Sellebakk , Borgeveien 39

 • Adresse:

  Borgeveien 39

 • Prisantydning:

  NOK 4 700 000

 • Totalpris:

  NOK 4 831 320

 • Matrikkel:

  610/682

 • Areal:

  Primærrom: 140 m², Bruksareal: 221 m²,

4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G EnergimerkeRED
Energimerke
Legg inn bud

Beskrivelse

Borgeveien 39 er en innholdsrik tomannsbolig med sentral beliggenhet på Sellebakk, like ved Borge ungdomsskole. Boligen er innredet over to plan med fire soverom, to kjøkken, to stuer, to bad, boder i tillegg til hems og kjeller. Dette er et godt alternativ for deg som ønsker å leie ut deler av egen bolig samtidig som du og familien selv bebor eiendommen. Eiendommen har en stor og solrik hage hvor barna kan leke og det er rikelig med parkeringsplass på tomten. Dette er sentralbeliggenhet på Sellebakk med gangavstand til matbutikker, handlesenter, skoler og Glommastien. Det er gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg sentrum like ved.

Innhold

1.etasje: kjøkken, stue, to soverom, bad, gang (alle p-rom) og bod/garderobe (s-rom).
2.etasje: kjøkken, stue, to soverom, bad, gang (alle p-rom) og bod (s-rom).
I kjelleren er det seks bodrom og gang (s-rom)

Standard

Boligene fremstår i normal god stand. I 2.etasje er de innvendige overflatene malt i tidsriktig farger og fremstår innbydende. Vegger er belagt med malerstrie, MDF-panel og fliser. Gulv er belagt med laminat og keramiske fliser. Malte tak.

Kjøkken 1. etasje: Kjøkkeninnredning med profilerte eikefronter. Laminat benkeplate. Ventilator i overskap. Gulv er belagt med belegg og vegger har malte, tapetserte overflater. Malt tak.
Bad 1. etasje: Eldre bad med belegg på gulv og malte vegger. Badet er utstyrt med toalett, servant og dusjkabinett. Malt tak.
Kjøkken 2. etasje: Pen kjøkkeninnredning fra 2012 med lysegrå profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert oppvaskmaskin (ny i 2022) og kombiskap, frittstående komfyr (2016) og vegghengt ventilator i stål. Fliser mellom over- og underskap og stålplate ved komfyren. Gulv er belagt med laminat og vegger og tak har malte MDF-panel. 
Bad 2. etasje: Pent flislagt bad fra 2014. Mørke gulvfliser og hvite veggfliser. Rullesteiner i dusjsonen. Badet er utstyrt med innredning med skaper, skuffer og servant. Vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Varmekabler i gulv og downlights i tak. Det er montert håndkletørker på vegg og det er opplegg for vaskemaskin. Elektrisk vifte på veggen og tilluft i dør. Malt tak.

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til Sellebakk, et koselig lokalsamfunn på østsiden av Glomma. Den gamle delen mot elven har bibliotek, baker, torg og ulike forretninger. Herfra går det også ferge over til Lisleby på vestsiden av Glomma. En liten sykkeltur unna finner man Sorgenfri, som er utbygd med flere forretninger, café, hagesenter, frisør, apotek og andre servicetilbud.. Barnehage, barneskole, ungdomsskole og idrettsanlegg ligger i nærheten. Glommastien, som byr på 35 km med gang- og sykkelvei rundt Nedre Glomma, passerer også gjennom Sellebakk. Fra eiendommen er det en rask biltur både til Gamlebyen og til Fredrikstad sentrum. Bussforbindelse med hyppige avganger til både Sarpsborg og Fredrikstad fra riksveien.

Tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 30. august 2022. Verditakst kr. 4 700 000,- Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 37 ulike bygningsdeler. Bygningselementet branntekniske forhold er gitt TG0. 12 bygningsdeler har angitt TG1. 19 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og 3 bygningselement er angitt TG3. Bygningselementet fukt i tilliggende konstruksjoner er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2) fra tilstandsrapport:

Avvik som kan kreve tiltak: utvendig veggkonstruksjon og vinduer, innvendige overflater, radon, rom under terreng, overflater kjøkkeninnredning, vannledninger, avløpsrør, ventilasjon, drenering, grunnmur og fundamenter.
Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:utvendig taktekking, nedløp og beslag, dører, balkonger, terrasser og rom under balkonger, trapper og byggegrunn. Våtrom (bad) og overflater kjøkkeninnredning.

Tilstandsgrader (TG3) fra tilstandsrapport:

Utvendig: takkonstruksjon/loft.
Innvendig: etasjeskille/gulv mot grunn.
Våtrom: bad.

Boligens areal

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 221 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 556 kvm, Eierform: Festet tomt

Eiendommen har en stor, fin hage med gressplen, bed og beplantning. Tomten er flat og omgitt dels av hvitt stakittgjerde og dels av nettinggjerde. Enkel adkomst fra gaten inn til gruset gårdsplass med plass til flere biler. Eier tar med seg en roseplante på sørveggen ved utflytting.

Informasjon om festeforhold

Festeavgift kr. 1 690,- per år. Neste regulering er i 2023.
Festeforholdet løper til 2051. Se festekontrakt for mer informasjon.

Festeavgift har ikke vært regulert siden 2003. Den vil i 2023 justeres opp til nivået bestemt av stortinget for tomter opp til 1 mål. (ca 13.000,-) og deretter justeres årlig i forhold til konsumprisindeks.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer.  Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring.  Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

Byggemåte

Tomannsbolig oppført med mur/sementblokker og betongdekke. Liggende trekledning. Vegger er foret ut utvending og sannsynligvis isolert med 5 cm mineralull. Vegger er foret inn og isolert innvendig i 2. etasje. Vinduene er nye fra 2008. Saltak tekket med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med to godkjente boenheter.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med peisovn i hver etasje og varmekabler. Det er lagt varmefolie i gang og stue i 2. etasje.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for leiligheten i 2.etasje var i 2021 ca. 12 500 kwh.
Stipulert forbruk for 1. etasje er ca. 12 000 kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 18 598 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 951 979 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 427 124 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 134 Kjølstad. I kommunens arealdel er det avsatt for beyggelse og anlegg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1951/500980-2/86  Festekontrakt - vilkår,
2005/17579-1/86   ** Nye vilkår,
1951/501437-1/86  Bestemmelse om vannledn..

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann, vei og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@stavlund.no eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Adresse og matrikkel

Borgeveien 39, 1654, Sellebakk, Gnr. 610 bnr. 682 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0027

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Borgeveien 39

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220027

 • Prisantydning

  NOK 4 700 000

 • Samlet sum

  NOK 4 700 000

 • Total kostnad

  NOK 4 831 320

Visning

29 september / torsdag

17:30 - 18:30

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: