Kråkerøy , Alshusveien 12B

 • Adresse:

  Alshusveien 12B

 • Prisantydning:

  NOK 10 500 000

 • Totalpris:

  NOK 10 778 320

 • Matrikkel:

  437/15

 • Areal:

  Primærrom: 237 m², Bruksareal: 260 m²,


Beskrivelse

Dette er en innholdsrik og elegant villa med sjøutsikt - tegnet av Link Arkitekter - hvitmalt med klassiske elementer - beliggende i maritime omgivelser ved Alshus på Kråkerøy  - 100 meter fra sjøen og hovedleden inn til Fredrikstad.  I nabolaget ligger Alshusbåthavn som tilbyr leie av båtplasser til beboerne i nabolaget.  Dette er barnevennlige omgivelser, uten annen trafikk enn det som leder inn til boliggrenda - kun en kort kjøretur fra Fredrikstad sentrum, jernbanestasjon m.m.  I den andre retningen kommer du i løpet av få minutter til den ettertraktede Hvalerskjærgården.  Kyststien som følger elven og sjøen utover leder deg til et fine turområder og til flere populære badestreder, der Løitnantbugta er den nærmeste - noen hundre meter unna.

Innhold

Boligen inneholder i første etasje en stor hall som leder frem til det store kjøkkenet og dagligstuen og frem til hovedstuen.  Ved inngangspartiet ligger også et stort vaskerom med egen utgang til terreng, et bad/wc og en bod.  Trappen tar deg opp til en fin stue i andre etasje, tre gode soverom, et delikat bad/wc og et omkledningsrom. 
Frittstående, lukket garasje for en bil med carport for to biler.

Standard

Boligen har et delikat og innbydende interiør.  Gulv er belagt med laminat med noe slitasje og keramiske fliser.  Vegger har tapet, malte flater og våtromsplater.  Tak har glatte, malte overflater.

Entré

Entrèen er en stor, romslig hall som leder frem til stuen og det store kjøkkenet.  Rett innenfor døren kommer du også inn til det store vaskerommet - som har egen inngang - en praktisk detalj når du skal ta inn barna, eller hunden et regnværsdag.

Stue

Hovedstuen i første etasje er er romslig og har direkte utgang til den skjermede, betongbelagte terrassen mot vest.  Stuen har rikelig med vinduer som gir godt, naturlig lys til interiøret.   I andre etasje kommer du opp til en fin ekstra stue - som bidrar til å gi familien flere, adskilte oppholdssoner.

Kjøkken

Her finner du et stort, delikat og velutstyrt kjøkken - i et stort, lyst og åpent rom som både fungerer som et godt arbeidskjøkken, en stor spisestue - og en fin dagligstue - med direkte utgang til den store, skjermede terrassen.  Innredningen har hvite, høyglansfronter og er utstyrt med keramisk koketopp, stekeovn i benkehøyde, kjøleskap og oppvaskmaskin.

Vaskerom og to bad.

Boligen er utstyrt med to bad, ett i hver etasje.  Badet i første etasje har gulv belagt med keramiske fliser, vegger belagt med flismønstrede laminatplater og malte tak.   Innredet med servantinnredning, dusjkabinett og vegghengt WC.

Vaskerommet er stort og veldig praktisk innrettet, med egen utgang til terreng.  Praktisk når barna kommer inn på en regnværsdag.

Soverom

I andre etasje finnes tre store soverom, uten felles vegger, orientert mot nord, syd og vest.  Soverommet mot syd adkomst ut til en fin og solrik balkong.

Beliggenhet/ Mulighet for båtplass

Eiendommen ligger solrikt og pent 100 meter fra sjøen og hovedleden til Fredrikstad - ved Alshus - i et barnevennlig villaområde i maritime omgivelser - med en behagelig og fin sjøutsikt.  Dette er starten på Hvalerskjærgården, landlig, men likevel sentralt - en kort kjøretur til Fredrikstad sentrum.   Kyststien passerer gjennom Alshus og er et fint turalternativ om du ønsker å ta sykkelen til byen, eller fortsette sydover i strandsonen - i retning den ettertraktede Hvalerskjærgården.

På eiendommen Alshusveien 24 - rett bortenfor - ligger Alshus Båthavn.  Her tilbys leie av båtplasser til beboere og eiendomsbesittere i nabolaget.  I følge leder i havnen tilbys leie av jolleplasser og plasser opp til 2,5 og 3 meters bredde.  Leie pr år varierer fra ca kr 3000,- til kr 5000,- pr år.  Med forbehold om kapasitet.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex datert 16. februar 2023.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.   Der det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling er dette angitt i rapporten.

I  tilstandsrapport er ingen elementer gitt TG 3. 

Følgende elementer er gitt TG 2:   Overflater vegger, membran, tetteskikt og overgang til sluk - se tilstandsrapportens side 8.
Bad 2.etg:  Sanitærutstyr/innredning, overflate vegger, membran, tetteskikt ogovergang til sluk, fallforhold.  Se tilstandsrapportens side 9.
Vaskerom:  Overflater gulv, membran, tetteskikt og overgang til sluk..  Se tilstandsrapportens side 9.
Kjøkken:  Vannrør er ikke plugget mot varerør.  Slitasje i laminatgulv.  Se tilstandsrapportens side 10.
Øvrige rom.:  Overflate vegger, gulv, innerdører.  Se tilstandsrapportens side 10

Pipen er ikke ført over tak og kan ikke benyttes.

Elektriks anlegg:  Det er ikke fremlagt samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget.
Utgangsdør har skade i nedre del.
Garasje:  Deler av garasje er av eldre dato, se tilstandsrapportens side 15.
Løse fliser i entre, se tilstandsrapportens side 15.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har utstedt egenerklæring om sin kjennskap til eiendommens tilstand og øvrige forhold.   Det er bl.a. angitt at rehabilitetering av garasje og utvidelse med carport dels er gjort av faglært og ufaglært/egeninnsats.  De foreligger ikke samsvarserklæring for det elektriske anlegget.  Det er foretatt periodisk kontroll av boliginstallasojn (NEK 405) utført mars 2022.

Det forutsettes at interessenter leser og setter seg inn i de forhold om er angitt i egenerklæringen.

Boligens areal

Primærrom: 237 kvm, Bruksareal: 260 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:Entre/hall, vaskerom, bad/wc, stue og kjøkken/spisestue.

2. etasje:
Bruksareal: 119  m².
Primærrom: 119  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Omkledningsrom, stue, gang, bad/wc, tre soverom.

Garasje/Carport:
Bruksareal: 17 kvm.
Carport ( ikke målbart BRA): 30 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 164 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Frittstående garasje, rehabilitert i 2022 - og utvidet med carport for to biler.  Utstyrt med el.billader.

Byggemåte

Frittliggende enebolig, oppført etter skisser fra Link Arkitekter.  Boligen er oppført i et klassisk, skipperhuslignende uttrykk med flere klassiske bygningselementer.  Boligen er oppført i trekonstruksjoner over støpt plate på mark.  Boligen er oppført i en vinkelformasjon, der bebyggelsen danner en fint, ugenert uteplass med fin kveldssol.

En eldre garasje ble i 2022 rehabilitert og utvidet med en 30 kvm stor carport.  Garasje og carports gir parkering under tak for tre bilder.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 27.6.2023.

Barnehage / skole i området

Det foreligger ferdigattest datert 27.6.2013.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som en boenhet.

Oppvarming

Elektriske varmekabler i alle gulv i første etasje - foruten i bod og i bad i andre etasje.  Balansert ventilasjon med varmegjennvinning.

Merk at pipen ikke er ført gjennom tak og at den derfor ikke kan knyttes til ildsted før pipen er bygget opp og ført opp gjennom tak på forskriftsmessig måte.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiendommen ble tatt i bruk av eier tredje kvartal 2022.  Forbruk fra 15.9.2022 til 28.2.2023 var xx kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 33 671 pr. år Inkludert eiendomsskatt med kr 14 529,-. Skattegrunnlag kr 4 540 500,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 085 915 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 509 292 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplan.  i kommuneplanens arealdel angitt som område for bebyggelse og anlegg, flomfare.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen: Det er tinglyst veirett på opparbeidet vei på eiendommen.  Se salgsoppgavens vedlegg.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Takhengte pendellamper følger ikke med i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Alshusveien 12B, 1675, Kråkerøy, Gnr. 437 bnr. 15 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-23-0014

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Dokumenter

Prospekt Alshusveien 12B

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230014

 • Prisantydning

  NOK 10 500 000

 • Samlet sum

  NOK 10 500 000

 • Total kostnad

  NOK 10 778 320

Visning

30 mars / torsdag

17:30 - 18:30

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: