Fredrikstad , Ryenveien 12

 • Adresse:

  Ryenveien 12

 • Prisantydning:

  NOK 6 250 000

 • Totalpris:

  NOK 6 407 420

 • Matrikkel:

  208/917

 • Areal:

  Primærrom: 124 m², Bruksareal: 127 m²,

3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G EnergimerkeORANGE
Energimerke
Legg inn bud

Beskrivelse

Ryenveien 12 er en veldig sjarmerende og pen boligeiendom med uthus og stemningsfulle smug - og flere fine uteplasser mellom bygningene, beliggende som en liten oase, rett ovenfor Hassingen -- kun en kort spasertur fra Gågata, Torvbyen, rutebil- og Jernbanestasjonen.   Rett borte i gaten, bak Glemmen VGS,  starter Fredrikstadmarkas turløyper i den idylliske Bratliparken.  Boligen er oppusset og modernisert de senere år og fremstår delikat og tidsmessig.

Innhold

Eiendommens bebyggelse består av en klassisk, iøynefallende liten enebolig, et innredet anneks, to uthus og en trivelig, overbygget uteplass der du kan strekke sommersesongen fra tidlig vår til sen høst.

Boligen inneholder i første etasje:  Entre/hall med trapp til andre etasje, kjøkken, stue, havestue og wc.  Andre etasje inneholder: Allrom/stue, to soverom ( en walkinn garderobe) bad/wc (nytt 2022) og en bod med opplegg for vaskemaskin.

Annekset er innredet med stue/kjøkken, bad/wc og vaskerom.

Standard

Boligens interiør er tidsmessig og meget tiltalende.  Gulv er belagt med keramiske fliser, eik parkett og heldekkende tepper.  Vegger er belagt med malt panel, tapet og keramiske fliser.  Tak har malt panel.
Annekset har lakkerte furugulv og keramiske fliser og malt panel på vegger og i tak.

Kjøkken

Kjøkkenet i hovedhuset er utstyrt med en innholdsrik og delikat innredening fra HTH, ny i 2018, med hvite, profilerte fronter og benkeplater av polert granitt.   Innredgningen har intergrert oppvaskmaskin, kjøl/frys og en stor (100 cm), eksklusiv, gulvplassert stekeovn fra Falcon.  Ovnen har keramisk topp og kammer for tilbereding.
Annekset har kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter, gulvplassert komfyr.

Bad

Badet i hovedhuset har flisbelagte gulv og vegger, vegghengt wc, dushjørne med glassdør og vegg, servantinnredning med mørke fronter.  Badet i annekset har flisbelagte gulv og vegger, gulvmontert wc, dusjkabinett og servantinnredning.

Terrasse

Eiendommen har flere fine uteplasser - inne på et intimt tun inne mellom bygningene.

Hage

Her finner du en sirlig og pent opparbeidet hage med gressplen, prydplanter og frukttrær.  Tomten skråner ned til gaten med varierende hellingsgrader og ulike nivå, med synlige innslag av fjellgrunn.  Når du kommer inn på eiendommen og opp til husene legger du merke til de fine pasasjene med helleganger som leder frem til fine uteplasser, dels med støpt dekke og dels med terrassebord.

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt og pent ved Grønlifjellet syd for Hassingen/Grønli, kun en kort spasertur fra byens elvepromenade, handlegater og Fredrikstad stasjon.  I nærområdet finnes også dagligvareforretning ved Hassingen og Glemmen vgs.  Her ligger også den idylliske Brattliparken som også er innfallsporten til det populære utfartsområdet man finner i Fredrikstadmarka.

Forsikring

If

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst as datert .  Verditakst kr 6 250 000,-. Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.
  
I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 35 ulike bygningsdeler.  Av disse er 23 bygningselementer gitt TG0, eller 1.  11 bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2. De ulike bygningselementene er omtalt på sidene fra 9 til t.o.m 13 i tilstandsrapporten. Det er gitt TG3 for manglende ventilasjon på vaskerom/bod.  

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har fyllt ut egenerklæring om sin kunnskap om eiendommens tilstand og ulike forhold.  Egenerklæringen følger som del av salgsoppgaven.
-
-

Boligens areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 127 kvm

Bolig 1. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Alle rom er oppgitt som primærrom:

Bolig 2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 51 m². Alle rom foruten walkinn-garderobe

Anneks:
Bruksareal/S-rom 20 kvm.

Uthus 1:
Bruksareal/S-rom  10 kvm

Uthus 2 har ikke målbart areal grunnet takhøyde.

Garasje:
Bruksareal/S-rom 15 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 616 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen disponerer halvdel av garasje ned ved gaten.

Byggemåte

Bolighuset er en klassisk og  nett enebolig oppført over 1 1/2 etasje.  Sammen med uthusene og annekset hegner bygningene om et intimt og stemingsfull tun med trange smug og pasasjer - og med flere store, fine uteplasser.  En av uteplassene er overbygget og skaper et fint uterom der man kan nyte de sene sommerkveldene.   Bolighuset er oppført i trekonstruksjone over 1 1/2 etasje, antatt av knubb, plank, eller reisverk, med utvendig kledning.  Grunnmur av granittblokker.  Øvrig bebyggelse er oppført i trekonstruksjoner og pusset mur.  Taktekke hhv. med betongstein og papp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er ikke registrert ferdigattest, eller midlertidig brukstillatelse for bebyggelsen.  Dette har sammenheng med bebyggelsens alder og byggeår.

Barnehage / skole i området

I nærområdet finnes flere skoler og barnehager innenfor gangavstand.

Adgang til utleie

Eiendommen er registrert som en boenhet.  Annekset er ikke registrert som egen boenhet.

Oppvarming

Det er lagt varmekabler i hall, havestue og wc i første etasje, samt i baderomsgulv i andre etasje.  Det er montert varmepumpe, luft til luft med innedel i stuen.  Sentralt i stuen er det montert peis med glassdør for fyring med ved.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var x kWh

Kommunale avgifter

Kr. 14 251 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 893 106 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 215 182 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 476 Presteveien, øst.  Formål Frittliggende småhusbebyggelse.  Vedtatt 23.10.2001. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.   I kommuneplanens arealdel avsatt  til område for bebyggelse og anlegg.  Båndlegging, regulerling pbl. H710.  Det arbeides med planer for Intercity jernbane Fredrikstad/ Sarpsborg. Boligen ligger ytterkant, innenfor grensen for planområdet .

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1978/1756-2/86  Best om garasje/parkering. Utgifter til vedlikehold skal betales med en halvpart hver av d.e. og bnr. 545.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

Det er gitt anmerkning fra feiervesenet vedr.plassering av feieluke/røykrør og innkledd skorstein inn mot WC.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@stavlund.no eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ryenveien 12, 1605, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 917 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0014

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Ryenveien 12

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220014

 • Prisantydning

  NOK 6 250 000

 • Samlet sum

  NOK 6 250 000

 • Total kostnad

  NOK 6 407 420

Visning

28 september / onsdag

18:30 - 19:30

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: