Vesterøy , Sika 10

 • Adresse:

  Sika 10

 • Prisantydning:

  NOK 5 900 000

 • Totalpris:

  NOK 6 048 670

 • Matrikkel:

  49/434

 • Areal:

  Primærrom: 143 m², Bruksareal: 147 m²,

4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
C EnergimerkeORANGE
Energimerke
Legg inn bud

Beskrivelse

I en stille sidegate på Hauge, Vesterøy ble det i 2013 oppført et klassisk, hvitmalt trehus med garasje. Flat og skjermet tomt, som er pent opparbeidet med noe gressplen, treplattinger og steinsatt gårdsplass - en fjellrabb vest for boligen skjermer og setter et intimt preg på tomten/beliggenheten. Boligen framstår forsiktig brukt  og inneholder bla.  romslig med stor stue-/kjøkkenløsning i 1. etasje samt stue i 2. etasje og bad i begge etasjer. Boligen ligger på nydelige Vesterøy med vakre, smale veier, svaberg, Vauerkilen og havet. Kort vei til kjente utfatsteder som Guttormsvauen, Kuvauen og Papperhavn. Butikker og servicetilbud i Ødegården. Sika er en sjarmerende, liten veiestubb med en knippe eneboliger fra 2000-tallet.

Innhold

1. etasje: Hall, kjøkken, stue, soveorm, bad og vaskerom (alle p-rom).
2. etasje: Loftstue, bad og 3 soverom (alle p-rom). Bod (s-rom).
Garasje med bod (s-rom).

Standard

Boligen er oppført i 2013 og holder bra standard. Balansert ventilasjon og peisovn.  Gulver er belagt med parkett ogflis. Mdf-panel og flis på vegger. Panel og malte himlinger.

Standard kjøkken og bad

Kjøkkenet har hvit innredning fra Sigdal med heltre benkeplate. Integrert komfyr, induksjonstopp, mikroovn og oppvaskmaskin. Ventilator i skap. Frittstående kjøl/frys. Varmekabler i gulv. Badet i 1. etasje er flislagt med mørke gulvfliser og hvite fliser på vegg, og er utstyrt med vegghengt toalett, dusjkabinett og innredning med skaper og servant. Varmekabler i gulv og downlights. Ventilasjon i tak. Vaskerommet har belegg på gulv, og malt mdf-panel på veggene. Vaskerommet har praktisk innredning med skaper og skyllekum. Opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv. Sluk i gulv. Badet i 2. etasje har mørke gulvfliser og hvite fliser på vegg. Vegghengt toalett, dusjkabinett og binnredning med ksaper og servant. Varmekabler og to sluk i gulvet. Ventilasjon i tak.

Uteareal

Flat, lettstelt tomt med noe gressplen, hekk og prydbusker. Stor platting 88 kvm, som strekker seg fra inngangsparti og rundt vestgavel, gårdsplassen er steinsatt.

Beliggenhet

Solrikt beliggende på Hauge, i et svært vakkert smågatemiljø med en blanding av gamle husmannsplasser og nyere bebyggelse - rett i nærheten av Vauerkilen og Stormmusberget. Her et det etablert et lite boligfelt, som oppleves svært landlig med nærhet til vannet og havet. I Vauerkilen er man innaskjærs med gode muligheter for bading og forskjellig typer vannaktiviteter. Litt lenger ut kan man oppsøke et villere lanskap med strender og glatte svaberg - mange trekker til Guttormsvauen og Vauerkilen i forbindelse med dagsutflukter. i området er det også tilrettelagt for stisykling. På Kirkøy kan man vie skjærhalden eller golbanen et besøk.

Tilstandsrapport med takst

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as, datert 07.03.22. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 44 ulike bygningsdeler. Av disse er 2 bygningselementer gitt TG0. 33 bygningsdeler har angitt TG1. 2 bygningsedeler har angitt tilstandsgrad 2 som kan kreve tiltak, og 2 bygningdeler har angitt tildstandsgrad 2 som ikke krever umiddelbare tiltak. Ingen bygningselementer har angitt tilstandsgrad 3. 5 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-Råte i vegg
-Ikke tilfredstillende stakemulighet på avløpsanlegg

Boligens areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 147 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m².

2. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 68.

Garasje:
Bruksareal 24  m²

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Fredrikstad: Kjør over Kråkerøybrua og følg Kråkerøyveien over Kråkerøy, videre mot Hvaler og Vesterøy. Ta til høyre ved Bratte Bakke, rett etter Esso. Følg veien noen kilometer forbi Åttekanten skole og ta til høyre mot Papperhavn. Ta så straks til høyre og følg veiien inn blant bebyggelsen - Sika 10 ligger på venstre side.

Tomt

Areal: 458 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja.

Byggemåte

Huset er fundamentert på oppfylte steinmasser. Yttervegger i bindingsverk som etter byggemåte skal være isolert med 20 cm mineralull. Stående kleding.Takkonstruksjon av typen saltak med duk undertak, høye sløyfer, lekter og betongstein. Vinduer med trelags isolerglass. Malt inngangsdør med tolags isolerglass, og terrassedør med trelags isolerglass. Stor treplatting på ca. 88 m2. Garasjen har betongdekke, stående kledning og saltak med betongstein. Vedlikeholdsfri leddport med el-åpner. Boddør på siden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest av 06.06.2013.

Adgang til utleie

Boligen er registrert med kun 1 boenhet.

Oppvarming

Varmekabler i hall, kjøkken, stue i 1. etasje, på begge bad og på vaskerom. Peisovn i stuen. Systemair ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 20 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 543 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 528 336 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 094 453 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringspla 75 for Damenga, Hauge.

Konsesjon / Odel

Det er boplkikt i Hvaler kommune

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til henning.hesselberg@stavlund.no eller SMS: 95 85 01 92 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sika 10, 1684, Vesterøy, Gnr. 49 bnr. 434 i Hvaler kommune

Oppdragsnummer

192-22-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220025

 • Prisantydning

  NOK 5 900 000

 • Samlet sum

  NOK 5 900 000

 • Total kostnad

  NOK 6 048 670

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: