Fredrikstad , Prost Nossens vei 25

 • Adresse:

  Prost Nossens vei 25

 • Prisantydning:

  NOK 5 250 000

 • Totalpris:

  NOK 5 382 420

 • Matrikkel:

  201/98

 • Areal:

  Primærrom: 150 m², Bruksareal: 157 m²,

4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G EnergimerkeYELLOW
Energimerke
Legg inn bud

Beskrivelse

Dette er en arkitekttegnet enebolig tegnet av Finn Lillemoen, beliggende på Leie. Her bor du høyt og solrikt med spaseravstand til Fredrikstadmarka, et populært friområde, med fine turstier og kort vei til idrettsanlegget på Lisleby. Boligen er over to plan og inneholder to stuer, to kjøkken, fire soverom, to bad og store vestvendte terrasser. Eiendommen ligger på et etablert boligfelt med kort vei til barneskole, barnehage, butikker og Fredrikstad sentrum - alt en familie trenger i hverdagen!

Innhold

1. etasje: Entrè, gang, stue, kjøkken, tre soverom og bad (p-rom). Bod (s-rom).
Underetasje: Stue, kjøkken, soverom og bad (p-rom). Bod (s-rom).
Felles garasje med naboeiendommen (s-rom).

Standard/utstyr

Boligen holder god standard og fremstår i god stand. Stuen har store vestvendte vindusflater med godt lysinnslipp. Vinduer og dører er fornyet etter byggeår - vinduene er vedlikeholdsfrie. Gulv er belagt med laminat og keramiske fliser. Vegger har mdf-panel, tapet, keramiske fliser og malt mur. Tak har malte flater. Det er installert elbillader i garasjen.

Kjøkken/bad

Kjøkken 1. etasje: Lys kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og integrert komfyr og platetopp. Frittstående kombiskap og oppvaskmaskin. Fliser mellom over- og underskap. Gulv er belagt med laminat. Malte vegger og tak.
Kjøkken underetasje: Kjøkkeninnredning med frittstående hvitevarer og opplegg til vaskemaskin. Gulv er belagt med fliser. Malte vegger og tak.

Bad 1. etasje: Innredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin og wc. Det er installert varmekabler i gulv. Ventilasjon i vegg. Gulv og vegger er belagt med keramiske fliser, og taket er malt.
Bad underetasje: Innredning med servant og speilskap, dusjkabinett og wc.. Ventilasjon i vegg og panelovn på vegg. Gulv og vegger er belagt med keramiske fliser, og taket er malt.

Uteareal

Skrånet tomt mot vest. Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen, busker, trær, beplantning og terrasser/uteplasser ved inngangspartiene.Fra garasjen er det trapp opp til boligens innganger. Asfaltert innkjøring til eiendommen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt i et etablert og barnevennlig boligområde på Leie, ca. 5 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum. Her bor du med nærhet til Fredrikstadmarka med turløyper i nydelig skogsterreng. Fra eiendommen er det kort gangvei til barnehager, barneskoler, ungdomsskole, butikk og idrettsanlegget på Lisleby. Området er populært for barnefamilier. Lisleby er et trivelig tettsted med et aktivt idrettsmiljø for barn og ungdom. Fra hovedveien, like ved, er det gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg sentrum, og bare 20 minutter til sykehuset på Kalnes ved E6. Det er kort vei til Østfoldhallen og resten av handelsområdet i Dikeveien.

Takst/tilstandsrapport

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Grydeland Eiendom AS, datert 16. juni. 2022. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.
 
I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 42 ulike bygningsdeler. Bygningselementet branntekniske forhold er gitt TG0. 18 bygningsdeler har angitt TG1. 21 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og ingen bygningselement er angitt TG3.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2) fra tilstandsrapport:

Avvik som kan kreve tiltak: Veggkonstruksjon utvendig: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Vinduer: Det foreligger ikke produktblad på vinduer. Ukjent leverandør. Balkonger/terrasser: Takkonstruksjonen er noe underdimensjonert. Radon: Det er ikke utført måling. Ingen radonsperre. Krypkjeller: Manglende fuktsperre på bakken. Hele krypkjelleren er ikke undersøkt. Bad: Høydeforskjell fra topp slukrist/synlig topp membran er mindre enn 25 mm ved dørterskel. Avvik i fall mot sluk på begge bad. . Manglende dokumentasjon på oppbygging av baderomsgulv. Mer enn halvparten av forventet brukstid på membran er brukt opp. Sprekk i enkelte fuger, og èn flis. Begrenset ventilasjon på bad. Feil i konstruksjonutførelse påvist vedd hulltakning mot bad. Kjøkken: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Vannlednigner: Mer enn halvarten av forventet brukstid for skjulte rør er oppbrukt. Avløpsrør: Halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Ventilasjon: Begrenser ventilering/luftgjennomstrømming. VVS: Det har ikke værtr avholdt service på varmepumper de senere år. Varmtvannsbereder: Det er ikke tilfredsstillende avrenning. Elektrisk anlegg: Ingen tilsyn siste 5 år. Drenering: Halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Ingen tegn på utvendig fuktsikring.

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 157 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 686 kvm, Eierform: Festet tomt

Festeavgift kr. 1 224,- per år. Neste regulering er i 2023. Festekontrakten utløper i 2039. Regulering iht. konsumprisindeks (SSB) frem til kontraktens utløp. Fester kan kreve forlengelse og bortfester kan kreve løft til kr. 9000,- i 2002-kroner. I dag tilsvarer det ca. kr. 13. 592,-. KPI-regulering frem til 2039 må legges til grunn.

Grunneier er Fylkesgartner Oscar Schies legat. Fremfestet av Fredrikstad kommune.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer.  Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring.  Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

Byggemåte

Enebolig bygget over to plan, fundamentert på fjell med grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Yttervegger i isolert bindingsverk, kledd med liggende og stående trepanel. Murvegger i underetasjen. Flat takkonstruksjon tekket med papp. Vinduer med isolerglass i pvc-ramme. Screens på de fleste vinduene. Verandadør i pvc med isolerglass. Garasje i murkonstruksjoner. Støpt dekke. Flatt tak, tekket med papp. Leddport med elektrisk åpner. Det er montert elbillader i garasjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som èn boenhet.

Oppvarming

Peisinnsats i stuen i 1. etasje. Det er montert varmepumpe i stuen i både underetasje og 1. etasje, og ellers panelovner. Varmekabler på bad i 1. etg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers energiforbruk for 2021 var ca. 24 000 kWh. Eier har innstalert elbillader i garasjen.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 719 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 939 976 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 383 914 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplanen. Området omfattes av kommuneplanens arealdel med hensyn bebyggelse og anlegg.

Vei/vann/avløp

Tilkoblet offentlig vann, vei og avløp. Det er nylig fornyet vann- og avløpsrør fra boligen og ut til gaten.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til Ingeborg.holten.hjemdal@stavlund.no eller SMS: 98 88 07 36 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

1964/305222-2/86  Festekontrakt - vilkår.

Adresse og matrikkel

Prost Nossens vei 25, 1617, Fredrikstad, Gnr. 201 bnr. 98 Fnr. 66 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0016

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Salgsoppgave med vedlegg

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220016

 • Prisantydning

  NOK 5 250 000

 • Samlet sum

  NOK 5 250 000

 • Total kostnad

  NOK 5 382 420

Visning

2 oktober / søndag

12:30 - 13:30

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: