Fredrikstad , Badehusveien 13

 • Adresse:

  Badehusveien 13

 • Prisantydning:

  NOK 3 190 000

 • Totalpris:

  NOK 3 283 570

 • Matrikkel:

  300/99

 • Areal:

  Primærrom: 106 m², Bruksareal: 159 m²,

2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
G EnergimerkeYELLOW
Energimerke
Legg inn bud

Beskrivelse

Badehusveien 13 ligger sentralt, like ved jernbanestasjonen på Cicignon og bysentrum i Fredrikstad. Eiendommen har en usjenert hage med vestvendt beliggenhet og tilhørende garasje. Boligen er innredet over to plan i tillegg til kjeller og egner seg fint for nyetablerte eller utleie. Huset bærer preg av bruksslitasje og har noe behov for oppusning. Fra eiendommen er det kort vei til alt du trenger i hverdagen og gode kollektivtilbud.

Innhold

1. etasje: Gang, kjøkken og to stuer (p-rom). Bod (s-rom).
2. etasje: Oppgang/gang, bad og to soverom (p-rom).
Kjeller: Gang/bod, bod og tidligere bad (s-rom).
Garasje (s-rom).

Standard

Boligen har behov for vedlikehold/oppussning i enkelte rom, og bærer preg av utleie. Vegger har malte overflater og fliser og gulv er belagt med bordpanel og fliser. Malte tak.

Kjøkkenet har en eldre malt innredning med frittstående hvitevarer. Ventilator. Vegger har malte overflater. Gulv er belagt med bordgulv og tak har malte plater.
Badet er fra ca. 2005 og innredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin og wc. Varmekabler i gulv. Vegger og gulv er belagt med fliser. Tak er belagt med panel.

Beliggenhet

Eiendommen ligger nedenfor Apenesfjellet like ved St.Croix-huset. Herfra er det spaseravstand til jernbanestasjon på Cicignon og kort vei til bysentrum. Like ved ligger Lykkebergkvartalet som glir over i bydelen Cicignon og sammen omkranser de den vakre Kirkeparken som strekker seg fra domkirken og sydover til gamle Fredrikstad bibliotek - med Isegran på den andre siden av elven. Fra eiendommen har man kort vei til Cicignon Barne- og ungdomsskole og byfergen til Gamlebyen. Ved St. Croix finnes en kafé og et spennende kulturhus med et bredt spekter av kulturelle tilbud. Videre er det kort vei til Kråkerøy med forretninger og flotte turområder langs Glommastien.

Tilstandsrapport

 Tilstandsrapport  Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 16. august 2022. Verditakst kr. 3 600 000,- Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 33 ulike bygningsdeler. Bygningselementet branntekniske forhold er gitt TG0. 4 bygningsdeler har angitt TG1. 22 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og 3 bygningselement er angitt TG3. 3 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Tilstandsgrader TG2 fra tilstandsrapport:

Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig taktekking, utvendig veggkonstruksjon, utvendig takkonstruksjon/loft, vinduer, dører, balkonger, terrasser og rom under balkonger, rom under terreng, overflater kjøkken, avtrekk kjøkken, ventilasjon og elektrisk anlegg.
Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: utvendig nedløp og beslag, utvendige trapper, innvendige overflater, etasjeskille/gulv mot grunn, sluk, membran og tettesjikt (bad), Vannledninger, avløpsrør, byggegrunn, drenering, grunnmur og fundamenter og utvendige vann- og avløpsledninger.

Tilstandsgrader TG3 fra tilstandsrapport:

Innvendig pipe og ildsted, innvendige trapper og ventilasjon (bad).

Tomt

Areal: 349 kvm, Eierform: Eiet tomt

Usjenert og opparbeidet tomt på to platåer med gress, brydbusker, trær, hekk og gjerde. Gårdsplassen er gruset med plass til to biler mellom boligen og garasjen. Mot vest er det støttemur til naboen.

Byggemåte

Enebolig bygget over to plan, med kjeller. Huset har grunnmur av granitt og betong. Ukjent byggemåte på veggkonstruksjon. Stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon av typen saltak, tekket med betongstein. Vinduer med tolags isolerglass fra 70-tallet. Malt inngangsdør fra 2009. Terrassedør med tolags isolerglass. Balkong i 2. etasje. Se tilstandsrapporten for en mer detaljert beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger ikke i kommunens arkiv

Adgang til utleie

Boligen er registret med èn godkjent bruksenhet.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med peisovn og luft-til-luft varmepume i stue. Det er lagt varmekabler i baderomsgulv. Panelovner forøvrig.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 972 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 927 316 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 338 338 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen inngår i et regulert området som omfattes av reguleringsplanene 145 Apenesfjellet NB: Sjekk ut §7 i reg. best til plan nr. 561 P-hus i Apenesfjellet. Området omfattes av kommuneplanens arealdel med hensyn hensyn kulturmiljø, båndlegging, regulering pbl og bebyggelse og anlegg.

Tinglyste rettigheter/heftelser

Det er ingen registrerte rettigheter eller heftelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann, vei og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@stavlund.no eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Boligen er ledig for overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Badehusveien 13, 1607, Fredrikstad, Gnr. 300 bnr. 99 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0019

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220019

 • Prisantydning

  NOK 3 190 000

 • Samlet sum

  NOK 3 190 000

 • Total kostnad

  NOK 3 283 570

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: