Klavestadhaugen , Bodals vei 12

 • Adresse:

  Bodals vei 12

 • Prisantydning:

  NOK 4 190 000

 • Totalpris:

  NOK 4 295 920

 • Matrikkel:

  1027/21

 • Areal:

  Primærrom: 170 m², Bruksareal: 251 m²,


Beskrivelse

Romslig familiebolig over to fulle plan og kjeller, forholdsvis landlig beliggende i Bodalsvei på Sandbakken - rett i nærheten av barnehage, barne- og ungdomsskole og Isesjøen. Sandbakken ligger en kort kjøretur unna Sarpsborg sentrum med nydelige tur- og rekreasjonsområder, badeplass og idrettsanlegg rett i nærheten. Kort vei til E6, de øvrige østfoldbyene, Skjebergskjærgården og Sverige. Boligen ligger i Bodalsvei, i ytterkant av Bodalsfeltet - et veletablert byggefelt grensende til et pent kulturlandskap. Nyere dobbel garasje, boligen har behov for oppussing

Innhold

Boligen oppleves svært romslig med store beboelsesrom, kjøkken og bad.
1. etasje: Entré/trapp, gang/trapp, stue med utgang til stor veranda, spisestue med utgan til veranda, kjøkken, toalettrom og bod under trapp.
2. etasje: Trapp/gang, tre soverom, bad og toalettrom.
Kjelleretasje: Trapp/gang, kjellerstue, bad, badstue, vaskerom og kontor.
Dobbel garasje.

Standard

Boligen har en eldre standard, med behov for oppgraderinger. Det er registrert fukt i kjeller. Det er gjort utbedringer i forbindelse med kledning, diverse vinduer/balkongdør og veranda. Gulv er belagt med parkett, belegg, korkflis, tepper og fliser. Vegger av trepanel, tapet, mur og teglsteinsmur. Himlinger av trepanel og folierte trefiberplater.

Kjøkken

Eldre kjøkkeninnredning med fronter i heltre. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Ventilator i overskap. Kjøkken har behov for oppussing, tilstandsgrad 2.

Bad

Bad 2. etasje: Badet har belegg på gulv og fliser og panel på vegger. Folierte trefiberplater i himling. Badet er innredet med badekar, dusjkabinett, toalett, baderomsinnredning med profilerte fronter. Ekstra baderomsinnredning med skap og servant.
Bad kjeller: Fliser på gulv, fliser og trepanel på vegger. Folierte trefiberplater i himling. Badet er innredet med dusjnisje, toalett og servant, og har adkomst til badstue.
Vaskerommet i kjelleren har flislagt gulv, malte murvegger og panel. Folierte trefiberplater i himling. Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Alle bad/våtrom har behov for oppussing, tilstandsgrad 2 og 3.

Uteareal

Tomten er inngjerdet og opparbeidet med belegningsstein på gårdsplassen, hekkplanter, busker, plen og beplantning. Tomten er flat og har adkomst fra Bodals vei.

Beliggenhet

Eiendommen ligger rett i nærheten Bodalsstranda på Sandbakken, et lite lokalsamfunn med  barnehage, barne-/ungdomskole, idrettslag og nærbutikk like syd for Sarpsborg sentrum. Området består av etablert boligbebyggelse fra 1950-tallet og oppover samt noe ny bebyggelse. Området grenser til et naturskjønt kulturlandskap med gårder og skog, og er tilknyttet et utstrakt turnett som strekker opp langs begge sider av Isesjøen - "Isesjøstien" fører deg langs strender og vann, gjennom skog, langs myke stier, på svaberg, gjennom golfbane og gårdstun. Bussforbindelse til Sarpsborg sentrum. Kort vei til E6, de øvrige Østfoldbyene, Sverige og Skjebergskjærgården.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex boligselgerforsikring datert 08.11.2022.  Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommen er det angitt tilstandsgrader for 59 ulike bygningsdeler.  Av disse e r ingen bygningselementer gitt TG0 og 1.  55 bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2. 4 Bygningsdeler er gitt TG3.  Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Det har vært tilbakeslag på vann/avløp på 90-tallet,  det er blitt drenert rundt huset og eier har ikke oppdaget vann i kjeller etter dette.
-Selger har lagt nytt terrassegulv, nytt terrassegjerde og ny trapp til vestvendt terrasse. Ny kledning på hele sør-øst veggen. Det er satt inn ny      verandadør, kjøkkenvindu, badevindu. Alt utført er utført i 2021. Huset og garasjen er nymalt i 2022. Arbeidet er utført av byggmester Geir Ottesen AS.

Boligens areal

Primærrom: 170 kvm, Bruksareal: 251 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 80 m².
S-rom: 80 m².

1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré/ trapp, gang/ trapp, stue/spisestue, kjøkken og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Trapp/ gang, bad, 3 soverom og toalettrom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 1 134 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Dobbelgarasje bygget i 1988

Byggemåte

Eneboligen er oppført med 2 etasjer og kjeller. Det er bærende konstruksjoner i mur og tre, hvor etasjenskillene er i tre. Ytterveggene har liggende trepanel og grunnmuren er laget med lettklinkerbetong. Taket er tekket med takstein og det er saltakkonstruksjon i tre. Bodareal i kjeller (nå gang, kjellerstue, bad, badstue, vaskerom og kontor) er innredet etter byggeår - tiltaket ikke ikke byggemeldt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med én godkjent boenhet.

Oppvarming

Vedfyring og elektrisitet. Det er montert varmepumpe i stuen (denne er defekt). Stor, åpen peis mellom stuen og spisestuen, vedovn i gangen og i kjellerstuen. Panelovner for øvrig.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 26.000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca kr 26.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 438 pr. år
Kommunale avgifter for 2021 utgjør kr. 14 438,- inkludert eiendomsskatt pr. år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan id 27006 med formål bolig.  Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.  Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2015-2026 med angitte formål bebyggelse og anlegg. Ved Bodalstranda er det prosjektert et større boligfelt, bestående av blokken, rekkehus og småhusbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1949/302399-2/3  Bestemmelse om gjerde
1952/303292-1/3  Bestemmelse om vannledn.
1952/303296-1/3  Best. om vann/kloakkledn.
1952/303298-1/3  Bestemmelse om vannledn.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sarpsborg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund AS har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Stavlund.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 85 01 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bodals vei 12, 1743, Klavestadhaugen, Gnr. 1027 bnr. 21 i Sarpsborg kommune

Oppdragsnummer

192-22-0053

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Bodals vei 12

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220053

 • Prisantydning

  NOK 4 190 000

 • Samlet sum

  NOK 4 190 000

 • Total kostnad

  NOK 4 295 920

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: