Fredrikstad , Lauritz Johnsens vei 36

 • Adresse:

  Lauritz Johnsens vei 36

 • Prisantydning:

  NOK 4 950 000

 • Totalpris:

  NOK 5 075 092

 • Matrikkel:

  206/150

 • Areal:

  Primærrom: 191 m², Bruksareal: 223 m²,

4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
F EnergimerkeORANGE
Energimerke
Legg inn bud

SAMMENDRAG

Velkommen til Lauritz Johnsen vei 36 - Dette er den perfekte familiebolig! I 1. etg er det et stort kjøkken, stor stue med utgang til terrasse og hage, romslig bad og vaskerom med egen inngang. I 2. etg er det 4 soverom, loftstue og bad. I underetasjen er en fin kjellerstue som kan brukes som samlingsplass for barna og deres venner. Brosteinsbelagt gårdsplass foran garasje og inngangsparti. Eiendommen har nærhet til det meste; idrettsanlegg, treningssenter, barnehage, skole, barnehage og nærbutikker. Kort avstand til bussforbindelse. En liten sykkeltur til sentrum, Fredrikstadmarka og Østfoldhallen. Boligen fremstår som godt vedlikeholt og det har vært flere oppgraderinger, bla bad, kjøkken, vinduer (2016). Selger opplyser at når de bygde huset ble benyttet mer isolering enn det som var standarden til isolasjon i 1983. Boligen har også et varmegjenvinningsanlegg, tar opp varme fra våtrommene, blandes med frisk luft og føres ned i stue og 2 soverom i 2. etg.

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1983. Garasje 1996.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger i et veletablert boligområde, sentralt på Lisleby. Et område hovedsakelig bestående av eldre trehusbebyggelse. Det er idrettsanlegg i umiddelbarnærhet. Området har også dagligvarehandel m/post i butikk, treningssenter og restaurant. Fin gangavstand til barnehage og barneskole. Kort avstand til kollektivtransport, kun få minutter med buss fra Lisleby til Fredrikstad sentrum og Fredrikstadmarka dette er også en finsykkeltur. I motsatt retning er Østfoldhallen og handelsområder langs Dikeveien på Rolvsøy. Det er fergeforbindelse mellom Lisleby og Sellebakk.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje;BRA;P-ROM;S-ROM;;U.etg.;77;45;32;;1. etg.;83;83;;;2. etg.;63;63;;;SUM;223;191;32;;Garasje;26;;26;

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig med saltak over 2. plan samt kjeller. Garasje. Oppført i trekonstruksjoner over grunnmur i Leca-blokker. Utvendig stående panel. Yttertak teket med betongtakstein. Takrenner, beslag og nedløp i plastbelagt stål og plast. Takstoler i trebindingsverk, med bordtak som undertak. Utlufting ved gavel og raft. Isolert bindingsverk, selger opplyser at det er isolert bedre enn standarden til isolasjon i 1983. Vinduer er av nyere og eldre dato. Se vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Bruksareal totalt 223 kvm. 1. etg: 83 kvm, 2. etg: 63 kvm, kjeller 77 kvm. Garasje: 26 kvm. P.rom 191 kvm. 1. etg: 83 kvm som inneholder: Entrè, bad, trapperom, spisestue, stue, kjøkken og vaskerom / "mudroom". 2. etg: Trapperom, 4 soverom og bad. Kjeller: Trapperom, gang og kjellerstue. S.rom: 32 kvm. Kjeller: 3 stk boder.

STANDARD - INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Boligen fremstår som godt vedlikeholt og det har vært flere oppgraderinger, bla bad, kjøkken, vinduer (2016). Selger opplyser at når de bygde huset ble benyttet mer siolering enn det som var standarden til isolasjon i 1983. Boligen har også et varmegjenvinningsanlegg, tar opp varme fra våtrommene, blandes med frisk luft og føres ned i stue og 2 soverom i 2. etg. Selger opplyser at det er noe fukt ved yttervegg hobbyrom/bod. Gulv: Parkett og korkfliser/ belegg. Fliser på gulv på bad og kjellerstue. Vegger: Tapet, panel og fliser på bad.. Himlinger: Malte plater og panel. KJØKKEN: Stort romslig kjøkken med god spiseplass. Profilert grå kjøkkeninnredning med benkeplate i stein med nedfelt kum. Fliser mellom benk og overskap. Ventillator fra Røros Hetta. Medfølger komfyr, platetopp og oppvaskmaskin av Miele. BAD: 1. etg: Stort romslig bad med "marmor-mønster"-fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Stor baderomsinnredning med servant, wc og stort badekar. Balansert ventilasjonsanelgg. Badet er pusset opp i 2000. 2. etg. Flislagt bad med varmekabler, servant, wc og dusj. Badet er pusset opp i 2000. Mekanisk ventilasjon.

OPPVARMING

Elektrisk og vedovn.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Grydeland Eiendom as, datert 10.08.2022. Verditakst kr 5 000 000,-. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 37 ulike bygningsdeler. Av disse er ett element gitt TG0. 16 bygningsdeler har angitt TG1. 18 bygningselementer har angitt tilstandsgrad TG2. 2 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsåker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Etter avtale med selger.

ADRESSE

Lauritz Johnsens vei 36, 1619 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Brostein belagt gårdsplass. Gressplen rundt eiendommen, med flere ulike beplantninger.

TOMTENS AREAL

535 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt. Bortfester: Fredrikstad kommune

FESTEAVGIFT

kr. 1.150,- /år. Neste regulering er 01.01.2023. Festeavgiften blir regulert hvert 10. år i henhold til konsumprisindeksen (KPI)

FESTEFORHOLDETS VARIGHET

Festekontrakten utløper 01.01.2063

REGULERING AV FESTEAVGIFT

Neste regulering er 01.01.2023 iht KPI

TOMTEFESTE OG ENDRING AV LOVGIFNING/ RETTSPRAKSIS.

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

kr. 13.224,- pr. år som inkluderer Eiendomsskatt og festeavgift. Boligen har egen vannmåler, derfor er vann- og avløp variabel.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Strømforbruk: I følge eier har eiendommen ca kr. 30.000,- i årlige strømutgifter. Boligen er tilknyttet Viken Fiber AltiBox

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest Energikarakter: F, Oppvarmingskarakter: Orange

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp. Eier er selv ansvalig for stikkledninger fra boligen til det offentlige ledningsnettet. Det er et generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

REGULERINGSFORHOLD

Boligen ligger i regulert område. Reglert for boligbebyggelse. Reguleringsplan: Drøbaksvei 1, vedtatt 15.12.1981. Kopi av reguleringsplanen følger vedlagt salgsoppgaven.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er regisert med en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidlig brukstillatelse datert 03.01.1984. Merknader i ferdigattesten, skal være utført i følge selger. Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Tinglyst festekontrakt, fra 23.03.1983 vil følge eiendommen.

LIGNINGSVERDI

For inntektsåret 2020: Som primærbolig: kr. 880 101,- Som sekundærbolig: Kr. 3 168 363,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR / BESIKTIGELSE / AVHENDINGSLOVEN

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Dokumenter

Salgsoppgave med vedlegg

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  61220102

 • Prisantydning

  NOK 4 950 000

 • Samlet sum

  NOK 4 950 000

 • Total kostnad

  NOK 5 075 092

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: