Fredrikstad , Søndre toppen 10

 • Adresse:

  Søndre toppen 10

 • Prisantydning:

  NOK 2 350 000

 • Totalpris:

  NOK 2 444 718

 • Matrikkel:

  214/148

 • Areal:

  Primærrom: 44 m², Bruksareal: 45 m²,


Beskrivelse

AMBJØRNRØD/VEUM - Andelsleilighet med 2 terrasser, solrikt, parkering og fin beliggenhet. I landlige og naturskjønneomgivelser!

Innhold

Vindfang, gang med skyvedørsgarderobe, bad, stue, soverom, kjøkken og bad. 2 innvendige boder. Utvendig sportsbod i fellesanlegg.

Standard

Søndre Toppen 10 er en lys og attraktiv 2-roms rekkehusleilighet, på endetomt, med solrik beliggenhet i et koselig borettslag. Terrasse ved inngangsparti, samt romslig terrasse på baksiden.
Innvendig fremstår boligen som tiltalende med moderne fargevalg, flotte innredningsdetaljer og fin planløsning. Boligen har også varmekabler på stue, kjøkken og bad.
Videre er det god plass for sofaløsning med tilhørende møblement i stuen, dusjkabinett på bad, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på bad . I tillegg finnes det et innbydende soverom med garderobeløsning, ekstra lagringsplass og skapplass i innredet rom (Dette rommet er registert som bod, så brukesendring må evt søkes som oppholdsrom) og en utebod 3,5 kvm.

Det er biloppstillingsplass for to biler i oppkjørsel. Leiligheten har kabel-tv og internett fra Vikenfiber inkludert i husleien.

Kjøkken

Kjøkken med delvis åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra ukjent årstall med profilerte lyse fronter. Benkeplater av laminat. Nedsenket
oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakter montert over kjøkkenbenk. Flislagte veggflater over kjøkkenbenk.
Kjøkkenventilator med kullfilter. Komfyr med keramisk platetopp. Kombiskap med frysedel. Benkoppvaskmaskin montert under oppvaskkum.
Varmtvannsbereder fra ukjent årstall på 124 liter montert under kjøkkenbenk. Vannrør av typen kobberrør, plastrør og forkrommede rør.
Stoppekraner montert under kjøkkenbenk. Synlige avløpsrør av plast.

TG2 er gitt grunnet alder og tilstand på varmtvannsbereder, eldre vannrør oh svelling på innredning under oppvaskkum.

Bad

Baderom fra eldre ukjent årstall. Flislagt gulv med varme. Flislagte veggflater. Slett lysmalt himling med downlights. Vegghengt servantinnredning
med glatte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speilskap montert over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass.
Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av typen kobberrør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast

TG2 er gitt badets alder. Se vedlagte tilstandsrapport.

Terrasse

Det er terrasse på både på fremsiden på ca 10 m2 og baksiden av boligen på ca 26 m2.

Hage

Gressplen og diverse beplantninger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget barnevennlig boligområde på Søndre Toppen/Veum. Det er gangavstand til både barnehager, barneskole, ungdomsskole og videregående skole, samt offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Området har kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall m.m. Skogstand IL har et aktivt tilbud til store og små. Det er tursti direkte fra borettslaget og inn i lysløype i Fredrikstadmarka, som har flotte turløyper og skiarena. Kort avstand til Skihytta.

Skal du jobbe på Sykehuset Østfold, Kalnes er det kort kjørevei via "Veumskogen".

På et gamle sykehuset på Veum er det planlagt utbygging av mange boliger. Det er også underplanlegging av daglivarebutikk ved garteriet Ileby noen hundremeter nedenfor boligen.

Felleskostnader

3 551 pr. mnd. Hvorav: Felleskostnader 3.421,- som inkluderer kommunale avgifter, byggforsikring, tv/internett, drift/vedlikehold, forr.fører m.m Bod 80,- Dugnad 50,-
Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Andel fellesgjeld

86 908

Andel formue

31 852

Borettslag

Borettslag: Toppen borettslag a/l, Orgnr: 947673106 , består av 20 andelsleiligheter.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
Borettslaget er i tillegg medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

* OBBK01-98207390194 A 1.573.708,- 15 år 2 md. 12 Flyt 4,65%
* OBBK02-98207390186 A 451.960,- 11 år 8 md. 12 Flyt 4,65%

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6592013

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et overskudd på kr. 143 765,-
Budsjett for 2021 er godkjent med overskudd kr. 208 419,- i følge informasjon fra referat siste generalforsamling.
Regnskapet for 2021 viser at borettslaget har kr. 661 408,-
For regskapsåret 2022 skal det avholdes årsmøte i mars/april 2023.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.
Følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex v/Kenneth Samuelsen datert 23.02.2023.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-  Det er 21 byggningselementer som har TG2. Viktig at intressenter leser vedlagte tilstandsrapport.

-Det er gitt TG3 på ett byggningselement som gjelder råteskade på undertak ved inngangsparti. Dette har oppstått grunnet ufagmessig overgang ved skjøting av tekking mot hovedtak. Det er ifølge eier opplyst at dette vil bli utbedret av borettslaget.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 45 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, gang, bad, stue, soverom og kjøkken
Sekundærrom: 1 m².  Bod. Det er også egen bod i felles anlegg.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra tilstandssrapport fra Anticimex datert 23.02.2023

Adkomst

Se vedlagte kartbeskrivelse.
Det vil bli skiltet med Stavlund Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Nei / Ja

Byggemåte

Boligbygg på 1 etasje. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner hovedsakelig av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med papp. Leiligheten har profilert entrédør fra 2010 med glassfelt. Profilert terrassedør med to-lags glass fra 2014. Vinduer med to-lags glass fra 2014. Oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Se vedlagte nabolagsprofil.

Oppvarming

Elektrisk

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

El.forbruket utgjør ca. kr 18.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 460 726 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 658 615 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2020-2023 med angitte formål Bebyggelse og anlegg, samt LNF.
Eiendommen omfattes av reguleringsplan 497 Evenrødveien med formål frisiktssone, konsentert småhusbegyggelse og felles avkjørsel.  Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.  Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Borettslaget er ansvarlig for stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Komfyr med keramisk platetopp. Kombiskap med frysedel

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 78 22 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets (OBOS) medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett.
Pliktig medlemskap i OBOS. Innmeldingskostnad kr. 500,-.

Adresse og matrikkel

Søndre toppen 10, 1615, Fredrikstad, Gnr. 214 bnr. 148, andelsnr. 15 i Toppen borettslag a/l med orgnr. 947673106 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Søndre toppen 10

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230017

 • Prisantydning

  NOK 2 350 000

 • Samlet sum

  NOK 2 436 908

 • Total kostnad

  NOK 2 444 718

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: