Fredrikstad , Turngata 1

 • Adresse:

  Turngata 1

 • Prisantydning:

  NOK 4 500 000

 • Totalpris:

  NOK 4 621 320

 • Matrikkel:

  300/1392/6

 • Areal:

  Primærrom: 86 m², Bruksareal: 95 m²,

2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
E EnergimerkeORANGE
Energimerke
Legg inn bud Prospekt Turngata 1
Meld deg på visning

Beskrivelse

Dette er en romslig og fin treroms leilighet med hjørneplassert, innglasset balkong, beliggende sentralt i den roligerere delen av sentrum, mellom byens livlige og ettertraktede bryggepromenade, Kirkeparken og Fredrikstad Bibliotek.  Herfra kan du spasere langs bryggepromenaden frem til restaurantene langs elveleiet, eller bort til Rådhuset der gågaten starter.  En av byens tradisjonsrike restauranter - Victoria Hotell - har reåpnet i ny drakt og ligger kun et steinkast unna.  Tar du veien gjennom Cicignons kvartaler kommer du i løpet av noen få minutter til Fredrikstad stasjon, Glommastien og fergeleiet som tar deg over til Gamlebyen - Nordeuropas best bevarte festningsby.  Leiligheten ligger i andre etasje i bygget som har heis og innvendig parkering.

Innhold

Leiligheten inneholder:  Entre/hall med garderobe, stue og kjøkken i åpen løsning med direkte utgang til innglasset veranda (9 kvm), 2 soverom, bad/ Wc, gjestewc og vaskerom/bod.  I tillegg kommer sportsbod (6 kvm) i fellesanlegg og innvendig parkeringsplass.

Utstyr

- Dørcalling med kamera.
- Heis
- Felles atrium
- Innvendig p-plass m/ el.billader.

Standard

Gulv er belagt med keramiske fliser og eikeparkett.  Vegger er belagt med malte overflater og keramiske fliser.  Malte, glatte tak.

Entré

God entre/hall med garderobeløsning.

Stue

Romslig stue/kjøkken i åpen løsning med direkte utgang til innglasset balkong.  Legg merke til peisen - der du kan fyre med ved - akkurat som hjemme.

Kjøkken

Innholdsrik kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter og intergrert stekeovn med keramisk topp, oppvaskmaskin og micro.  Det er ikke etablert komfyrvakt.
TG2: Overflater vegger:  Det er registrert delvis løse fliser og manglende fugemasse mellom fliser over kjøkkenbenk. Tiltak anbefales. Vindusbrett har svelleskader.  Innredning Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.

Bad, Wc/vaskerom

Bad
Stort og innholdsrikt med direkte adkomst fra hovedsoverommet.  Utstyrt med  søylevask, badekar, dusjkabinett, wc og benkeskap med hvite fronter.  Flisbelagte vegger og gulv.  El. varmekabler.

TG2: Grep på dusjarmatur ved badekar er løse.  Overflater vegger Det er registrert riss i veggflis i våtsonen bak dusjkabinett. Kan indikere utettheter i
våtrommets tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: TG2 er satt med bakgrunn i membranens alder og observasjoner gjort på overflate vegg i våtsonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Wc/vaskerom
Rommet er delt i to, med gjestetoalett og håndvask i fremre del og vaskerom bod i indre del.  Opplegg for vaskemaskin, varmvannsbereder 190 l.

TG2:   Det er registrert fuktskjolder i tapet ved opplegg for vaskemaskin. Merkene antas å stamme fra tidligere vannsøl fra vaskemaskin.  Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Det kan ikke sees å være benyttet membran på vegg i våtsone eller i overgang mellom gulv og vegg. Fører til større risiko for skader ved evt. lekkasje. Tiltak anbefales.

Balkong

Leiligheten har en hjørneplassert, innglasset og overbygget balkong på 9 kvm.  Fra balkongen får du siktlinjer ned til elvepromenaden og mot Fredrikstad Bibliotek.

Felles atrium

På gårdens innside, i byggets andre etasje, disponerer sameiet et fint og skjermet atrium med utemøblement.  Dette er et fint utomhusareal for sameiets beboere.

Soverom

Stort hovedsoverom med direkte adkomst til bad/wc.

Soverom 2

Soverom to har adkomst fra entreen.

Beliggenhet

Dette er sentral beliggenhet - i den roligere delen av Fredrikstad sentrum - mellom bryggepromenaden, Kirkeparken og ærverdige Fredrikstad Bibliotek.  Gågaten ligger kun noen kvartaler unna og innenfor en avstand at ca 1 km kommer du til Fredrikstad stasjon og fergeleiet ved Cicignon, der du kan ta byfergen over til Gamlebyen og videre derfra gjennom sentrum og helt til Gressvik.    En av byens tradisjonsrike restauranter - Victoria Hotell - har reåpnet i ny dragt og ligger kun et steinkast unna. Leiligheten ligger i andre etasje med innglasset balkong ut mot Tordenskioldsgate og Turngata. Her har du siktlinjer ned til elven og bort til Biblioteket.    Bygget er betjent med heis og innvendig parkering.

Felleskostnader

2 291 pr. mnd.

Sameie

Sameie: Victoria residens boligsameie, Orgnr: 979904843

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke felles gjeld.

Regnskap

Det foreligger årsoppgjør, regnskap og protokoll fra sameiets årsmøte for 2021.  Disse følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

Vedtekter / husordensregler

Det er utarbeidet vedtekter og husordensregler for sameiet.  Disse følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, med orientering til styret og på vilkår som er gjengitt i husordensregler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Anticimex datert .  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

Elementer angitt med TG 2 - Sidehenvisning til tilstandsrapporten i parentes:
- Bad.  Løst grep i dusjarmatur, riss i veggflis i våtsone bak dusjkabinet, membranens restlevetid er begrenset.  (side 7)
- Vaskerom/wc: Fukskjolder i tapet ved opplegg for vaskemaskin.  Membranens restlevetid er begrenset.  (side 8)
- Kjøkken: Komfyrvakt mangler.  Delvis løse fliser og manglende fugemasse på vegg mellom benkeplate og overskap.  Innredningen har bruksslitasje (s 8)
- Øvrige rom:  Svelling i parkett ved kjøkkeninnrednig.  Sprekker og misfarging ved balkongdør.  Normal bruksslitasje.  Dørhåndtak ved soverommene er ikke komplett. Dør henger ved lukking/åpning.  Krever justering av dørblad. (s.9).
- Forenklet vurdering av el. anlegg:  Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon. (s. 10)
- Vindu i stue mot innglasset balkong har kontakt med vinduskarm, noe som gjør at vinduet henger ved åpning/lukking. Krever justering av vinduskarm (s.10)
- Balkong: Det er registrert riss i gulvflis. (s 11)

Elementer angitt med TG 3 (s. 9):
- Luftekanal i peis mangler rist på en side. Ikke brennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse og må etableres.  Rapportens sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-. 

Meglers tilleggskomentar:  Ildstedet er ikke registrert hos feiervesenet.  Dette vil bli utført før visning.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 95 kvm

2. etasje:
Bruksareal:  95 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entre/hall, stue/kjøkken i åpen løsning - med utgang til 9 kvm balkong, 2 soverom, bad/Wc, wc/vaskerom.  Innglasset balkong er angitt som S-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Leiligheten har adkomst via en felles oppgang fra Turngaten, betjent med porttelefon.   Bygget er betjent med heis.  Garasjeanlegget ligger i første etasje med kjøreport ut i Turngaten.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal og er dekket av bebyggelsen.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en innvendig biloppstillingsplass , tildelt og plassert gjennom reseksjoneringsbegjæring tinglyst 27.5.2009.

Byggemåte

Bygård over fem etasjer samt kjeller. Gulv av betong mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein og kledd med liggende trekledning og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon
antatt tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40 db. Balkongdør og
vinduer med tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bebyggelsen datert 27.09.1999.

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som en boenhet.

Oppvarming

Leiligheten er utstyrt med peis i stue for fyring med ved.  Det er lagt el. varmekabler i baderomsgulv.  El. panelovner i stuen og i soverommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Leiligheten har vært leiet ut.  Siste års forbruk av strøm er ikke kjent.

Kommunale avgifter

Kr. 12 349 pr. år Inkl. Eiendomsskatt med kr 8 099,- pr år. Grunnlag for eiendomsskatt: Kr 2 612 700,-. Det er montert vannmåler i leiligheten. Oppgitt avgift er basert på forbruk 100 m3.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 734 654 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 644 755 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i område som omfattes av bebyggelsesplan nr 393 Turngt/Tordenskioldsgt.  I kommuneplanens arealdel avsatt med formål/hensyn: Samferdselsanlegg og teknins infrastruktur ( arealer ), Sentrumsformål, Hensyn kulturmiljø, Flomfare.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Turngata 1, 1606, Fredrikstad, Gnr. 300 bnr. 1392 snr. 6 orgnr. 979904843 i Fredrikstad kommune
Ideell andel av sameiet: 81/1909

Oppdragsnummer

192-22-0041

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Turngata 1

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220041

 • Prisantydning

  NOK 4 500 000

 • Samlet sum

  NOK 4 500 000

 • Total kostnad

  NOK 4 621 320

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: