen. Malt tak.

Takterrasse

Beboerne i sameiet har tilgang til en stor felles takterrasse med spektakulær utsikt! Terrassen er opparbeidet i ulike soner og kan fint brukes i hyggelige lag.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en romslig vestvendt balkong, ca. 16 kvm. Denne har god avstand til naboene mot nord og en levegg mot syd som skjermer for innsyn, vær og vind. Fra balkongen har du god kontakt med omgivelsene og fri utsikt mot Seutelven og over til andre siden.

Uteareal

Seut Brygge ligger helt ned til Seutelva. Det er laget pene og innbydende uteområder for beboerne med beplantning, gangstier, sittebenker og lekeplasser. Her er det blandt annen 200 meter med bryggepromenade langs elva og anlegg til båtplasser. Fra bakkeplan er det utsikt nedover Seutelva med østsiden av Gressvik, mot Vesterelva, Kråkerøy, Værste.

Beliggenhet

Denne fine leiligheten ligger vestvendt og med god kontakt til nærmiljøet og Seutelva. Leiligheten ser til østsiden av Ørebekk med dagligvarebutikker, apotek, bensinstasjon og diverse andre småbutikker. Boligprosjektet Seut er innkjørselen til Fredrikstad by og ligger kun 3,5 km unna sentrumskjernen.

Felleskostnader

2 588 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer parkeringsplass, tv/bredbånd og øvrige felleskostnader. Felleskostnader økes med 15 % fra 1.4.2023. (p-leie etc beholdes uforandret) Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 2.890,-

Sameie

Sameie: Sameiet Seut Brygge, Orgnr: 926921266
Sameiet består av 113 seksjoner - fordelt over 11 etasjer.
Forretningsfører i sameiet er OBOS.

Forsikring

Fremtind Forsikring AS

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 704 028,-. Dette ble overført til egenkapital.
Regnskapet for 2022 foreligger foreløpig ikke.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex datert 11.03.2023. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.
I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 9 ulike bygningsdeler. Av disse er 9 bygningselementer gitt TG0 og 1. Ingen bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2. Ingen bygningsdeler er gitt TG3. Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Utfylt skjema ligger vedlagt salgoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 53 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, kjøkken, soverom, bad og entrè.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 7 294 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.
Det er registrert forurenset grunn (grønn markering, lite/ikke forurenset) på eiendommen. Se dokument som mohandler faktaark om Seut Brygge i vedlegget til salgoppgaven.

Garasje / Parkering

Eier har èn parkeringsplass i garasjeanlegget i byggets underetasje. Gjester kan stå på anviste plasser utenfor blokken.

Byggemåte

Leilighetskompleks fundamentert med påler i leiregrunn. Betongdekke og betongmur i kjelleretasjen. Yttervegger i tegl og liggende kledning. Flatt tak. Aluminiumsbeslåtte vinduer og terrassedør med trelags isolerglass. Leiligheten har stor vestvendt balkong med flott utsikt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.10.2021 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som èn boenhet.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2022 var ca. 1 763 kwh.

Kommunale avgifter

Kr. 3 546 pr. år Eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 778 376 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 802 155 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 1012 Mosseveien 63-65 og 1048 RV110 Simo - Ørebekk. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven. Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2032 med formål hensyn kulturmiljø, friområde, bebyggelse og anlegg, flomfare, båndlegging, regulering pbl, og samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur (arealer). Det er et pågående byggearbeid syd for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1916/920344-1/86 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
1919/920632-1/86 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
1931/920194-1/86 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
1959/302534-1/86 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
2018/1368686-1/200 BESTEMMELSE OM JORDVARME/JORDSLØYFE/FJERNVARME
2021/241187-1/200 SEKSJONERING

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann, vei og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Mosseveien 67, 1610, Fredrikstad, Gnr. 210 bnr. 67 snr. 84 orgnr. 926921266 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0030

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Mosseveien 67

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230030

 • Prisantydning

  NOK 3 590 000

 • Samlet sum

  NOK 3 590 000

 • Total kostnad

  NOK 3 688 570

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: