Fredrikstad , Høiendal 11

 • Adresse:

  Høiendal 11

 • Prisantydning:

  NOK 2 950 000

 • Totalpris:

  NOK 3 203 810

 • Matrikkel:

  201/159

 • Areal:

  Primærrom: 82 m², Bruksareal: 82 m²,

3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
F EnergimerkeLIGHT_GREEN
Energimerke
Legg inn bud

Beskrivelse

Lys andelsleilighet med sydvestvendt veranda beliggende i rolige omgivelser like ved Fredrikstadmarka på Høiendal. Her bor du komfortabelt med lave strømutgifter, og varmtvann og fyring inkludert i fellesutgifter. Leiligheten inneholder gang, stue, kjøkken, tre soverom og bad. Den ligger i andre etasje, tett på naturen med fuglelivet rett utenfor vinduene. Borettslaget har ladestasjoner for elbil. Fra leiligheten er det kort vei til skoler, handelsområdet ved Østfoldhallene, Fredrikstad sentrum, E6 og nabobyen Sarpsborg.

Innhold

Leiligheten inneholder  gang/hall, stue, kjøkken, bad og tre soverom (alle p-rom).
Bod på loftet og matbod i kjølerom i kjelleren. Det er i tillegg felles vaskerom, sykkelparkering og felles lagringsplass i kjelleren (alle s-rom).

Standard

Leilighetens interiør holder normalt god standard og fremstår vedlikeholdt. Eier har satt inn et nytt brukt kjøkken i 2018. Det er fiber inn til leiligheten. Noen innvendige overflater er nylig malt. Vegger og tak har malte/tapeserte overflater. Gulv er belagt med fliser og laminat. Malt tak.

Kjøkken

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med profilerte fronter i eik og heltre benkeplate. Veggen mellom over- og underskapene er flislagt. Frittstående hvitevarer. Vegghengt ventilator. Gulv er belagt med laminat og vegger er malt / tapesert. Malt tak.

Bad

Bad: Hvitt, flislagt bad utstyrt med dusj, toalett og innredning med skaper og servant. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og ventilasjon i vegg og tilluft i dør. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2008. Malt tak.

Uteareal

Borettslagets eiendom er parkmessig opparbeidet med lekeplass, grillplass, gressplen, busker, trær og lysthus. Stor asfaltert parkeringsplass med opplegg for el-billader for beboere og gjester. Mulighet for garasjeplass etter ansiennitetsprinsippet. Se områdevideo laget av selger her: https://youtu.be/plvaD0_nHoQ

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt i et etablert og barnevennlig område på Høiendal ca. 5 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum. Den har sydvestvendt veranda nær turløyper i Fredrikstadmarka med nydelig skogsterreng. Fra leiligheten er det gangvei til barnehager, barneskoler, ungdomsskole, butikker og idrettsanlegget på Lisleby. Dette er et tilbaketrukket boområde med et aktivt idrettsmiljø for barn og ungdom. Fra hovedveien, like ved, er det gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg sentrum, og bare 20 minutter til sykehuset på Kalnes ved E6. Det er kort vei til Østfoldhallen og resten av handelsområdet i Dikeveien.

Felleskostnader

5 503 pr. mnd. Inkluderer: Renter og avdrag andel fellesgjeld, fjernvarme, varmtvann, kommunale avgifter og eiendomsskatt, byggforsikring, festeavgift, tv og internett, drift og vedlikehold, forretningsførsel, styrehonorar og øvrig drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld

246 000

Andel formue

13 510

Borettslag

Borettslag: Høiendal 1 Borettslag, Orgnr: 948679612

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån).

Tilstandsrapport med takst

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 17. august 2022. Verditakst kr. 2 900 000,- Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 22 ulike bygningsdeler. Ingen bygningselementer er gitt TG0. 14 bygningsdeler har angitt TG1. 5 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og ingen bygningselement er angitt TG3. 2 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
-Avvik som kan kreve tiltak:Slitt balkong, terrasse og rom under balkong.
-Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: utvendig veggkonstruksjon, overflater kjøkkeninnredning, vannledninger og avløpsrør (mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger).

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm2. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom:80 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Eierform: Festet fellestomt

Festet fellestomt. Grunneier er Oscar Schies Legat, fremfester er Fredrikstad kommune. Borettslaget fester også tomten med garasjene (gnr. 201, bnr. 7 fnr. 85). Grunneier er Anne Kari Solberg Ryen.

Garasje / Parkering

Borettslaget eier 22 garasjer i rekke og tildeles etter ansiennitetsprinsippet. Garasjeleie koster kr. 275 fra 2022.  Borettslaget har også en del utendørs parkeringsplasser. Borettslaget har ladestasjoner for elbil. Tilgangen koster kr 250,- pr mnd.

Byggemåte

Blokkbebyggelse med støpte fundamenter på fjell med betongmur. Yttervegger i mur og bindingsverk med liggende noe kledning, teglstein og glassfasade. Malt inngangsdør og terrassedør med trelags isolerglass. Vinduer med tolags isolerglass, med utvendig aluminiumbeslag. Stor innebygd veranda i alumium og glassdører som kan åpnes. Borettslaget skal i gang med et rehabiliteringsarbeid på balkongen og vil bli utført for blokk nr. 11 i februar-april 2023. Borettslaget er tilkoblet røykvarslere i tilknytning til nytt brannvarslingsanlegg. Flatt tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest dater 13.03.2005.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Boligen er registrert med kun 1 boenhet.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren radiatorvarme og fjernvarme som varmekilde. Oppvarming og husholdningsvann er inkludert i felleskostadene. Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 189 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 499 080 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til X. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1962/305818-24/86 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
1962/305818-24/86 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
1985/6377-3/86 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
1978/4314-1/86 OBLIGASJON
1985/6377-3/86 FESTEKONTRAKT - VILKÅR

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Møbler og inventar kan følge leiligheten om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@stavlund.no eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslaget har bestemmelse om forkjøpsrett for sine sine andelseiere, og dernest de øvrige eierne i boligbyggelaget. Iflg. vedtekter skal ny eier godkjennes av borettslagets styre.

Adresse og matrikkel

Høiendal 11, 1617, Fredrikstad, Gnr. 201 bnr. 159, andelsnr. 5 i Høiendal 1 Borettslag med orgnr. 948679612 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220017

 • Prisantydning

  NOK 2 950 000

 • Samlet sum

  NOK 3 196 000

 • Total kostnad

  NOK 3 203 810

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: