Gamle fredrikstad , Voldgaten 5

 • Adresse:

  Voldgaten 5

 • Prisantydning:

  NOK 5 650 000

 • Totalpris:

  NOK 5 792 592

 • Matrikkel:

  302/5

 • Areal:

  Primærrom: 87 m², Bruksareal: 87 m²,

2 Soverom
Soverom
1 Bad
Bad
E EnergimerkeORANGE
Energimerke
Legg inn bud

SAMMENDRAG

Denne leiligheten er noe helt for seg selv. En gjennomført og nyrenovert loftsleilighet i en av Gamlebyens ærverdige bygårder med en liten bakgård - og som en av svært få med egen, usjenert balkong. Gamlebyen i Fredrikstad er også noe helt for seg selv. En pitoresque liten by i byen, med gammel, verneverdig bebyggelse, smale brosteinsbelagte gater og torg, omgitt av festningsverk og voldgraver. Her finner du et bredt utvalg av cafeer, restauranter, butikker, gallerier og museer. På en alminnelig hverdag er byen rolig - i helgene og om sommeren fylles byen av liv i gater og på torg. Det blir ikke mindre eksotisk av at du hvert kvarter kan krysse elven med byfergen over til bysiden (på tre minutter) og derfra kan spasere til jernbanestasjonen på mindre enn fem minutter. Du kan også velge å ta fergen ned forbi Isegran og inn i Ælvebyen Fredrikstad. Når dine venner utenbys fra kommer på besøk sliter de med å forstå at dette er ekte. Det er sånn vi har det her i Fredrikstad.

VELKOMMEN TIL NORD-EUROPAS BEST BEVARTE FESTNINGSBY

Gamlebyen i Fredrikstad, med sin enestående bybebyggelse innenfor de godt bevarte festningsverkene fra 1660-tallet, omtales som Nord-Europas best bevarte festningsby. Den er også regnes som Norges første renessanseby med sin kvartalstruktur i regelmessig mønster. Det var her Mossekonvensjonen ble undertegnet av kronprins Carl Johan på vegne av den daværende svenske kongen. Gamlebyen er den eldste delen av Fredrikstad. Den ble grunnlagt i 12. september 1567 på østsiden av Glomma, hvor elva deler seg i to løp. Kong Frederik II signerte byfundasjonsbrevet og Fredrikstad ble den første norske by som ble grunnlagt etter middelalderen og den første som kongen tillot å oppkalle etter kongen selv. Litt lenger opp ælva ligger byen Sarpsborg. Der hevder flere at Fredrikstad i sin tid ble befolket av "degenererte" Særpinger etter at Sarpsborg ble ødelagt av brann i 1567. Da fikk de en ny sjanse og kunne anlegge byen sin på et bedre sted - det som i dag er Gamlebyen i Fredrikstad. Kanskje er det dette som ligger til grunn for den lokale vendingen: "det årnær sæ i Fredrikstad, men det nøttærnte i Særp".

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1901

BELIGGENHET

Gamlebyen ligger på Glommas Østside - en overraskende kort fergetur fra Fredrikstad sentrum og jernbanestasjon. Dette er sentralt, kun noen få minutter kjøring til Fredrikstad sentrum. Byen er omgitt av voller, vollgraver og store, grønne parkområder som leder videre til en golfbane - og bortenfor den ligger et fint turområde ut mot Torsnes. I nærområdet finnes skoler, barnehager, idrettsanlegg, utendørs badepark, flere dagligvareforretninger og forretningssenter. Leiligheten ligger i tredje etasje i en av gamlebyens trivelige bygårder, rett innenfor Vollane og voldgravene syd/øst i Gamlebyen. Dette er historiske omgivelser rett innenfor øya Isegran - som er hevdet å være Alv Erlingssons private borganlegg allerede på 1200-tallet.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum følg RV 110 retning Halden over den ikoniske Fredriktadbroa. Hold til høyre i rundkjøringen på Østsiden og følg Gamlebyveien i sydlig retning ca 700 meter. Sving til høyre i krysset ved Kongstenhallen og kjør frem til Gamlebyens port. Sving til venstre på torvet og følg Voldgaten i sydlig retning Ca 100 meter.

AREAL AV BEBYGGELSE

ETG:;BRA;P-ROM;S-ROM;3. Leilighet;87;87;0;1. etg. Bod;-;-;5

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten inneholder: Hall, stor stue med kjøkken/barløsning - og utgang til egen balkong, 2 soverom og bad/wc med opplegg for vaskemaskin. I bakgården er det oppført et felles uthus der hver av gårdens tre leiligheter har en egen bod.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Leiligheten er en innredet loftseteasje i et eldre boligbygg fra ca 1901 - inndelt i tre eierseksjoner. Bygningen er oppført i trekonstruksjoner med kledning av tre og takstein av tegl. Inngang fra gårdsrommet mellom bolighuset og uthuset. Bebyggelsen i Gamlebyen er underlagt strenge vernebestemmelser. Leiligheten er totalrenovert etter et brannskade i 2021, uten personskade og tap av liv. Etasjen er ribbet helt inn til takbjelkene og reisverk fra innsiden. Gulv, vegger, tak, elektro og røropplegg er bygget opp fra bunnen og fremstår i dag som nytt. Boligen er ikke bebodd etter at gjennoppføringen er ferdigstillet våren 2022. Under gjennoppføringen er byggets varslingssystem og fluktveier oppgradert. I bakgården er det et gammelt uthus der hver seksjonseier har egen, avdelt bod. Boden tilhørende denne leiligheten utgjør ca 5 kvm - med stor takhøyde. Sameierne har planer om/ser på mulighetene for å gjennomføre en oppgradering av de utvendig bodene.

STANDARD/ UTSTYR

I tilllegg til å være ny fremstår leiligheten som meget gjennomført, med palett og materialbruk som skaper et dempet, eksklusivt inntrykk. Den er innredet slik man kan forestille seg at en loftsleilighet skal være. Eklektisk, med materialer som veksler mellom det rene, stramme og det mer rustikke og industrielle. Særlig tydelig er dette i det store, åpne stue/kjøkkenrommet der en stor, høy endevegg av teglstein dels bidrar til å fremheve den høye himlingen - og dels lager en kontrast mot det stramme, moderne kjøkkenet. Badet er på samme vis et møte mellom ulike materialer: Keramiske fliser, tegl, glass, tre og sort VVS. De delvis synlige, hvittede takbjelkene fremstår som et rustikt innslag. Downlighbelysningen fungerer dels som god almennbelysning, men også som effektbelysning der lyskjeglene møter teglstensveggen. Gulv er belagt med eik parkett og keramiske fliser. Vegger er belagt med panel og synlig tegsltein. Dette gir i kombinasjon med delvis synlige takbjelker et fint særpreg til interiøret. Den frittstående pipen av tegl fremstår som et skulpturelt element i det åpne rommet.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet har en velutstyrt og moderne innrettet kjøkkeninnredning med stramme malte, mørke fronter, benkplater av heltre - og stramme linjer. Dette er et naturlig samlingspunkt når maten lages, men også etterpå. Langs veggen er det plassert en skaprekke med plass for kjøl/frys. Innredingen er forøvrig utstyrt med induksjonstopp med intergrert omluftventilator, stekeovn, oppvaskmaskin. Badet er ustyrt med servantinredning med sort, heldekkende vask, sort vegghengt wc, dusjvegg og sort dusjgarnityr. Opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Det er lagt elektriske varmekabler i baderomsgulv. Det er montert peis sentralt i stuen for fyring med ved. I en feierrapport utarbeidet før branntilfellet i 2020 er det angitt en rekke mangler som omhandler hele bygget. Sameiets formann opplyser at tilnærmet alle punkter er utbedret og at det vil bli foretatt en ny kontroll fra brann- og feiervesen i løpet av året.

TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Grydeland eiendom as, datert 16.6.2022. Tilstandrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 24 ulike bygningsdeler. Av disse er 2 bygningselementer gitt TG0. 20 bygningsdeler har angitt TG1. 2 elementer har angitt tilstandsgrad 2 og ingen har tilstandsgrad 3. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

BYGNINGSELEMENTER SOM HAR ANGITT TG 2

Det er angitt TG 2 for manglende mekanisk avtrekk. Dette er anbefalt etabler på baderom og generelt.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Voldgaten 5, 1632 Gamle Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Bebyggelsen er bygget ut til tomtegrensen/inn til tilliggende bebyggelse og omslutter et portrom og en liten bakgård, belagt med brostein.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

Eierseksjonssameiets tomt er selveiet.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har ikke tegnet boligselgerforsikring.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Leiligheten betaler renovasjonsavgift med kr 1 335,- pr år. Øvrige kommunale avgifter og eiendomsskatt inngår i felleskostnadene. Det er vedtatt økning av eiendomskatt i Fredrikstad kommune. Omfanget er ikke endelig bestemt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm tidligere år har ikke vært representativt for alminnelig bruk.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes av reguleringsplan nr 420 for Gamlebyen. Formål: 660 - Bevaringsområder. 110 - Boliger. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen. I kommuneplanens arealdel avsatt til ulike formål og hensyn: 530 - Hensyn friluftsliv, H530-KFO, 550 - Hensyn landskap, H550-KULA, 570 - Hensyn kulturmiljø, H570-ØFK, 810 - Krav om felles planlegging, H810, 1130 - Sentrumsformål. Det er igangsangsatt Områderegulering for Gamlebyen, Kongsten og Hagebyen.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferditattest.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Det påviler ikke seksjonen andre heftelser enn de som fremkommer av eierseksjonsloven.

LIGNINGSVERDI

Kr. 694 189,- som primærbolig Kr. 2 499 080,- som sekundærbolig

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS REGLER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Eiersekssjoonssameiet er ikke registrert med org.no.

SEKSJONENS ANDEL AV FELLES GJELD

Eierseksjonssameiet har ikke felles gjeld.

FELLESUGIFTER PR MND

Stipulert til kr 1800,- pr mnd. inkl. alminnelige kommunale avgifter og eiendomsskatt.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Det foreligger vedtekter og husordensrelger i eierseksjonssameiet.

GENERALFORSAMLING/ ÅRSOPPGGJØR

Sameiet er uformelt organisert. Det foreligger ikke regnskap over selskapets løpende drift utover at løpende utgifter har blitt fordelt etter sameiebrøk. Det er utarbeidet et foreløpig budsjett med årlig avsetning til vedlikeholdsfond.

Dokumenter

Salgsoppgave med vedlegg - Voldgaten 5

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  61220090

 • Prisantydning

  NOK 5 650 000

 • Samlet sum

  NOK 5 650 000

 • Total kostnad

  NOK 5 792 592

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: