Sellebakk , Øvre Tomtegate 22

 • Adresse:

  Øvre Tomtegate 22

 • Prisantydning:

  NOK 4 500 000

 • Totalpris:

  NOK 4 621 320

 • Matrikkel:

  303/1801/24

 • Areal:

  Primærrom: 99 m², Bruksareal: 119 m²,


Beskrivelse

Dette er en romslig og lys selveierleilighet beliggende i andre etasje, like ved Verksbyen - en ny og spennende bydel i vekst på Østsiden. Leiligheten har god planløsning hvor det ved behov, enkelt kan lages til et tredje soverom i deler av stuen. Leiligheten fremstår i god stand og holder normal god standard. Fra stuen er det utgang til en sydvestvendt innglasset veranda med fritt utsyn over nærområdet med friområder og handlesenter. Eier disponerer en romslig utebod i samme etasje, rett ved inngangspartiet, og carport like utenfor. Her bor du sentralt på Sellebakk med fine turområder samtidig som det er gangavstand vei til alt du trenger i hverdagen. Det er heis i bygget.

Innhold

2. etasje: Gang/hall, kjøkken, bad, bod, vaskerom/wc og to soverom (del av stuen var opprinnelig et tredje soverom). Innebygget balkong og bod.
Carport i felles carportanlegg.

Standard

Leiligheten holder en gjennomgende god standard. Malte vegger og himlinger. Parkett på gulv. Fliser på bad og vaskerom. Det er også gardinstenger og gardiner i vinduene i stue og kjøkken som følger med.

Kjøkken

Pen kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombiskap. Ventilator med mekanisk avtrekk. Våtromsplater mellom over- og underskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt tak.

Bad

Flislagt bad innredet med baderomsinnredning med servant og skaper, toalett og dusjkabinett. Ventilasjon i tak og tilluft i dør. Eget flislagt vaskerom/wc innredet med baderomsinnredning med skaper og servant, toalett og opplegg for vaskemaskin. Ventilasjon i tak og tilluft i dør.

Beliggenhet

Sellebakk er et koselig lokalsamfunn på østsiden av Glomma. Den gamle delen har bibliotek, treningssenter, baker, torg og ulike forretninger. Herfra går det ferge over til Lisleby på vestsiden av Glomma. Den nye delen på Sorgenfri, et lite kvartal sydover, er de siste årene utbygd med flere forretninger, café, hagesenter, frisør, apotek og andre servicetilbud. Barnehage, barneskole, ungdomsskole og idrettsanlegg ligger i nærheten. Glommastien, som byr på 35 km med gang- og sykkelvei rundt Nedre Glomma, passerer også gjennom Sellebakk. Nærheten til elva gjør at det går an å ha båtplass i nærheten. Fra eiendommen er det en rask biltur både til Gamlebyen og til Fredrikstad sentrum. Det er bussforbindelse til Fredrikstad og Sarpsborg like i nærheten av eiendommen.

Felleskostnader

Kr. 4 232 pr. mnd. Inkl.: Akonto fjernvarme, kommunale avgifter (foruten eiendomsskatt), tv og internett, vedlikehold av bygningsmassen, byggforsikring, gressklipping, vedlikehold av uteområder, forretningsførsel og øvrige driftsutgifter. Fellesutgiftene økes med 10% fra 01.01.23.

Sameie

Sameiet Kornenga Syd.

Forsikring

Sameiet er forsikret i If.

Regnskap

Sameiet hadde i 2021 et overskudd på kr. 230 201,- Regnskap og budsjett for ligger vedlagt salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Ligger vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at sameiet har vedtekstfestet at fremleie må godkjennes av styret og er tidsbegrenset til to år. Det tillates ikke å kjøpe en seksjon for utleie.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Svein Nesøen datert14.10.2022. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  
I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 31 ulike bygningsdeler. Av disse er 28 bygningselementer gitt TG0 og 1. Ingen bygningselementer er gitt TG2 eller TG3. Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Ligger vedlagt salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 119 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 99 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/hall, stue, kjøkken, bad, vaskerom/wc og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 5 694 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Carportplass i felles carportanlegg. Felles gjesteparkering.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 2. etasje i korsdelt firemannsbolig oppført i 2013. Det er heisadkomst til leiligheten. Bygningsmassen er oppført i trekonstruksjoner. Vegger skal etter byggenmåte være isolert med 15-20 cm mineralull. Takkonstrtuksjon av typen saltak, isolert og tekket med papp. Vinduer med trelags isolerglass. Malt inngangsdør og boddør. Terrassedør med trelags isolerglass. Innebygd balkong på ca. 12 m2 med skyvedører. Nytt rekkverk i 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.08.2022.

Adgang til utleie

Sameiet har vedtektsfestet at fremleie må godkjennes av styret og er tidsbegrenset til to år. Det tillates ikke å kjøpe en seksjon for utleie.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme (fjernvarme) og balansert ventilasjon.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Leiligheten hadde i 2021 et strømforbruk ca. xx kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 6 137 pr. år Gjelder eiendomsskatt. Kommunale avgifter omfattes av fellesutgiftene.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 074 314 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 867 530 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplan 544 Sorgenfri.
Det er et pågående planarbeid nord for Viuno på Sorgenfri - vest for Øvre Tomte gate 22. Se vedlagte planer i salgsoppgavens vedlegg.
Planen skal legge til rette for etablering av ca. 25 boliger (rekkehus) rundt felles tun nord på tomta, og næringsbygg sør på tomta.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/416794-1/200  Bestemmelse om veg (heftelse).

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Øvre Tomtegate 22, 1651, Sellebakk, Gnr. 303 bnr. 1801 snr. 24 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Øvre Tomtegate 22

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220040

 • Prisantydning

  NOK 4 500 000

 • Samlet sum

  NOK 4 500 000

 • Total kostnad

  NOK 4 621 320

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: