Gressvik , Åletunet 1

 • Adresse:

  Åletunet 1

 • Prisantydning:

  NOK 4 100 000

 • Totalpris:

  NOK 4 255 390

 • Matrikkel:

  50/346

 • Areal:

  Primærrom: 67 m², Bruksareal: 88 m²,

2 Soverom
Soverom
C EnergimerkeORANGE
Energimerke
Legg inn bud

Beskrivelse

Dette er den perfekte boligen for deg som vil bytte ut huset ditt med noe mindre, men som likevel ikke er klar for leilighet.  Her får du en fin bolig i kjede - en endeseksjon - med alt på ett plan og egen garasje rett ved inngangsdøren.  En praktisk, nesten ny og  pen bolig med stue, kjøkken, to soverom og et fint, kombinert bad/vaskerom. Ut fra stuen kommer du ut til en privat uteplass - og en stor, lys og fin vinterhage.  Garasjen vegg i vegg har også en bod og et stableloft.  Så da får du god plass til å lagre.   Beliggenheten er landlig, men ikke usentral - rett øst for Åledalen, fem minutter å sykle til byfergen - og med kort vei til skoler, dagligvare, idrettsanlegg, handelsområder ved Gressvik og med fine turområder i nabolaget.

Innhold

Boligen inneholder entre, stue, kjøkken 2 soverom, bad/wc og bod ( S-rom), innredet hagestue (S-rom).  Garasje med separat bod (S-rom).

Standard

Boligen er velutstyrt og holder en tidsmessig, tiltalende og god standard.  Gulv er belagt med keramiske fliser og moderne laminat.  Vegger er belagt med malte, glatte flater og keramiske fliser.  Malte tak, glatte tak.   Det er montert screens med elektrisk styring på hagestuen i 2022.

Kjøkken

Kjøkkenet er er innredet med velutstyrt kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter og benkeplater av heltre.  Hvitevarer som følger med er keramisk koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin ( ny i 2022) og kjøleskap,

Bad

Badet er pent og delikat, med flisbelagte gulv og vegger.  Dusjhjørne med vegger av herdet glass, servantinnredning og vegghengt WC.  Legg merke til en fin detalj ved at opplegg for vaskemaskin er skjult bak skyvedører med speil.  Da holder du orden på badet ditt.

Terrasse

I tillegg til den fine hagestuen, er det mot syd laget en fin og lun terrasse der du kan følge solen fra tidlig til sent.

Hage

Boligen ligger som endeseksjon og har en fin hage som naturlig omgir boligen.   Tomten er flat, opparbeidet med gressplen, innhegnet med vintergrønn hekk.  På tomten står en stor, fin plantekasse der du kan dyrke prydplanter, eller dine egne grønnsaker.

Beliggenhet

Boligene i Åletunet ligger landlig, men ikke usentralt, på strekningen fra Ørebekk mot Ålekilene.  Kun en kort sykkeltur unna har byfergene i Fredrikstad et av sine anløp som kan gi deg en rask og trivelig tur inn til Fredrikstad sentrum, Værsteområdet og helt opp til Gamlebyen.  Når du bor i Åletunet har barna kort vei til skoler, barnehager og idrettssbaner - og et fint turområde som ligger rett utenfor døren.  Tar du veien videre sørover kommer du til flere fine badester og et flott kystlandskap.   Ved Ørebekk og på Gressvik finnes et brett utvalg av dagligavarebutikker, detaljhandel og offentlige servicetilbud.

Felleskostnader

1 910. Inkluderer: Avdrag og renter andel fellesgjeld, drift og vedlikehold av bygningsmassen, byggforsikring, tv og internett, forretningsførerhonorar og øvrig drift av sameiet.

Andel fellesgjeld

43 000

Sameie

Sameie: Åletunet Boligsameie, Orgnr: 915312470

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Det foreligger årsoppgjør for eierseksjonssameiet for 2021.

Vedtekter / husordensregler

Eierseksjonssameiet har utarbeidet vedtekter og husordensregler.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Tilstandsrapporten har for alle punkter angitt tilstandsgrad 1, foruten ett element som er angitt med tilstandsgrad 2.  Dette gjelder utvendig, isolert bod der det ikke er påvist ventilering av takonstruksjonen.  Boden er ikke oppvarmet.  Eier har etter dette sørget for ventilering.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har fyllt ut egenerklæringsskjema om eiendommens tilstand og forhold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 88 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, stue, kjøkken, to soverom og bad/wc.  Øvrige rom er S-rom.

Garasje/bod:
Bruksareal:  23m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 110 nordover på Mosseveien, gjennom trafikkmaskinen ved Seut og frem til rundkjøringen ved Ørebekk.  Følg derfra Gamle Ålevei sydover, ca 1,8 km.  Åletunet ligger på høyre side, rett før du kommer til avkjøringen til Gressvik Kirke.

Tomt

Areal: 416 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Boligen har egen garasje og god plass for utvendig parkering ved egen inngangsdør.

Byggemåte

Boligen er del av en rekkehusformasjon som er oppført i trekonstruksjoner over støpt såle, pulttak med belegningsstein.  Boligene er kjedet sammen med carporter.  Denne boligen er en endeseksjon og har som eneste seksjon egen, lukket garasje tilknyttet boligen.  Garasjen er innredet med bod.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Åletunet 1-23, datert 18.06.2015
Det er gitt tillatelse til oppføring av vinterhage etter felles søknad i sameiet, ferdigattest er foreløpig ikke utstedt.

Adgang til utleie

Boligen er registrert som en boenhet.

Oppvarming

Boligen har innstallert peis i stue.  Det er lagt el. varmekabler i entre, hall, stue, kjøkken og bad/wc/vask.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers forbruk av strøm fra fom. februar 2022 til medio september var 4251 kWh.

Kommunale avgifter

Kr. 15 543 pr. år

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt.  Disse inngår i kommunale avgifter med kr kr 6 022,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 641 014 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 307 650 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Åle Øvre, Onsøy.  Plan-ID 01061030.  Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.  På østsiden av Gamle Ålevei pågår det et planarbeid for Åledalslinjen som tar sikte på ny veiforbindelse fra RV 110 og ut mot Ålekilen.   Området er i kommuneplanens arealdel avsatt til område for bebyggelse og anlegg.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring/avtale vedr. overvannsledning og setting av kontrollkum, Bestemmelse om gjerde. Gjelder denne registerenheten og flere andre.
Bestemmelse om kloakkledning med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten og flere andre.

Vei/vann/avløp

Kommunalt tilknyttet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgavens beskrivelse. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Buysure/If.  Selger har fyllt ut egenerklæring om eiendommens tilstand og forhold.  Egenerklæringen følger som del av salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund as har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til gunnar@stavlund.no eller SMS: 91 35 31 25 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Åletunet 1, 1621, Gressvik, Gnr. 50 bnr. 346 snr. 4 orgnr. 915312470 i Fredrikstad kommune
Ideell andel av sameiet: 94/1533

Oppdragsnummer

192-22-0009

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Ã?letunet 1

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220009

 • Prisantydning

  NOK 4 100 000

 • Samlet sum

  NOK 4 143 000

 • Total kostnad

  NOK 4 255 390

Visning

28 september / onsdag

17:00 - 18:00

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: