Fredrikstad , Riverside 16

 • Adresse:

  Riverside 16

 • Prisantydning:

  NOK 4 950 000

 • Totalpris:

  NOK 5 082 570

 • Matrikkel:

  208/1832/38

 • Areal:

  Primærrom: 59 m², Bruksareal: 63 m²,


Beskrivelse

Dette er en tiltalende og lys selveierleilighet med stor og delvis overbygd uteplass beliggende på attraktive Bellevue Brygge. Her bor du med flott elveutsikt og god kontakt med omgivelsene. Gjennom de store vinduene kan du følge båttrafikken i elven mens du nyter utsikten over til Prestelandet og historiske omgivelser ved Gamlebyen. Leiligheten holder tidsmessig høy standard og har god planløsning som inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, to bad, hall og bod/teknisk rom. Like utenfor leiligheten er det heisadkomst direkte til parkeringskjeller hvor leiligheten disponerer sportsbod og biloppstillingsplass. Glommastien langs elven, like ved, møter elvepromenaden og fergeleiet ved Tollbodbrygga. Fra leiligheten er det kun et par minutters gange til jernbanestasjonen hvor det er gratis busstilbud til sentrum.

Innhold

Leiligheten inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, to bad, hall og bod/teknisk rom. Leiligheten disponerer sportsbod og biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Standard


Leiligheten har høy standard og god komfort. Gulv er belagt med en stavs eikeparkett og fliser på baderomsgulver. Vegger har glatte lysemalte flater og fliser. Tak har glatte malte overflater. Det er installert utvendig solskjerming på vinduene. Vannbåren gulvvarme og ventilasjon fra Flexi.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stuen med vinkelformet kjøkkeninnredning fra Sigdal med hvite fronter og lys benkeplate i homogent laminat. Innredningen har integrert induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle- og fryseskap. Malte vegger, parkett på gulvet og malt tak.

Bad

Bad tilknyttet hovedsoverommet: Innredning med servant, wc, dusj og opplegg til vaskemaskin. Fliser på vegger, malt tak og flislagt gulv med gulvvarme. Ventilasjon i tak og downlights.
Gjestebad: Innredning med servant, wc og dusj. Fliser på vegger, malt tak og flislagt gulv med gulvvarme. Ventilasjon i tak og downlights.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til en stor markterrasse omringet av hekk. Plattingen er etter byggeår utvidet og er på ca. 25 kvm. Uteplassen inviterer til møblering av flere utgrupper og beplanting.

Uteareal

Flat tomt opparbeidet med gress, prydbusker, lekeapparater og gangveier mellom blokkene. Granittrapper mot elven og Glommastien.

Beliggenhet

Bellevue Brygge ligger i første rekke langs elven på Cicignon. Herfra er det kun noen minutters gange til byens sentrum og kun en kort spasertur til jernbanestasjonen. Leiligheten ligger i 1. etasje, ytterst mot elven, med fantastisk utsikt over elvens løp, Prestelandet og festningsbyen Gamlebyen. Glommastien passerer forbi og møter elvepromenaden og fergeleiet ved Tollbodbrygga. Herfra kan du velge om du vil fortsette spaserturen langs elven til sentrum, eller ta byfergen over til Gamlebyen og videre nedover til Kråkerøy, sentrum og Ålekilene. Byfergene i Fredrikstad er gratis, er pålitelig og har hyppige anløpstider. For deg som pendler med tog er det nesten slik at du kan gå hjemmefra først når toget ropes opp på perrongen og derfra er det ca. 1 times togtur til Oslo S.

Felleskostnader

3 393 pr. mnd. Akonto fjernvarme, byggforsikring, vedlikehold, TV og internett, komm. avgifter (foruten eiendomsskatt) garasjeleie, forr.førsel og øvrige driftsutgifter til sameie. Felleskostnader økes med 13,5 % med virkning fra 1.1.2023 (gjelder ikke tv/internett).

Sameie

Sameiet Bellevue Brygge, org nr 923 314 180. Forretningsfører i sameiet er OBOS.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7157953

Regnskap

Sameiet hadde i 2021 et overskudd på kr 218 060,-. Årsregnskap og budsjett ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex datert 16.11.2021. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  
I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 21 ulike bygningsdeler.  Av disse er 10 bygningselementer gitt TG0 og 1. Ingen bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2. Ingen bygningsdeler er gitt TG3. Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 63 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 5 818 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.

Byggemåte

Blokkbebyggelse bestående av fem blokker med felles parkeringskjeller. Bygget har grunnmur av betong og betongsøyler på jord/leire. Vinduer og terrassedører med trelags isolerglass med utvendige aluminiumbeslag. Stor markterrasse med flott elveutsikt. Teglstein på yttervegger. Flatt tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29. juni 2020.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som èn boenhet.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet fjernvarme fra Fredrikstad Fjernvarme AS.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2021 ca. 2 706 KwH.

Kommunale avgifter

Kr. 5 530 per år. Gjelder eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 800 513 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 881 845 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 1097 Jernbanebrygga med formål Gul sone T-1442 og 1113 - boligbebebyggelse - blokkbebyggelse.  Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven. Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2020 - 2032 med angitte formål bebyggelse og anlegg

Vei/vann/avløp

Tilknyttet kommunalt vann, vei og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Riverside 16, 1606, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 1832 snr. 38 orgnr. 923314180 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0056

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.stavlund.no.

Dokumenter

Prospekt Riverside 16

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220056

 • Prisantydning

  NOK 4 950 000

 • Samlet sum

  NOK 4 950 000

 • Total kostnad

  NOK 5 082 570

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: