Fredrikstad , Glemmengata 6

 • Adresse:

  Glemmengata 6

 • Prisantydning:

  NOK 3 950 000

 • Totalpris:

  NOK 4 057 570

 • Matrikkel:

  300/533/6

 • Areal:

  Primærrom: 88 m², Bruksareal: 94 m²,


Beskrivelse

Dette er en lys selveierleilighet midt i Fredrikstad sentrum. Leiligheten ligger mot vest i byggets 4.etasje, uten innsyn og med innglasset balkong. Her får du en god planløsning som inneholder en delvis åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, bad, vaskerom med gjestetoalett, hall og to boder - i tillegg til parkeringsplass og sportsbod i garasjen. En kort spasertur fra leiligheten ligger Brattliparken og Fredrikstadmarka med fine turområder. I Glemmengata bor du urbant med gangavstand til alt du trenger i det daglige og spaseravstand til togstasjon på Cicignon. Det er heis i bygget.

Innhold

Entré/gang, åpen stue- og kjøkkenløsning, to soverom, bad, vaskerom med toalett og to boder. Leiligheten disponerer sportsbod i parkeringskjeller og én biloppstillingsplass.

Standard

Leiligheten holder normal standard med noe behov for modernisering. I stuen er det store vindusflater mot vest som sørger for lysinnslipp og gode solforhold. Leiligheten har en god planløsning hvor rommene har fin størrelse etter sitt behov. Leilighetens gulver er belagt med parkett og keramiske fliser. Vegger er belagt med tapet, malerstrie og keramiske fliser. Malte himlinger. Leiligheten er utstyrt med porttelefon.

Stue

Stor stue med utgang til innglasset balkong.

Kjøkken

Hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Frittstående komfyr med keramisk platetopp, kjøl- og fryseskap og oppvaskmaskin. I enden av kjøkkenet er det et bodrom som enkelt fungerer som et ekstralager for oppbevaring eller en ekstra fryser. Gulv er belagt med parkett. Vegger og tak har malte overflater.
TG2: Vannrør og overflater gulv.

Bad og vaskerom

Bad: Servantinnredning med lyse profilerte fronter, dusjkabinett og toalett. Mekanisk ventilasjon og gulvvarme. Gulv og vegger er belagt med keramiske fliser. Malt tak.
TG2: Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Fallforhold (gulv). 

Vaskerom med gjestetoalett: Rommet har servantinnredning, toalett og opplegg for vaske- og tørkemaskin. Vinylbelegg på gulv og malt strietapet på vegger. Malt himling.
TG2: Vannrør og overflater vegger.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong (ca. 9 kvm) med plass for møblering. Balkongen er overbygd og innglasset med glasskyvedører som kan åpnes. Her oppholder du deg usjenert fra omgivelsene, men med god kontakt til nærmiljøet. Gulvet er flislagt og det er strøm på balkongen.

Takterrasse

Sameiet har tinglyst rett til å benytte seg av takterrassen mot syd.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i fjerde etasje i et kombinert bolig- og næringsbygg like ved gågaten i Fredrikstad sentrum. Dette er urban og god beliggenhet hvor alt ligger til rette for et enkelt og komfortabelt liv. Her bor du uten innsyn og med vestvendt utsikt over nærmiljøet. Like utenfor døren finnes det kjøpesenter, handlegater, restauranter langs bryggepromenaden, bussterminal og kafeer. En kort spasertur fra leiligheten ligger Brattliparken og Fredrikstadmarka med fine turområder. I Glemmengata bor du med kort spaseravstand til togstasjon på Cicignon og kun en liten til med byfergen til Gamlebyen med diverse kulturtilbud og severdigheter.

Felleskostnader

2 950 pr. mnd. Kabel-TV, internett, varmtvann, trappevask, kommunale avgifter, regnskapsførsel, vedlikehold av bygningen, forretningsførsel og byggforsikring o.l.

Sameie

Sameie: SAMEIET GLEMMENGATA 10, Orgnr: 982194830
Sameiet består av 11 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Regnskap

Sameiet gikk i 2021 i underskudd med kr. 42 423,-.
Årsmøtereferat for 2022, årsoppgjør/regnskap og budsjett for 2022 ligger som vedlegg til salgsoppgaven. Utskrift av sameiets årsoppgjør med regnskap og budsjett, samt protokoll fra generalforsamling foreligger som del av prospektets vedlegg.
Revisor for sameiet er Solhøi Revisjon AS.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex datert 17.11.2022. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 26 ulike bygningsdeler.  Av disse er 9 bygningselementer gitt TG0 og 1. 9 bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2.  Ingen bygningsdeler er gitt TG3. Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Bygningsdeler som er gitt tilstandsgrad 2 (TG2):

Bad ifm. gang: membran, tettesjikt og overgang til sluk, fallforhold (gulv).
Vaskerom - Ifm. entré/gang: vannrør, overflater vegger.
Kjøkken: vannrør, overflater gulv.
Øvrige rom: overflater vegger og gulv.
Elektrisk anlegg: forenklet vurdering av det elektriske anlegget.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 94 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré/gang, stue, kjøkken, to soverom, bad og vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 295 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Eier disponerer èn biloppstillingsplass i garasjeanlegget.

Byggemåte

Blokkbebyggelse med kombinert boligformål og næringsdel. Bygget er oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Yttervegger har teglsteinsmur og liggende trekledning på fasaden. Flatt tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 08.09.2003 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som èn boenhet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Energiforbruk

Eier hadde i 2021 et energiforbruk på ca. 5 370 KwH.

Kommunale avgifter

Kr. 7 708 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 951 784 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 426 422 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 325 Kvart. Glemmengt.- Glemmen kirke.- Torbjørnsgt. -Brochsgate med formål offentlig bebyggelse og gangvei. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av kommuneplanen for 2020 - 2032 med angitte formål 1130 sentrumsformål, flomfare og H320_FlomA.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1993/2685-1/86 BRUKSRETT
2000/14523-1/86 SEKSJONERING
2004/13652-1/86 RESEK/ENDRING FORMÅL/BRØK/TILLEGGSDEL
2000/10542-5/86 BEST OM GARASJE/PARKERING

Vei/vann/avløp

Leiligheten er offentlig tilknyttet vann, vei og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Glemmengata 6, 1608, Fredrikstad, Gnr. 300 bnr. 533 snr. 6 orgnr. 982194830 i Fredrikstad kommune
Ideell andel av sameiet: 91/1386

Oppdragsnummer

192-22-0055

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.stavlund.no.

Dokumenter

Prospekt Glemmengata 6

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220055

 • Prisantydning

  NOK 3 950 000

 • Samlet sum

  NOK 3 950 000

 • Total kostnad

  NOK 4 057 570

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: