Fredrikstad , Natalia Bings vei 9

 • Adresse:

  Natalia Bings vei 9

 • Prisantydning:

  NOK 5 490 000

 • Totalpris:

  NOK 5 636 070

 • Matrikkel:

  208/1786/5

 • Areal:

  Primærrom: 83 m², Bruksareal: 83 m²,


Beskrivelse

Selveierleilighet på Bryggerifjellet med god standard, god komfort - og flott utsikt. Den ligger i 1. etasje (med 2 etasjer under) med vidstrakt utsikt til Hvalerskjærgården i syd, den ikoniske Fredrikstadbroa, over byens tak og videre mot Gressvik i vest.  Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong med fantastisk utsikt.  Denne leiligheten er et godt alternativ til som ønsker en enklere hverdag, men likevel god plass til familie og venner. Fra leiligheten er det kort vei til livet i sentrum, bryggepromenaden, dagligvareforretninger og Fredrikstadmarka. Bygget har heis med adkomst til leilighetens eksterne bod og biloppstillingsplass i parkeringskjeller (Mulighet for å kjøpe en ekstra grasjeplass).

Innhold

Leiligheten inneholder: hall, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad og to soverom (p-rom). Teknisk rom og innglasset balkong.
Garasjeplass og sportsbod i garasjekjeller.

Utstyr

Gasspeis i stue med mulighet til tilkobling til gassgrill på balkong.
En stk garasjeplass, mulighet for å kjøpe en ekstra p.plass
Porttelefon
Heis
Sportsbod i kjeller
Stor skyvedørsgarderobe på ett av soverommene
Balkong med glassrekkverk
Vannbåren varme

Standard

Leiligheten holder fin standard, med høy grad av komfort. Vegger har glatte, malte overflater og fliser. Gulv er belagt med parkett og fliser på bad. Badet har fliser på gulv og vegger. Leiligheten har vannbåren varme i alle gulv, foruten bod/teknisk rom.

Kjøkken

Velutstyrt, elegant kjøkkeninnredning med fronter i høyglans og kjøkkenøy.  Integrert- platetopp, -komfyr, - kjøl/frys, -oppvaskmaskin og ventilator i børstet stål.  
TG2: Det er ikke påvist tegn på at deter montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum.

Bad

Badet er flislagt med mørke fliser i tidsriktig format. Innredet med dushjørne med innfellbare glassdører, innredning med servantinnredning, vegghengt wc og opplegg for vaskemaskin. Downlights og ventilasjon i tak.
TG2: Det foreligger ikke dokumentasjon på oppbygging av baderomsgulv. Hvordan dette om membranløsninger er utført er ukjent. Dette gjelder også vaskeommet.

Balkong

Stor flott balkong med glassrekkverk, flott utsikt utover byen. Det er også egen gasstilkobling  til gassgrill.

Uteareal

Sameiets fellesareal er parkmessig opparbeidet med gressplen, prydplanter, gjesteparkering og gangveier.

Beliggenhet

Natalia Bings vei 9 er en del av leilighetskomplekset Bryggerifjellet som ligger på en fjellkam på nordsiden av Fredrikstad sentrum. Fra leiligheten er det flott utsikt utover hele byen mot Torsnes, Glommas utløp, Hvaler og videre til Sverige. Fra leiligheten er det ca. 10 minutter gange til Fredrikstad sentrum med handlegater, matbutikker, resturanter, kino og jernbanestasjon på Cicignon. Bryggerifjellet er et rolig område med lite trafikk.

Felleskostnader

2 446 pr. mnd. Inkluderer: A konto varme og gass, vaktmestertjenester, felles strøm, forsikring utvendig, servicavtale heis, gass serviceavtale, trappevask, honorar forr.fører, vedlikehold/fond, festeavgift av liten del av grunneiendom og diverse andre utgifter.
Kr. 2 446,- pr. mnd. Inkluderer: Vaktmestertjenester, felles strøm, byggforsikring, servicavtale heis, gass ( akonto forbruk), trappevask, honorar forr.fører, vedlikehold/fond, festeavgift av liten del av grunneiendom og diverse andre utgifter. Avgiftene er fordelt slik: Gass kr. 100,- Filter kr. 39,- Kabel-tv kr. 539,- Øvrige felleskostnader: 1768,- "Øvrige felleskostnader" vil få en økning på 28,5% i november og desember.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Forsikring

If Polisenummer: 1175360
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Nedre Glomma Takst AS datert 30.09.2022.  Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 28 ulike bygningsdeler.  Av disse er 25 bygningselementer gitt TG0 og 1. Ett bygningselement (innvendig overflater gulv) er gitt tilstandsgrad 2.  Ingen bygningsdeler er gitt TG3. 
Det er gjennomført hulltaking og fuktmåling på bad.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Selger har har overtatt eiendommen via dødsbo og har ikke kunnskap om boligen

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er oppmålt iht. NS 3940. Her defineres bruksareal som nettoareal og arealet av bruksenhetens innvendige vegger. Areal av primærrom er primærrommenes nettoareal og arealet av innvendige vegger mellom disse.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 10.10.2022 utført av Grydeland Eiendom as Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 109 til Glemmen vgs. og sving inn Hassingen til høyre. Følg Hassingen frem til Fagerliveien og følg denne ca 100 m og sving så opp til høyre i Kringsjå. Følg veien rundt svingen og opp på fjellet. Ta til høyre inn på Bryggerifjellet, Natalia Bings vei 9 ligger innerst mot fjellet.

Tomt

Areal: 5 890 kvm, Eierform: Felles eiet tomt, foruten et parti ved eiendommens adkomst som er festet.

Blokkene er bygd inn i skrånende fjell. Leiligheten ligger i 6. etasje sett fra østsiden (fra Fredrikstad-brua). Steinbelagte gangveier, diverse busker, trær og bed. Utvendige fellesarealer. Eier har to parkeringsplasser og bod i kjelleren.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer èn biloppstillingsplass i garasjeanlegget. Sameiet har gjesteparkering like utenfor blokkene.
Det er mulighet til å etablere el.billader.
NB: I forbindelse med dette salget har kjøper mulighet til å kjøpe disposjonsrett over en stk parkeringsplass i parkeringskjeller  for kr. 300.000,- (Konf megler)

Bebyggelse

Bryggerifjellet er fordelt på ni blokker (A, B, C, D, E, F, G, H og I). Hver blokk inneholder 14 - 15 leiligheter. Byggene er oppført som terrasseblokker med totalt 6 etasjer. 4 over- og 2 underetasjer. Bebyggelsen omfatter også innvendige anlegg for parkering og oppbevaringsboder med innvendig kjøreadkomst mellom byggene.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 27.03.2017. Følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Se vedlagte nabolagsprofil

Adgang til utleie

Leiligheten er registrert som en boenhet.

Oppvarming

Vannbåren varme (fjernvarme) i alle gulv, foruten bod. Det er installert egen måler med fjernavlesning i leiligheten. Forbruk faktureres seksjonseier direkte. Leiligheten har i tillegg vindusplassert gasspeis tilknyttet felles gasstankanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke bebodd leiligheten og har derfor ikke kunnskap om strømforbruket. Megler stipulerer ett snitt forbruk på ca 3.000/4.000 kWh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 388 pr. år Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene. Eiendomsskatt pålydende 9 388,- faktureres seksjonseier direkte.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 977 359 pr. 01.01.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 518 491 pr. 01.01.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området er regulert og omfattes av reguleringsplan 01061025 Reguleringsendring del av Bryggerifjellet.  Det arbeides med planer for Intercity jernbane Fredrikstad/ Sarpsborg.  Deler av reguleringsplanen for Bryggerifjellet berøres av planen for et mulig tunellløp inne i fjellet.   Eiendommen omfattes av kommuneplan for Fredrikstad 2020-2032. I den nye kommuneplanen er det inntatt et område nord for Natalia Bings gate 9 som båndlagt for regulering iht. Plan og bygningsloven.  Det er forventelig at dette området ( i kartet merket B23 ) vil bli utviklet og bebygget med boligbebyggelse.  Adkomst til dette området vil kunne komme gjennom Bryggerifjellets eksisterende parkeringskjeller.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Jordskifte tinglyst 12.04.18 med dok.nr. 640641
Erklæring/avtale tinglyst 25.08.15 med dok.nr. 768740
Erklæring/avtale tinglyst 25.08.15 med doknr. 768763
Bestemmelse om parkering tinglyst 03.09.15 med dok.nr. 802917

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitvarer på kjøkkenet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Stavlund har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 78 22 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

2018/640641-1/200 JORDSKIFTE
2012/381153-1/200 SEKSJONERING
2013/706290-1/200 RESEK/TILLEGGSSEK

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i eierseksjonssameiet.

Adresse og matrikkel

Natalia Bings vei 9, 1605, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 1786 snr. 5 orgnr. 998498260 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0002

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Dokumenter

Prospekt Natalia Bings vei 9

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220002

 • Prisantydning

  NOK 5 490 000

 • Samlet sum

  NOK 5 490 000

 • Total kostnad

  NOK 5 636 070

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: