Larkollen , Hallingsåsen 24

 • Adresse:

  Hallingsåsen 24

 • Prisantydning:

  NOK 7 990 000

 • Totalpris:

  NOK 8 191 092

 • Matrikkel:

  126/42

 • Areal:

  Primærrom: 58 m², Bruksareal: 61 m²,

3 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
Legg inn bud

SAMMENDRAG

På en egen kolle ved Kurefjorden ble det på begynnelsen av 1960- tallet etablert en hytte som i 2017 ble fullstendig rehabilitert. Hytta inneholder 3 soverom, flislagt bad, moderne kjøkken og lys stue med bredvindusrekke mot sjøen - her har man god oversikt over stranden som er rett nedenfor, vannet og flott utsikt i retning Saltnes og Sletterøyene. Stor, solrik veranda som dels er overbygget. Gode parkeringsmuligheter med plass til 5-6 biler på egen tomt. Nydelige maritime omgivelser med gressbakker, strender og stier og småveier blant krattskog og sjø. Gangavstand til badebrygge, lekeplass og ballplass i Møvik/Sildebaugen og badeplass/rekreasjonsområde ved Fugltårn/Kureskjær. Kyststien med tur- og sykkelmuligheter går forbi. Svært barnevennlig område. Eiendommen er tilknyttet VA.

BYGGEÅR

Ca 1960 - tilbygget og totalrehabilitert i perioden 2015 til 2017.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger rett ved vannet (innenfor 100 metersgrensen) ved Møvik, rett nord for Støtvik hotell i Larkollen. Fra hytta er det nydelig utsikt i retning Saltnes og Ytre Oslofjord med bl.a. Sletterøyene, Rauer og Bolærne. Like nedenfor hytta er det barnevennlig strand og bl.a. Sjuskjær man kan gå til - en idyllisk perle av en liten halvøy med gress sletter, svaberg og små sandstrender hvor det er flott å bade. Ellers kort vei til badebrygge, ballplass (volleyball og fotball) og område for lek og spill ved Sildebaugen og Kureskjæret/ Fugletårn som er et fint rekreasjonsområde med en liten badeplass og brygge. I Kurefjorden er det også gode forhold for kiting, vindsurfing, kajakpadling og bruk av jolle. Det er ca. 5 min med bil til de store og fantastiske strendene Teibern og Paradisbukta (Engholmbukta) like ved Larkollen camping og ca. 10 min. med bil til Botnerbaugen som er nok en fin badeplass. Eiendommen ligger i nærheten av Støtvik hotell med restaurant og diverse servicetilbud, samt golfbane og tennisbaner og på andre siden av fjorden Skjeløy ved Saltnes med marina og restaurant. Man kan med planende båt enkelt ta seg til Tønsberg og Tjøme.

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo: Kjør mot E6 mot Gøteborg og ta av mot Rygge, to avkjøringer etter Moss. Kjør til Rygge Kirke og ta Kurefjordveien videre i retning Larkollen. Ta Hallingsåsen til venstre etter noen kilometer. Hold høyre og følg veien ned til vannet, veien svinger till venstre ved stranda - eiendommen ligger på en liten høyde på venstre side.

BEBYGGELSENS AREAL

;BRA;P-ROM;S-ROM;;Hytte;61;58;3;

REGLER FOR ANGIVELSE AV AREAL

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytta som er oppført på første del av 1960-tallet ble ferdig rehabilitert i 2017 med unntak av den delen av hytta som er bygd over deler av terrassen. Bebyggelsen er fundamentert på fjell, med grunnmur av betong og lettklinker. Yttervegger i bindinsgverk som etter bygemåte skal være isolert med mineralull. Takkonstruksjon av typen saltak. Tekket med Isola isokraft-papp til undertak og pappshingel. Vinduer med tolags isolerglass fra 2015 ( kun hytta). Vinduene er aluminiumsbeslått utvendig. To terrassedører med tolags isolerglass fra 2015. Aluminiumsbeslått utvendig. Stor terrasse på ca. 70 m2 ut fra stuen. Terrassen er delvis overbygget. Terrassen er på 1980-tallet utvidet - det er usikkert om tiltaket er byggemeldt.

BEBYGGELSEN INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940):

Hall, stue, kjøkken, bad og tre soverom (p-rom). Bod (s-rom). Stor, delvis overbygget terrasse på ca. 70 m2 ut fra stuen.

STANDARD/UTSTYR

Hytta har vært gjenstand for rehabiliteringsarbeide i forbindelse med tilbygg i perioden 2015 til 2017, og fram står i dag solid og moderne med oppdaterte bad- og kjøkkenlfasiliteter. Gulver er belagt med laminat. Mdf-panel på vegger og i himlinger.

INNREDNINGER KJØKKEN/BAD

Kjøkken: Laminat på gulv, mdf.panel på vegger og i tak. Hvit IKEA innreding fra 2017 med integrert stekeovn, indusjon platetopp, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Ventilator. Bad: Fliser på gulv og vegger, malt mdf-panel i tak. Dusj, wc og innreding med vask og speil. Opplegg for vaskemaskin. Noe benk- og skapplass. Elektrisk vifte i vegg, varmekabler.

OPPVARMING

Varmefolie i gang/hall og stue/kjøkken. Varmepumpe installert i 2020.

TAKST/ TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport fra Grydeland takst as, datert. 8. juli 2022. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 37 ulike bygningsdeler. Branntekninskeforhold Radon har TG0. 20 bygningsdeler har angitt TG1. 10 bygningsdeler har angitt TG2.. 2 bygningselementer har angitt TG3. 3 bygningselementer har angitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Etter avtale. Løsøre medfølger hytta, bortsett fra dobbeltseng, utemøbelement og noen private gjenstander.

ADRESSE

Hallingsåsen 24, 1560 Larkollen.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten består hovedsaklig av en knaus med noe vegetasjon. Parkeringsplasser ved veien med trappeadkomst til hytta. Stor terrasse i 2 plan på sjøsiden.

TOMTENS AREAL

1970 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt.

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

År 2053. Grunneier har gitt tilbud om innløsing i løpet av 2022 til en sum av kr 470.000,-.

FESTEAVGIFT

Kr 2.322,-. pr år.

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Festeavgiften reguleres hvert 10. år - neste regulering skjer i 2030 etter endring i konsumprisindeks.

TOMTEFESTE OG ENDRINGER I TOMTEFESTELOVGIVNING

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Det ble i 2021 fakturert kr. 8170,- i kommunale avgifter.

ENERGIFORBRUK/ LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mndr var 6.500 kwh.

ENERGIATTEST

Eier har registrert energiattest for eiendommen. Energiattest oransje C.

VANN/AVLØP ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt vann og avløp gjennom privat anlegg. Det er varmekabel på vannet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Ferdigattest for tilbygg foreligger, datert 28.10.2018.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1954/4290-6/87 Festekontrakt (heftelse) 2003/1297-2/87 Best. om vann/kloakkledning (heftelse) 1954/4290-4/87 Bestemmelse om gjerde (heftelse) 1954/4290-3/87 Bestemmelse om vei - bestemmelse om baderett/strandrett med flere bestemmelser (rettighet) 2003/1297-1/87 Best. om vann/kloakkledning (rettighet) 2011/505812-1/200 Diverse påtegning. Avtalen utvides til også å omfatte gnr. 26 bnr. 50 (rettighet)

LIGNINGSVERDI

Kr. 120.465 for 2021.

REGULERINGSPLAN/ BESTEMMELSER

Uregulert område. Omfattes av kommuneplanen.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Dokumenter

Salgsoppgave med vedlegg Hallingsåsen 24

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  61220106

 • Prisantydning

  NOK 7 990 000

 • Samlet sum

  NOK 7 990 000

 • Total kostnad

  NOK 8 191 092

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: