Gamle Fredrikstad , Kompaniveien 5

 • Adresse:

  Kompaniveien 5

 • Prisantydning:

  NOK 6 690 000

 • Totalpris:

  NOK 6 697 810

 • Matrikkel:

  603/319

 • Areal:

  Primærrom: 101 m², Bruksareal: 106 m²,


Beskrivelse

Dette er en velholdt og påkostet andelsleilighet beliggende i Begbyåsen på Begby med høy komfort. Den ligger i 1. etasje med flott vestvendt utsikt, rett ved marka. Leilighetens vegger i allrom er nylig malt i fargen "Elvsand" og fremstår fri for bruksslitasje. Dette er en romslig endeleilighet med store vindusflater og mye lysinnslipp. Fra stuen er det utgang til en solrik veranda med vidstrakt utsikt over nærområdet og videre til den ikoniske Fredrikstadbroen. Denne leiligheten er et godt alternativ til enebolig for deg som ønsker en enklere hverdag, men likevel god plass til familie og venner. Leiligheten er oppvarmet med vannbåren gulvvarme, balansert ventilasjon og kjølemaskin. Det er montert elektrisk solskjerming på alle vinduer og verandaen. Leiligheten har en biloppstillingsplass med elbillader i garasjekjelleren. Fra leiligheten er det kort vei til festningsbyen Gamlebyen med cafeer, butikker og kulturarrangementer. I Kompaniveien bor du i et område i vekst og med Begbymarka som nærmeste nabo.

Innhold

Leiligheten inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til veranda, tre soverom, bad, toalettrom, rom benyttet som vaskerom, bod, hall og entré. Leiligheten disponerer sportsbod og garasjeplass med elbillader i felles parkeringskjeller.

Standard

Leiligheten har høy standard og god komfort. Gulv er belagt med parkett og fliser på baderomsgulver. Vegger i allrom er nylig (september 2023) malt i fargen "Elvsand, kode FR1940". tak har malte overflater. Det er installert utvendig solskjerming på alle vinduene og innvendige plissegardiner i samtlige rom. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom og balansert ventilasjon. Det er montert kjølemaskin med integrert kompressor plassert på hovedsoverommet. Downlights i stue, entré og gang. Det er montert elbillader tilknyttet biloppstillingsplassen. Det er heis i bygget.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stuen med kjøkkeninnredning med mørke, slette fronter og hvit benkeplate i stein. Innredningen har integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap, elektrisk krydderhylle og uttrekkbar kjøkkeninnredning for ekstra arbeidsplass. Malte slette vegger, parkett på gulv og malt tak.

Bad

Lyst og delikat bad med baderomsinnredning med dobbel servant, speilskap, vegghengt wc og dusj. Fliser på vegger og gulv med gulvvarme. Downlights.

Gjestetoalett: Innredning med servant og vegghengt wc. Fliser på vegger, malt tak og flislagt gulv med gulvvarme.

Rom benyttet som vaskerom: Lyst rom med opplegg til vask- og tørkemaskin under arbeidsbenk. Vegger og gulv har keramiske fliser med gulvarme. Malt tak med downlights. 

Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette rommet, benyttet som vaskerom, ikke er bygget som et våtrom da det blant annet ikke har sluk. Rommet er derfor heller ikke vurdert som et våtrom mtp. sluk, fall fuktsikring m.m. Til informasjon så er det etablert automatisk lekkasjestopper som tiltak for å begrense eventuelle lekkasjer ifm. vaskemaskin. Se tilstandsrapporten for mer informasjon.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en vestvendt terrasse (ca. 16 kvm) med flott utsikt over nærområdet, helt uten innsyn. Uteplassen er utstyrt med elektrisk solskjerming mot nord, sør og vest. Den er overbygd og enkel å innrede med god plass til utemøbler og grill.

Takterrasse

Beboerne har tilgang til felles takterrasse i Kompaniveien 3 (naboblokken). Her er det også innredet et samlingslokale med stuedel, kjøkken og toalettrom.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i 1.etasje på et nyere boligfelt på Østsiden i Fredrikstad, mellom Fredrikstadbrua og Begby. Dette er et populært område i vekst. Herfra er det kort vei til både turområder, golfbane og butikker. Begbymarka, med lysløype og flotte skogsterreng er nærmeste nabo. Østsiden har også et vakkert turområde som strekker seg fra Gamlebyen og Kongsten-området og videre ut gjennom skogen til kystområdene ved Torsnes. Rema 1000 og Europris ligger like ved og nærmeste handelsområder er ved brohodet og østover på Begbysenteret - en svipptur med bilen i hver sin retning. Med sykkel eller bil er det bare noen minutter til Fredrikstad sentrum eller til ærverdige Gamlebyen. Begby barne- og ungdomsskole er nærmeste skole og barnehage finnes i nærheten. Buss til Fredrikstad sentrum stopper ved Haldenveien.

Felleskostnader

5 498 pr. mnd. Oppvarming, fellesstrøm, styrehonorar, forsikring, kommunale avgifter, tv/bredbånd, forretningsførerhonorar, varmtvann etter forbruk og øvrig drift av borettslaget.

Borettslag

Borettslag: Lyngen borettslag, Orgnr: 923314210
Lyngen borettslag, org.nr. 923 314 210, består av 63 andelsleiligheter.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget er tilknyttet OBOS som er forretningsfører.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7188657

Regnskap

Regnskapet for 2021 viste et overskudd på 2 386 824,- og ble foreslått overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge vedtekene / husordensreglene godkjennes av styret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport fra Anticimex v/Morten Bøhler Hansen datert 27.10.2023. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG0 til TG3 der TG0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG2 og TG3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for ulike bygningsdeler. Av disse er 90% bygningselementer gitt TG0, eller 1. 6% (3 enkeltelementer) er gitt tilstandsgrad 2. Ingen enkeltelementer er gitt TG3. Nærmere beskrivelse av disse finnes i tilstandsrapporten.  

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
-Overflater gulv vaskerom og toalettrom.
-Overflater vegger i øvrige rom.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Punkt 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr og ventilasjon)?
-Ja, serviceavtaler blir fulgt opp av styret i borettslaget.

Punkt 15: Har du ladeanlegg / ladeboks for el-bil i dag?
-Ja, i fellesgarasjen.

Punkt 26: Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
-Ja, det er noen saker vedrørende lydproblematikk med utbygger.

Punkt 28: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
-Ja, det er gjort avtale med anticimex, og lagt ut rottefeller etc.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 106 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 106m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, tre soverom, bad, toalettrom, rom benyttet som vaskerom
og åpen stue- og kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 2 186 kvm, Eierform: Fellestomt

Opparbeidet tomt med gress, prydbusker, lekeapparater og gangveier mellom blokkene. Gjesteparkering tilknyttet boligblokkene.  Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten har biloppstillingsplass med elbillader i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Blokkbebyggelse over fem etasjer med underetasje og felles parkeringskjeller. Bygget har grunnmur av betong. Vinduer og terrassedører med trelags isolerglass med utvendige beslag. Leiligheten har veranda (ca. 16 kvm) med flott utsikt. Yttervegge og fasade med stående trekledning. Flatt tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.03.2020. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vannbåren gulvvarme. Leiligheten har balansert ventilasjon, og det er montert kjølemaskin på hovedsoverommet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2022 var ca. 5 184 KwH.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 351 724 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 866 206 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 1136 Haugstenåsen B04 og B05 med formål 113 - Boligbeb. - blokkbebyggelse. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2020-2032 med angitte formål 1110 - Boligbebyggelse. Det er pågående bygningsarbeider øst for eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kompaniveien 5, 1639, Gamle Fredrikstad, Gnr. 603 bnr. 319, andelsnr. 6 i Lyngen borettslag med orgnr. 923314210 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0027

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Kompaniveien 5 - IKKE BRUK

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230027

 • Prisantydning

  NOK 6 690 000

 • Samlet sum

  NOK 6 690 000

 • Total kostnad

  NOK 6 697 810

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: