Kråkerøy , Ulvedalsåsen 23

 • Adresse:

  Ulvedalsåsen 23

 • Prisantydning:

  NOK 4 900 000

 • Totalpris:

  NOK 5 036 320

 • Matrikkel:

  422/228

 • Areal:

  Primærrom: 107 m², Bruksareal: 107 m²,


Beskrivelse

Dette er en fin enebolig over ett plan beliggende innerst i en rolig boliggate i Ulvedalsåsen, nord på Kråkerøy. Dette er et populært og attraktivt boområde med kort gangvei til sentrum, Kråkerøymarka og historiske Isegran. Boligen har god planløsning og inneholder stue, åpen kjøkkenløsning mot spisestuen, tre soverom, bad, vaskerom, hall, entrè og loft. Det er også godt med lagringsplass i uteboder tilknyttet inngangspartiet. Eier har carport på egen tomt og disponerer garasje i garasjerekke like ved. Ulvedalsåsen er et fint sted å bo og et område med nærhet til skoler, barnehage, turstier, sjøen og kort kjørevei til Hvalerøyene.

Innhold

Boligen er over et plan og inneholder entrè, gang, bad, 3 soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning.

Standard

Boligen holder normalt standard og fremstår i normal god stand. Gulv er belagt med parkett, vinylbelgg og keramiske fliser. Vegger har malte overflater og keramiske fliser. Malte tak.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger delvis åpent mot spisestuen og fungerer godt for sosialt samvær. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og det er godt med skap- og benkeplass. Benkeplaten er i laminat og det er delvis flislagt mellom over- og underskap. Frittstående oppvaskmaskin og komfyr. Ventilator. Det er god plass til kjøkkenbord ved kjøkkenvinduet. Gulv er belagt med parkett. Malte slette vegger og panel i tak.

TG2: Vann- og avløpsrørene er vurdert til ukjent restlevetiden og vil kreve jevnlig oppfølging og tilsyn.

Bad

Rommet har vegghengt baderomsinnredning med servant, speil og profilert skapinnredning, dusjhjørne, badekar og toalett. Rommet har lyse fliser på vegger og gulv. Malt tak. Gulvvarme og naturlig avtrekk. 

TG2: Det er ikke mekanisk avtrekk, kun naturlig ventilasjon. Ukjent resttid på vannrør. Slukets plassering i forhold
til at vann utenfor dusjsonen, baderomsinnredning, ukjent resttid på membran, tettesjikt og overgang til sluk, fallforhold og avløpsrør.

Vaskerom: Rommet er innredet med servant/utslagsvask, opplegg til vaskemaskin, skaper for oppbevaring og varmtvannsbereder. Avtrekksventil med naturlig avtrekk. Det er montert vegghengt stråleovn. Gulv er belagt med vinylbelegg og vegger er belagt med tapet. Tak er belagt med plater.

TG2: Helhetsvurdering grunnet rommets alder. Se tilstandsrapporten for ufyllende informasjon.

Uteareal

Eiendommen har en fin hage beplantet med hekk, brydbusker og bed. Gårdsplassen er steinlagt og har god plass til biler. Det er carport tilknyttet uteboder på egen tomt og garasje i garasjerekke like ved. Fra boligens hovedsoverom er det utgang til en nordvent balkong på ca. 3 kvm. Fra stuen er det skyvedører ut til en stor terrasse (ca. 33kvm) som vender mot syd og vest.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i veletablert og barnevennlig boligområde på høydedraget Ulvedalsåsen på Kråkerøy.  Området har blandet villa- og småhusbebyggelse og ligger i nærområdet for Rødsmyra barneskole. Eiendommen ligger tilbaketrukket i enden av gaten uten gjennomgangstrafikk. Her bor du med kort vei til barneskoler, barnehager og Værsteområdet nord på Kråkerøy. Ulvedalsåsen ligger nær byens sentrum med byfergen som tar deg gratis fra Gamlebyen til Ålekilene. Kort vei til jernbanestasjonen på Cicignon. Videre sydover fører veien til den praktfulle Hvalerskjærgården som danner innseilingen til elvebyen Fredrikstad.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra 17.11.2022 datert 17.11.2022. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  
I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 27 ulike bygningsdeler. Av disse er ingen bygningselementer gitt TG0 og 1. Alle bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2.  Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Bygningsdeler som er gitt tilstandsgrad 2 (TG2):
Bad: ventilasjon, vannrør, plassering av sluk, sanitærutstyr/innredning, membran, tetsjikt og overgang til sluk, fallforhold (gulv), avløpsrør.
Vaskerom: helhetsvurdering.
Kjøkken: vannrør og avløpsrør.
Øvrige rom (p-rom): ventilasjon.
Krypkjeller: utvendig og innvendig inspeksjon.
Tekniske anlegg: varmtvannsbereder, vannrør, hovedstoppekran og avløpsrør.
Elektriske anlegg: forenklet vurdering av anlegget.
Yttervegger/fasade: fasader, kledning, dører, vinduer og tak.
Balkonger, terrasser, veranda: utkragede eller understøttede konstruksjoner.
Drenering: helhetsvurdering.
Frittstående byggverk: helhetsvurdering.

Boligens areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 107 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entrè, gang, vaskerom, bad, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 480 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er carport og gårdsplass på egen tomt. Boligen disponerer også èn garasjeplass i felles garasjerekke like ved eiendommen.

Byggemåte

Enebolig over ett plan med grunnmur av lettklinkerblokker. Huset har bærende konstruksjoner og bjelkelag av treverk. Utvendige fasader er kledd med liggende og stående kledning. Fasaden mot nordøst er forblendet med lettklinkerblokker. Vinduene har to- og trelags isolerglass fra byggeår, men noen vinduer er skiftet ut i 2004. Skyvedør med tre -lags glass fra byggeår og balkongdør med to-lags glass fra byggeår. Saltak tekket med takstein. Pulttak tekket med takpapp over uteboder.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse datert 25.05.1981 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Eiendommen er registrert med èn godkjent boenhet.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe og peisovn i stue. Elektrisk oppvarming i baderomsgulv og ved vegghengte penelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2021 var ca. 10 617 kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 17 240 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 758 098 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 729 154 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 100 Ulvedalsåsen. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven. Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2020-2023 med angitte formål 1001 - bebyggelse og anlegg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Boligen er tilknyttet kommunalt vann, vei og avløp.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Boligen er ledig for overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ulvedalsåsen 23, 1671, Kråkerøy, Gnr. 422 bnr. 228 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0051

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.stavlund.no.

Dokumenter

Prospekt Ulvedalsåsen 23

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220051

 • Prisantydning

  NOK 4 900 000

 • Samlet sum

  NOK 4 900 000

 • Total kostnad

  NOK 5 036 320

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: