Fredrikstad , Apenes gate 2

 • Adresse:

  Apenes gate 2

 • Prisantydning:

  NOK 5 200 000

 • Totalpris:

  NOK 5 338 820

 • Matrikkel:

  300/42/7

 • Areal:

  Primærrom: 80 m², Bruksareal: 83 m²,


Beskrivelse

Dette er en liten hemmelighet - en delikat treroms selveierleilighet med gjennomtenkt planløsning, beliggende tilbaketrukket i en liten sløyfe av Apenesgate - midt i sentrum av Fredrikstad - i kvartalene mellom Torvbyen og Apenesfjellet.  Tilbaketrukket, men i spaseravstand til alt Fredrikstad sentrum har å by på, med forretninger, gågate, elvepromenade, bussterminal og jernbanestasjon m.m.  Om du ønsker å ta deg en tur i Fredrikstadmarka, starter lysløypa noen hundre meter unna - i den fine Bratliparken.  Leiligheten ligger i tredje plan over gaten, med balkong ut mot ettermiddagssolen - innvendig parkeringsplass og heisadkomst.  Bygården har også tre gjesteparkeringsplasser.

Innhold

Leiligheten inneholder:  Entre, stue, kjøkken, to soverom, bad/wc/vask og innvendig bod. Hovedsoverommet er delt med en garderobeløsning som leder rett inn til badet.   Rett over gangen har du i tillegg en god bod for oppbevaring.  Parkeringsplass i underetasjen med heisadkomst.

Standard

Gulv er belagt med trestavs eikeparkett og keramiske fliser.  Vegger har malte overflater og keramiske fliser. Tak har malte, glatte overflater.

Stue

Stuen er åpnet opp mot det store kjøkkenet og leder ut til en fin balkong med aftensol.  Åpenheten mellom stue og kjøkken gir store lysflater inn i rommet i god bredde. Den sorte, veggmonterte lampen i stuen følger ikke med.

Kjøkken

Det store, delikate og velutstyrte kjøkkenet fra Epoc er nytt i 2022 og er med på å sette et fint preg på stue- og spisestuedelen - i et stort og åpent rom.  Taklampen over spisestuebordet følger ikke med.

Bad

Badet har adkomst fra stuen og fra hovedsoverommet, med flisbelagte guv og vegger.  Utstyrt med malt, delikat servantinnredning, dusj og opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Balkongen har adkomst direkte ut fra stuen, med god solgang til sen kveld.

Uteareal

Sameiets tomt er parkmessig opparbeidet og gir fine muligheter for uteopphold med etablering av uteplasser inn mot den tilliggende bebyggelsene.

Soverom

Hovedsoverommet ligger med direkte tilknytting til badet.  Legg merke til den fine avdelingen der soverommet er delt i en soveavdeling og en garderobedel.  De veggmonterte lampene fra Arne Jakobsen følger ikke med.

Soverom 2

Dette soverommet er veldig snedig og godt utnyttet, med gode oppbevaringsløsninger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i en moderne bygård - oppført i 2011 - bestående av 10 selveierleiligheter.  Dette er så midt i byen som du kan komme, mellom Glemmen Kirke og Apenesfjellet - et par kvartaler fra Torvbyen og byens gågate.  Her ligger alt i sentrum av Fredrikstad innen gangavstand - og Bratliparken og Fredrikstadmarka noen hundre meter unna.   Langs bryggepromenaden ligger byens restaurantgate og her har et av Fredrikstads eksotiske innslag - byfergene - flere anløpssteder.  Byfergene trafikkerer elven fra Cicignon og Gamlebyen, gjennom sentrum og ut til Gressvik.

Felleskostnader

4 971 pr. mnd. Inkl. fjernvarme akonto, kom.avg., vaktmestertjenester, bredbånd/Tv, forsikring, og diverse andre kostnader ifølge regnskap/budsjett.

Sameie

Sameie: Sameiet Apenes gate 2, Orgnr: 997683145

Forsikring

Gjensidige

Regnskap

Det foreligger regnskap og referat fra årsmøte for 2021, avholdt i sameiemøte 24.2.2022.  Regnskapet for 2021 viser et mindre underskudd.  Det er for 2022 budsjettert med tilsvarende overskudd.  Regnskap og årsmøte for 2022 er pr 14. januar 2023 ikke avholdt.

Vedtekter / husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter for eierseksjonssameiet, vedtatt i årsmøte 24.2.2022.  Vedtektene inneholder bestemmelser om ulike forhold sameierne i mellom, definisjon av ansvarsfordeling mht. vedlikeholdsplikt mellom sameiet og den enkelte seksjonseier.  Sameiet har begrensninger mht. adgang til korttidsutleie, begrenset til 90 dager pr år.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra X datert X.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2.  Ingen elementer har tilstandsgrad 2:
Bad:  En mindre skade i veggflis. Slukmansjett kan ikke sees å være tilstrekkelig innsmurt  med smøremembran. Det er anmerket avvik mht. fallforhold fra terskel til sluk.   Fall er målt til 3 mm.  Se tilstandrapportens side 7.
Kjøkken:  Det er anmerket for kullfilterløsning i ventilator - uten tilknytting til avtrekk.    Det er ikke montert lekkasjestopper fra vanninstallasjoner.  Vannørene er ikke plugget mot varerør.  Noe svelling i parkettgulv under platetopp. Se tilstandsrapportens side 9.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har utstedt egenerklæring om leilighetens tilstand og øvrige forhold.  Denne følger som vedlegg til salgsoppgave.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 83 kvm

Bruksareal: 83 kvm m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, to soverom, bad/wc/vask.

I tillegg har leiligheten en ekstern bod, plassert rett over gangen ved leilighetens inngangsdørd.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Bygget har adkomst og kjøreadkomst til innvendig parkeringsplass fra gateplan.

Tomt

Areal: 1 207 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten har innvendig parkeringsplass i byggets underetasje - planfritt fra gaten.  Sameiet disponerer i tillegg  tre utvendige gjesteparkeringsplasser.

Byggemåte

Nyere bygård oppført i betongkonstruksjoner med tre boligeteasjer over parkeringshus i underetasje - med adkomst fra gateplan.  Utvendige balkonger påhengt fasader.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2011.

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarme.  Felleskostnader inkluderer akontobeløp for fjernvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var xx kWh.

Kommunale avgifter/ Eiendomsskatt

Eiendomsskatt faktureres seksjonseierne utenom felleskostnader med kr Kr. 7 339 pr. år Eiendomsskatt faktureres utenom fellesskosnader. pr år.  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 924 892 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 329 610 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 145 Apenesfjellet.  Formål:  110 - Boliger, 170 - Almennyttig formål, 320 - Gang-/sykkelvei.  Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til reguleringsplanen.  Se også  §7 i reguleringsbestemmelser til plan nr. 561 P-hus i Apenesfjellet.  Dette gir restriksjoner mht. hvordan man kan operere i grunnen ifm. P-huset.  Arbeid med sprenging, pelramming, brønn og hullboring i og mot fjell er ikke tillatt uten særskilt tillatelse fra Fredrikstad kommune.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

Tilbehør

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder eiendomsmeglingsbransjen liste over løsøre og tilbehør i forhold til hva som følger med eiendommen ved salg. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer særskilt i salgsoppgaven. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Følgende hvitevarer medfølger handelen:

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund as har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Det er tinglyst følgende heftelser på seksjonene i sameiet - og som vil følge med eiendommen: 
1936/508-1/86  Erklæring/avtale.  15.05.1936.  Bestemmelser om anbringelse av vindu med trådglass mot Apenesgt. 3 (bnr. 43).Blir Filadelfiamenighetens hus solgt må det ny overenskoms til Overført fra: 3004-300/42
Gjelder denne registerenheten med flere.
2006/444018-1/200  Bestemmelse om kloakkledning. 19.09.2006  Gjelder omlegging av avløp. Pålegget må utføres innen 01.06.2007. Overført fra: 3004-300/42.  Gjelder denne registerenheten med flere.
2015/70621-1/200  Erklæring/avtale   6.01.2015. Rettighetshaver:Knr:3004 Gnr:300 Bnr:43. Bestemmelse om vedlikehold.Gjelder denne registerenheten med flere.

Se også tinglyst seksjoneringsbegjæring som viser seksjonenes avgrensning, tilleggsdeler, eierbrøker m.v.

Adresse og matrikkel

Apenes gate 2, 1607, Fredrikstad, Gnr. 300 bnr. 42 snr. 7 orgnr. 997683145 i Fredrikstad kommune
Ideell andel av sameiet: 83/832

Oppdragsnummer

192-23-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Apenes gate 2

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192230001

 • Prisantydning

  NOK 5 200 000

 • Samlet sum

  NOK 5 200 000

 • Total kostnad

  NOK 5 338 820

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: