Kråkerøy , Buskogen 107

 • Adresse:

  Buskogen 107

 • Prisantydning:

  NOK 11 000 000

 • Totalpris:

  NOK 11 290 820

 • Matrikkel:

  426/106

 • Areal:

  Primærrom: 291 m², Bruksareal: 376 m²,


Beskrivelse

Dette er en elegant og innholdsrik villa fra 2001 - med utleiedel, dobbel garasje og et anvendelig anneks som som gir ekstra rom til aktivitet, eller plass for et hjemmekontor.  Eiendommen ligger ved enden av en rolig boliggate - uten gjennomgangsrafikk - og med fin utsikt over innseilingen til Fredrikstad og ut mot Hvaler.   Dette er en bolig som tilbyr god plass og høy komfort til en stor famile og familiemedlemmens ulike behov for samvær og adskillelse.  Store stuer, gode soverom, romslige bad - et raust vaskerom - for ikke å glemme en egen hjemmekino.  Utleiedelen er plassert i underetasjen og har egen kjøreadkomst og uteområde som gir begge boenheter opplevelse av å være privat. Boligen er oppført i et design fra byggetiden med klassiske elementer - og i kontrast til dette, annekset som bidrar til å privatisere uteområdet.

Buskogen er et ettertraktet, veletablert og barnevennlig villaområde, kun en kort kjøretur fra Fredrikstad sentrum, med fine turområder i nærområdet.

Innhold

-Gårdsplassen har svært gode parkeringsmuligheter også på utsiden av den doble garasjen. Bak den dobbeltfløyede inngangssdøren er det høyt under taket i den skiferflis-belagte hallen, der det er trapp både opp og ned, skyvedører inn mot både stuer og kjøkken, og dører til bad, vaskerom og et godt soverom som gjør at du kan leve livet på en flate hvis du vil. Bak skyvedøren til stuene er det naturlige soner for sofaliv og avslapping, en fantastisk stue / karnapp med vakre vinduer, to-fløyet terrassedør og panoramautsikt, og en herlig spisestue med rosett i taket og utgang til balkong med buede hjørner. Spisestuen har åpen løsning mot det store kjøkkenet som har takhøye skap, god spiseplass og en kjøkkenbod av den sjeldne sorten - med plass til alt.

-Opp trappen er hemsen som ofte har blitt brukt til hjemmekontor. Den har også egen balkong. Det har forresten hovedsoverommet også. I tillegg kan det by på en liten hemmelig bod, skjult bak garderobeskapene, og har i likhet med et av de de øvrige soverommene i øverste etasje også litt reservelagringsplass i kneveggen. Ned trappen, i stedet for opp, er det luftig trappegang, 3 meter med store nye garderobeskap, avsatt rom til kjøle-/vinrom, teknisk rom for styring og service av blant annet vannvarme og alarmsystem. De yngste holder likevel en knapp på at kinosalen i kjelleren er husets kuleste rom. For der er Super Mario i full størrelse.

- Bak huset går den skiferbelagte trappen ned til utleieleiligheten. Eller opp til leietakerens faste p-plass på baksiden av garasjen, om du vil. Leiligheten har egen usjenert stor stenbelagt uteplass under tak, skigard mot kommunens friareal mot øst, syriner, plommetre og rhododendron som ikke minst omstreifende rådyr har vist seg å sette stor pris på opp gjennom årene. Den eventyrlystne kan også begi seg ut på langtur; f.eks. til hytten som ligger ca. 3 meter på utsiden av skigarden.

Utstyr

Ventilasjonsanlegg
Vannbåren varme
Alarm
Fibernett
Sentralstøvsuger
Downlights
Kino med utstyr
2 varmtvannsberedere
Smarthus

Standard

Boligen holder gjennomgående høy standard. Ekstra takhøyde i både underetasje og hovedetasje gjør at rommene oppleves som luftige og inviterende, og mange håndverksmessige detaljer gir boligen et herskapelig preg. Samtidig er det en bolig med moderne tekniske løsninger.

Kjøkken

Lys Huseby kjøkkeninnredning som er stilmessig tilpasset boligen. Det er godt med skapplass. Med kjøkkenet medfølger det integrert oppvaskmaskin, komfyr, platetopp, kjøleskap og microovn. Delvis åpnet mot spisestue, samt god spiseplass på kjøkkenet. Det er ventilator med mekanisk avtrekk og vannbåren gulvvarme.
I bakkant av kjøkkenet er det kjøkkenbod/spiskammers med mye lagringsplass.
Vegger: Malte vegger med brystingspanel. Gulv: Parkett. Himling: Malt panel. Fliser mellom benk og overskap.

Kjøkken i leilighet:
Hvit slett kjøkkeninnrening. Godt med skapplass. Hvitvarer medfølger ikke, da de tilhører leietaker. Opplegg for oppvask- og  vaskemaskin.
Vegger: Malt strie. Gulv: Laminat. Himling: Malte flater. 
TG2:
Noe fuktskader på bankeplate og deler av innredning (Gjelder leiligheten)

Bad og vaskerom

Boligen har 3 bad, ett i 1. og 2. etg. og i leilighet. I tillegg er det eget vaskerom i 1. etg.
1. etg:
Lyse og tidløse fliser på vegger og gulv. Servantskap og høyskap, wc og dusjnisje. Vannbåren varme i gulv.
2. etg:
Badet ble tatt i bruk i 2008. Stor bad med dobbel servant og svært godt med skapplass. Dusjkabinett, wc og  innebygd badekar som står sentralt plassert i rommet. Tidløse fliser på gulv og vegger. Malt panel i himling.
U. etg:
Bad fra byggeår, med fliser på gulv og vegger. Wc, servant og dusjkabinett.
TG2: Badet må brukes med lukket system, dvs dusjkabinett. Sluk under dusjkabinett ikke sjekket, grunnet tilgang.

Vaskerommet har flislagt gulv, medfølgende skap til sortering av vask, garderobeskap og vaske-skap med uttrekkbare skinner for enklere lagring av støvsuger og renholdsutstyr. Det er egen utvendig inngangsdør til vaskerommet, ved siden av garasjedøren.

Flerbruksrom/Kinorom

Underetasjens spennende flerbruksrom har en gulvflate på ca. 30 m2 og er et yndet sted for overnattingsbursdager. Rommet har egen utgang i tillegg til innvendig adkomst. Rommet er tilrettelagt som kino, men kinostolene, som kan følge med salget, kan enkelt flyttes til siden til fordel for treningsrom, øvingslokale, bordtennis, biljard o.l. Bak kinorommet er det et walk-in closet med parkett og varme i gulv. Dette brukes nå til lagring, og det er vegg-til vegg hyllereoler som kan følge salget hvis ønskelig.

Det er mye teknisk utstyr i tak og vegger ifbm. bruk som kino: Blant annet er det tak-innfelt elektrisk styrt stort lerret, kraftig Pioneer receiver, frittstående hardarbeidende Yamaha sub-bass og DVD-spiller, Altibox-dekoder for tv-visning på storskjerm, i tillegg til 60" vegghengt TV, takhengt projektor og innfelte takmonterte motoriserte KEF-høyttalere i 5.1 surround-oppsett som felles inn i taket når de ikke er i bruk.  Spesielt interesserte vil sette pris på at det også er  tilrettelagt for 7.1-oppsett. Hvis kjøper ønsker å fortsatt bruke rommet som kino inngår alt teknisk utstyr i salget. Popcorn må du ordne selv.

Takterrasse

Ut fra hovedsoverommet i 2. etg. er det stor takterrasse med flott utsikt mot Øst. Takterrassen har kraftig gummiforsterket gulv.

Terrasse

Det er 2 terrasser utenfor spisestue og karnapp i 1. etg. og utenfor hems i 2. etg. Terrassen ved hems har også gummiforsterket gulv og har utsikt mot sør.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i attraktivt boligområde øverst på Buskogen, et av Fredrikstad og Kråkerøys ettertraktede villastrøk, med god solgang og flott utsikt. Østover er det klar sikt over østerelva og til Sverige, og fra terrassen mot sør er det fin utsikt til Søster-øyene. Dette er barnevennlig beliggenhet,  i enden av en gate uten gjennomkjøring.  Eiendommen har en skjermet og usjenert beliggenhet med friområde på to sider. Herfra er det gang- og sykkelsti til Lunde barneskole, Rød barneskole og Kråkerøy ungdomsskole som alle ligger ca. 3 km. fra Buskogen. Det er også barnehage i boligfeltet, bare noen få hundre meter fra boligen.  Avstand til Fredrikstad sentrum er ca. 4 km. Kråkerøy sentrum har flere matbutikker. Det er bussforbindelse til Fredrikstad sentrum i nærheten. Til sykehuset på Kalnes er det ca. 25 min.

Forsikring

WaterCircles Forsikring Polisenummer: 100788878

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst AS v/Svein Nesøen datert 01.11.2022.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 54 ulike bygningsdeler.  Av disse er 32 bygningselementer gitt TG0 og 1.  18 bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2.   INGEN bygningselementer er gitt TG3.  4 bygningselementer er gitt TG IU. Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.

For best mulig forståelse av tilstandsrapportens konklusjoner mht. tilstandsgrader, begrunnelse for disse og kostnadsestimering henvises det til tilstandsrapporten som følger som del av salgsoppgaven.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Vedr bad så er badene i 1. etg og leilighet fra byggeår. Badet i 2. etg er oppgradert i 2008. Flislegging som egeninnsats.
- Det er 2 pipeløp i boligen. Kun ett er benyttet.
- Kun faglært er utført ved det elektriskeanlegget og VVS installasjoner. Montert også 2 stk el.billadere.
- Ny utestue fra 2019. Selger anmerker at det kan komme maur/munkelus inn gjennom luftingen under skyvedør.
- Leiligheten i u. etg er godkjent.
- Radonmatte under betongsåle ble lagt og var krav på byningstidspunket.
- Nåværende leieforhold er sagt opp med 3 mnd varsel fra og med 01.10.2022

Boligens areal

Primærrom: 291 kvm, Bruksareal: 376 kvm
 
1. etasje:
Bruksareal: 136 m².
Primærrom: 132 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall/gang, bad, vaskerom, kjøkken, spisestue, to stuer og soverom

2. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall/loftstue, bad og 3 soverom 

U . etasje/kjeller:
Bruksareal:  110 m².
Primærrom: 89 m². (Hvorav leiligheten utgjør 50 m².)
Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Hoveddel: Hall, kinorom/kjellerstue Sekundærrom utgjør: 21 m²: Teknisk rom og 2 boder.
Leilighet: Kjøkken bad, stue og soverom 

Sommerstue
Bruksareal:  22 m².

Garasje
Bruksareal:  38 m². 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.11.2022 utført av Nedre Glomma Takst AS Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Stavlund Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 787 kvm, Eierform: Eiet tomt
Selveiertomt opparbeidet med granittmur mot nabo i sør, belegningssten i hele gårdsplassen, i inngangspartiet til utleieleiligheten og på uteplass foran leiligheten. Terrasser i ulike nivåer, gressplen, plommetre, syriner, rhododendron og busker og dekorativ skigard i tomtegrensen mot kommunalt friareal.

Garasje / Parkering

I tilknyttning til boligen er det stor dobbel garasje på 38 kvm med god lagringsplass på hems og i vegg-til-vegg reoler på kortveggen.  Det er også montert Easee el.biladere både i garasje og på husvegg. Ellers plass til 6-8 gode parkeringsplasser på gårdsplass.  Leiligheten har egen parkering i bakkant av garasjen.

Byggemåte

- Boligen er oppført av Byggmester Roger Vadseth som er anerkjent for godt håndteverk. Eiendommen har blant annet mange flotte plassbygde skap og kott med profilerte dører, og de klassiske stuene har flotte detaljer på bl.a. listverk. I flerbruksrom i underetasjen er det minimalistisk, moderne og listfritt.       

- Det er mange tekniske smarthusløsninger i boligen: Fibernett, Altibox, Sonos høyttaler system, Tibber Pulse energikontroll, nøkkelfri Yale Doorman kodelås på kjeller dør, Ring video-ringeklokke med opptak og talefunksjon, elektrisk styringssystem for lys, elektriske persienner m.m. i kinorom. I utestuen er det installert takhengte Sonos høyttalere med talefunksjon, vegghengt 50"Samsung TV og elektronisk styring av lys og varmekabler både fysisk i utestuen og via app.

- Det er egen godkjent utleieleilighet underetasjen. Leiligheten har egen stenlagt parkeringsplass og usjenert adkomst på motsatt side av hovedboligen, Leieforholdet er pt. oppsagt og utløper 31.12.2022. Stipulert månedsleie kr. 9.500,- pr. mnd.

- Utenstuen er nyoppført i 2019 og inviterer til hyggelige og lune kvelder. Terrassen mellom utestuen og boligens spisestue er der solen går ned sist. Utestuen har skyvedører på 2 sider, lamell-persienner, smarthus-styring av varmekabler og lys, veggmontert 50" Samsung TV og stemmestyrte Sonos One-høyttalere som kan følge salget. På baksiden av utestuen, usjenert og inn mot nabo sin levegg, er det noe utendørs lagringsplass med støpt gulv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.01.2022 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Se vedlagte områdebeskrivelse

Adgang til utleie

Eiendommen er registert med 2 boenheter. Utleiedelen er godkjent som egen boenhet og det foreligger ferdigattest. Mellom hovedel og leiligheten er det benyttet leca lydblokker. Nåværende leieforhold er oppsagt med 3 måneder oppsigelse regnet fra 01.10.2022.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet via vannbåren varme i alle rom unntatt i en bod i u. etg. som er forberedt for evt. kjøle- / vinrom, og på soverommene i 2. etg. Det er også luft- til luft ventilasjon med varmegjennvinning. Denne enheten har også en kjølefunksjon, men den virker ikke iflg. eier. På soverommene ellers er det el.flex i gulvene. Peis i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser at han har et forbruk på ca  30 000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 28 273
Boligen har vannmåler. Derfor er vann- og avløp en en variabel kostnad.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør kr. 12 850,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 901 322 pr. 01.01.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 844 760 pr. 01.01.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 416 Holte/Buskogen med formål boliger.  Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.  Kopi av reguleringsplan og reguleringsbestemmelser følger som del av salgsoppgaven.
Eiendommen omfattes også av kommuneplanens for 2020-2023 med angitte formål bebgyggelse og anlegg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinglyst 30.03.200. Tinglyst erklæring med bestemmelser om vann-/avløpsledning, elektriske ledninger,gjerde, forkjøpsrett for Fredrikstad kommune for ubebygget tomt.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det gjelder generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

Tilbehør

Mye tilbehør medfølger salget, men hvitvarer i leiligheten medfølger ikke, da de tilhører dagens leieboer.
Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. (Listen ligger vedlagt bak i salgsoppgaven).

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 78 22 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Buskogen 107, 1675, Kråkerøy, Gnr. 426 bnr. 106 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0020

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.stavlund.no.

Dokumenter

Prospekt Buskogen 107

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220020

 • Prisantydning

  NOK 11 000 000

 • Samlet sum

  NOK 11 000 000

 • Total kostnad

  NOK 11 290 820

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: