Kråkerøy , Langøyveien 83

 • Adresse:

  Langøyveien 83

 • Prisantydning:

  NOK 3 500 000

 • Totalpris:

  NOK 3 607 088

 • Matrikkel:

  425/14/1

 • Areal:

  Primærrom: 72 m², Bruksareal: 72 m²,


Beskrivelse

Dette er en lys og arealeffektiv 4-romsleilighet beliggende på Langøya, Kråkerøy. Leiligheten fremstår i god stand og arealet er god utnyttet. Den inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til en delvis overbygd veranda, tre soverom, bad, entré og bod. Her bor du med lave fellesutgifter i et veletablert sameie. Langøya er et populært boområde på Kråkerøy med friområder, strender og svaberg. Eier har to tilhørende biloppstillingsplasser med elbillader i carport og utvendig sportsbod. Til Fredrikstad sentrum er det fire kilometer - dit går det an å sykle på fine sykkelveier.

Innhold

Leiligheten inneholder åpen stue- og kjøkkenløsning, tre soverom, bad og entré (alle p-rom). Leiligheten har også en utvendig sportsbod like utenfor leiligheten (s-rom). Leiligheten disponerer også to parkeringsplasser i carport like utenfor leiligheten.

Standard

Leiligheten holder normalt god standard. Inngangsdøren er utstyrt med appstyrt Yale Doorman og innvendig appstyrt belysning. Gulv er belagt med parkett og keramiske fliser. Vegger har malte slette overflater og keramiske fliser. Malte tak.

Kjøkken

Vinkelformet kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Det er godt med skap- og benkeplass. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin og stekeovn -frittstående kjøleskap. Ventilator med mekanisk avtrekk. Gulv er belagt med parkett. Vegger og tak har malte overflater. 
TG2: Overflater kjøkkeninnredning og gulv.

Bad

Badet er lyst og delikat med grå fliser på gulvet og hvite på vegger. Rommet er utstyrt med servant innredning, dusj, opplegg til vaskemaskin og vegghengt toalett. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk i vegg. Malt tak.
TG2: Overflater baderomsinnredning og drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert.

Uteareal

Fellestomten er pent opparbeidet med plen, busker og asfalterte gangstier mellom bebyggelsen. Leiligheten disponerer to store uteplasser mot nordvest og sydøst. Terrassen med utgang fra kjøkkenet er delvis overbygd og utstyrt med elektrisk markise. Terrassen er romslig (17 m2) med god plass til utemøbler i ulike soner. Trapp ned til plen som følger bebyggelsen mot sydøst. Uteplassen (23 m2) ved inngangspartiet i sydøst er hellelagt og lun - skjermet fra gaten.

Beliggenhet

Leiligheten ligger på Langøya - Kråkerøys vestside. Her bor du med naturen rett utenfor døra, kun noen få minutters gange til friområdet Store Enhusholmen. Her møtes hav og himmel, og man kan vandre på de vakre, avrundede svabergene som er karakteristisk for Østfold-skjærgården. Dette er et flott turområde. Fra svabergene ser man utover mot Strømtangen fyr og Oslofjorden. Det er fine bademuligheter fra svaberget. Fra eiendommen er det forholdsvis kort vei til barnehage, skole og butikk. Til Fredrikstad sentrum er det ca. 8 minutters kjøring. Det går også an å sykle, på gode sykkelveier.

Felleskostnader

2 500 pr. mnd. Inkluderer: renter og avdrag andel fellesgjeld, kabel-tv og internett, byggforsikring, renhold og vaktmestertjenester, forretningsførsel og øvrig drift av sameiet.

Andel fellesgjeld

Kr. 10 518,- pr. 01.11.2022. Annuitetslån i OBOS-banken med 7,05% rente. Lånet løper til 30.12.2024.

Regnskap

Regnskap for 2021 og budsjett for 2022 ligger vedlagt salgsoppgaven. Sameiet hadde i 2021 et overskudd på kr. 4 634,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex datert 1.november 2022. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  
I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 28 ulike bygningsdeler. Av disse er 16 bygningselementer gitt TG0 og 1. 4 bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2. Ingen bygningsdeler er gitt TG3.  Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og tre soverom.


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 2 524 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer to biloppstillingsplasser i carport. Det er instalert elbillader.

Byggemåte

Horisontaldelt boligbygg over to etasjer bestående av to enheter. Huset står på betong med grunnmur av betongkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av treverk. Utvendige fasader er kledd med stående trekledning. Saltak tekket med takstein. Skyvedør og vinduer med tolags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.11.2022 for eiendommen.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som èn godkjent boenhet.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med panelovner og elektriske varmekabler i baderomsgulv.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Energiforbruk

Eiers energiforbruk var ca. 6 000 kwh for 2021.

Kommunale avgifter

Kr. 12 258 pr. år Avgiftene inkluderer eiendomsskatt.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 731 549 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 633 577 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 273 Området ved Jegerveien, 310 G/s-vei til Langøyveien og 492 Langøyåsen med formål boliger, frittliggende småhusbebyggelse, kjørevei, annen veigrunn og anlegg for lek. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes av kommuneplanens for 2020-2032 med angitte formål bebyggelse og anlegg.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på stavlund.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Langøyveien 83, 1679, Kråkerøy, Gnr. 425 bnr. 14 snr. 1 orgnr. 998593514 i Fredrikstad kommune
Ideell andel av sameiet: 1/10

Oppdragsnummer

192-22-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.stavlund.no.

Dokumenter

Prospekt Langøyveien 83

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220047

 • Prisantydning

  NOK 3 500 000

 • Samlet sum

  NOK 3 510 518

 • Total kostnad

  NOK 3 607 088

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: