Sellebakk , Dr.Lorentzens vei 7A

 • Adresse:

  Dr.Lorentzens vei 7A

 • Prisantydning:

  NOK 4 600 000

 • Totalpris:

  NOK 4 716 170

 • Matrikkel:

  610/10/141

 • Areal:

  Primærrom: 174 m², Bruksareal: 222 m²,


Beskrivelse

Dr. Lorentzens vei 7A/B består av en horisontaldelt tomannsbolig med to leiligheter og en mindre, frittliggende enebolig, godkjent som en egen boenhet. Leilighetene fremstår ivaretatt og holder normal god standard. De er i dag utleid og egner seg godt for videre utleie eller du kan selv flytte inn og nyte godt av utleieinntektene. Det er godt med parkeringsmuligheter på tomten og to separate innkjørsler fra sør og vest. Det er kort gangavstand til matbutikker, handlesenter, skoler, Glommastien med byfergen over til Lisleby og gode bussforbindelser til Fredrikstad og Sarpsborg sentrum.

Innhold

1. etasje: Gang, to stuer, kjøkken, soverom og bad (p-rom).
2. etasje: Oppgang/gang, kjøkken, to stuer, bad og soverom (p-rom).
Kjeller: Fem boder (s-rom)
Enebolig 1. etasje: stue og kjøkken (p-rom).
Enebolig underetasje: soverom, bad og gang (p-rom).

Standard

Boligene holder normalt god standard og fremstår vedlikeholdt. De innvendige overflatene har et tidsriktig fargepalett med lyse farger. Vegger er belagt med malerstrie, panel og våtromsplater. Gulv er belagt med laminat og belegg. Malte tak.

Standard kjøkken og bad

Kjøkken:
Tomannsbolig 1.etg: Kjøkkeninnredning med frittstående hvitevarer. Ventilator med mekanisk avtrekk. Malerstrie på vegger, laminat på gulv og malt tak.
Tomannsbolig 2.etg: Innredning med plass til frittstående hvitevarer. Ventilator. Malerstrie på vegger, laminat på gulv og malt tak.
Enebolig: Vinkelformet kjøkkeninnredning ny i 2019. Ventilator. Malerstrie på vegger, laminat på gulv og malt tak.

Bad:
Tomannsbolig 1.etg: Innredning med servant, dusj og wc. Ventilasjon i vegg. Våtromsplater på vegg, belegg på gulv og malt MDF-panel i tak.
Tomannsbolig 2.etg: Innredning med servant, dusj og wc. Ventilasjon i vegg og tilluft i dør. Vegger har malt tapet og fliser i dusjsonen. Gulv er belagt med belegg. Malt panel i tak.
Enebolig: Badet er pusset opp i 2003 og har innredning med servant, dusjkabinett, wc og opplegg til vaskemaskin. Varmekabler i gulv og elektrisk vifte i vegg, samt tilluft i dør. Malerstrie på vegger, fliser på gulv og malt panel i tak.

Uteareal

Eiendommen har opparbeidet tomt med gressplen, hekk og bed. Fra sør og vest er det enkel adkomst fra gaten inn til gruset gårdsplass med plass til flere biler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig området er preget av boliger, både eneboliger og rekkehus. Selbak er et koselig lokalsamfunn på østsiden av Glomma med matbutikker, pub, torg og ulike forretninger. Herfra går det også ferge over til Lisleby på vestsiden av Glomma, der det også er båthavn. "Nye Selbak", et kvartal sydover, er utbygd med flere matforretninger, treningssenter, frisør, tannlege og andre servicetilbud. Barnehage, barneskole, ungdomsskole og idrettsanlegg ligger i nærheten. Glommastien, som byr på 35 km med gang- og sykkelvei rundt Nedre Glomma, passerer også gjennom Selbak. Fra eiendommen er det en kort biltur både til Gamlebyen og til Fredrikstad sentrum. Det er bussforbindelse til Fredrikstad og Sarpsborg like i nærheten av eiendommen. Ca. 15 minutter til E6 og sykehuset på Kalnes.

Tilstandsrapport med takst

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 20. august 2022. Verditakst kr. 5 250 000,- Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 63 ulike bygningsdeler. Bygningselementet branntekniske forhold er gitt TG0. 26 bygningsdeler har angitt TG1. 24 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og 6 bygningselement er angitt TG3. 3 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Etasjeskille/gulv mot grunn
-Innvendige trapper
-Bad

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Utvendig veggkonstruksjon
-Takkonstruksjon/loft
-Utvendige vinduer
-Balkonger, terrasser og rom under balkonger
-Innvendige overflater
-Rom under terreng
-Elektrisk anlegg
-Drenering

Boligens areal

Primærrom: 174 kvm, Bruksareal: 222 kvm

Tomannsbolig:
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m².

2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67m².

Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal 20 m²
Primærrom: 20 m²

2. etasje:
Bruksareal 20 m²
Primærrom: 20 m²
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 477 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2043, Festeavgift: 1177

Garasje / Parkering

Ja

Byggemåte

Tomannsbolig: Sannsynligvis fundamentert på leire. Grunnmur av betong og granitt. Yttervegger hovedsaklig i knudd. Ukjent isolering. Liggende og stående trekledning. Takkonstruksjon av typen valmtak, tekket med betongstein. Vinduer med tolags isolerglass. To malte inngangsdører med tolags isolerglass. Treplatting ved inngangsparti og balkong i 2. etasje.
Enebolig: Boligen var tidligere et uthus, som ble ombygget i 2003. Yttervegger sannsynligvis i dobbel, slammet teglstein. Veggene er foret ut på innsiden og noe isolert (ca. 5 cm.). Takkonstruksjon av typen valmtak, tekket med betongstein. Vinduer med tolags isolerglass. Inngangsdør med glass. Terrasse/balkong ved inngangspartiet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bruksendring fra uthus til boligformål, gjelder kun liten bolig.

Adgang til utleie

Tomannsboligen og eneboligen er registrert med til sammen 3 godkjente boenheter.

Oppvarming

Det er montert luft-til-luft varmepumper (ca. 2012) i leilighetene. Varmekabler i baderomsgulvet (enebolig). Panelovner forøvirg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk

Det opplyses om at leilighetens energiforbruk for 2021 var ca. 7 000 kWh. (2.etg), ca. 12 000 kWh (1. etg) og ca. 10 000 (enebolig).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 24 590 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 030 266 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 708 956 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Uregulert område. Omfattes av kommuneplanen med formål bebyggelse og anlegg, og hensyn kulturmiljø. Det er et pågående arbeid som omhandler å bygge en tomannsbolig på nabotomten, Dr. Lorentzens vei 6.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1925/800104-2/86  Festekontrakt
1994/2124-1/86   Festekontrakt nye vilkår

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Dr.Lorentzens vei 7A, 1653, Sellebakk, Gnr. 610 bnr. 10 Fnr. 141 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0024

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Komplett salgsoppgave

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220024

 • Prisantydning

  NOK 4 600 000

 • Samlet sum

  NOK 4 600 000

 • Total kostnad

  NOK 4 716 170

Visning

16 februar / torsdag

16:30 - 17:30

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: