Fredrikstad , Lauritz Johnsens vei 36

 • Adresse:

  Lauritz Johnsens vei 36

 • Prisantydning:

  NOK 4 600 000

 • Totalpris:

  NOK 4 716 170

 • Matrikkel:

  206/150

 • Areal:

  Primærrom: 191 m², Bruksareal: 223 m²,


Beskrivelse

Velkommen til Lauritz Johnsen vei 36 - Dette er den perfekte familiebolig! I 1. etg er det et stort kjøkken, stor stue med utgang til terrasse og hage, romslig bad og vaskerom med egen inngang.  I 2. etg er det 4 soverom, loftstue og bad.  I underetasjen er en fin kjellerstue som kan brukes som samlingsplass for barna og deres venner. Brosteinsbelagt gårdsplass foran garasje og inngangsparti.  Eiendommen har nærhet til det meste; idrettsanlegg, treningssenter, barnehage, skole, barnehage og nærbutikker. Kort avstand til bussforbindelse. En liten sykkeltur til sentrum, Fredrikstadmarka og Østfoldhallen. Boligen fremstår som godt vedlikeholt og det har vært flere oppgraderinger, bla bad, kjøkken, vinduer (2016). NB: Selger opplyser at når de bygde huset ble benyttet mer isolering enn det som var standarden til isolasjon i 1983. Boligen har også et varmegjenvinningsanlegg, tar opp varme fra våtrommene, blandes med frisk luft og føres ned i stue og 2 soverom i 2. etg.

Standard

Boligen fremstår som godt vedlikeholt og det har vært flere oppgraderinger, bla bad, kjøkken, vinduer (2016). Selger opplyser at når de bygde huset ble benyttet mer siolering enn det som var standarden til isolasjon i 1983. Boligen har også et varmegjenvinningsanlegg, tar opp varme fra våtrommene, blandes med frisk luft og føres ned i stue og 2 soverom i 2. etg. Selger opplyser at det er noe fukt ved yttervegg hobbyrom/bod.

Gulv: Parkett og korkfliser/ belegg. Fliser på gulv på bad og kjellerstue.
Vegger: Tapet, panel og fliser på bad..
Himlinger: Malte plater og panel.

Kjøkken

Stort romslig kjøkken med god spiseplass. Profilert grå kjøkkeninnredning med benkeplate i stein med nedfelt kum. Fliser mellom benk og overskap. Ventillator fra Røros Hetta. Medfølger komfyr, platetopp og oppvaskmaskin av Miele.

Bad

1. etg: Stort romslig bad med "marmor-mønster"-fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Stor baderomsinnredning med servant, wc og stort badekar. Balansert ventilasjonsanelgg. Badet er pusset opp i 2000. 
2. etg. Flislagt bad med varmekabler, servant, wc og dusj. Badet er pusset opp i 2000. Mekanisk ventilasjon.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert boligområde, sentralt på Lisleby. Et område hovedsakelig bestående av eldre trehusbebyggelse. Det er idrettsanlegg i umiddelbarnærhet. Området har også dagligvarehandel m/post i butikk, treningssenter og restaurant. Fin gangavstand til barnehage og barneskole.
Kort avstand til kollektivtransport, kun få minutter med buss fra Lisleby til Fredrikstad sentrum og Fredrikstadmarka dette er også en finsykkeltur. I motsatt retning er Østfoldhallen og  handelsområder langs Dikeveien på Rolvsøy. Det er fergeforbindelse mellom Lisleby og Sellebakk.

Forsikring

Tryg

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Grydeland Eiendom as, datert 10.08.2022.  Verditakst kr 5 000 000,-.  Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 37 ulike bygningsdeler. Av disse er ett element gitt TG0. 16 bygningsdeler har angitt TG1. 18 bygningselementer har angitt tilstandsgrad TG2. 2 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser.
Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-
-
-

Boligens areal

Primærrom: 191 kvm, Bruksareal: 223 kvm
Bruksareal totalt 223 kvm. 1. etg: 83 kvm, 2. etg: 63 kvm, kjeller 77 kvm.  Garasje: 26 kvm.
P.rom 191 kvm. 1. etg: 83 kvm som inneholder: Entrè, bad, trapperom, spisestue, stue, kjøkken og vaskerom / "mudroom".  2. etg: Trapperom, 4 soverom og bad. Kjeller: Trapperom, gang og kjellerstue.
S.rom: 32 kvm. Kjeller: 3 stk boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 535 kvm, Eierform: Festet tomt

Garasje / Parkering

Ja / Ja

Byggemåte

Enebolig med saltak over 2. plan samt kjeller. Garasje.  Oppført i trekonstruksjoner over grunnmur i Leca-blokker. Utvendig stående panel. Yttertak teket med betongtakstein. Takrenner, beslag og nedløp i plastbelagt stål og plast. Takstoler i trebindingsverk, med bordtak som undertak. Utlufting ved gavel og raft.  Isolert bindingsverk, selger opplyser at det er isolert bedre enn standarden  til isolasjon i 1983. Vinduer er av nyere og eldre dato. Se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidlig brukstillatelse datert 03.01.1984. Merknader i ferdigattesten, skal være utført i følge selger. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Oppvarming

Elektrisk og vedovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 224 Kommunale avgifter er inkludert eiendomsskatt og festeavgift. Boligen har vannmåler.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 880 101 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 168 363 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Boligen ligger i regulert område. Reglert for boligbebyggelse. Reguleringsplan: Drøbaksvei 1, vedtatt 15.12.1981. Kopi av reguleringsplanen følger vedlagt salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Tinglyst festekontrakt, fra 23.03.1983 vil følge eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp.
Eier er selv ansvalig for stikkledninger fra boligen til det offentlige ledningsnettet.
Det er et generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund as har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 78 22 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lauritz Johnsens vei 36, 1619, Fredrikstad, Gnr. 206 bnr. 150 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0003

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Salgsoppgave med vedlegg (nedlastbar)

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220003

 • Prisantydning

  NOK 4 600 000

 • Samlet sum

  NOK 4 600 000

 • Total kostnad

  NOK 4 716 170

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: