Fredrikstad , Prost Nossens vei 25

 • Adresse:

  Prost Nossens vei 25

 • Prisantydning:

  NOK 5 500 000

 • Totalpris:

  NOK 5 638 842

 • Matrikkel:

  201/98

 • Areal:

  Primærrom: 150 m², Bruksareal: 157 m²,

4 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
G EnergimerkeYELLOW
Energimerke
Legg inn bud

SAMMENDRAG

Dette er en arkitekttegnet enebolig tegnet av Finn Lillemoen, beliggende på Leie. Her bor du høyt og solrikt med spaseravstand til Fredrikstadmarka, et populært friområde, med fine turstier og kort vei til idrettsanlegget på Lisleby. Boligen er over to plan og inneholder to stuer, to kjøkken, fire soverom, to bad og store vestvendte terrasser. Eiendommen ligger på et etablert boligfelt med kort vei til barneskole, barnehage, butikker og Fredrikstad sentrum - alt en familie trenger i hverdagen!

KOMPLETT SALGSOPPGAVE/ ORIENTER DEG I MARKEDET

Du kan lese komplett salgsoppgave for denne eiendommen direkte fra nettannonsene. Du kan også bestille en utskriftsvennlig salgsoppgave som du kan laste ned på din maskin. For slik bestilling må du legge igjen kontaktinformasjon. Du har mulighet til å be om varsel for bud som kommer inn på eiendommen og informasjon om andre, lignende eiendommer. For at vi skal ha lov til å gi deg slik informasjon, må du krysse av for dette i bestillingsskjemaet. Det kan være lurt, så holder du deg litt orientert om markedet.

BYGGEÅR

1966.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger sentralt i et etablert og barnevennlig boligområde på Leie, ca. 5 minutters kjøring fra Fredrikstad sentrum. Her bor du med nærhet til Fredrikstadmarka med turløyper i nydelig skogsterreng. Fra eiendommen er det kort gangvei til barnehager, barneskoler, ungdomsskole, butikk og idrettsanlegget på Lisleby. Området er populært for barnefamilier. Lisleby er et trivelig tettsted med et aktivt idrettsmiljø for barn og ungdom. Fra hovedveien, like ved, er det gode bussforbindelser til både Fredrikstad og Sarpsborg sentrum, og bare 20 minutter til sykehuset på Kalnes ved E6. Det er kort vei til Østfoldhallen og resten av handelsområdet i Dikeveien.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje;BRA;P-ROM;S-ROM;;1. etg.;107;102;5;;U. etg.;50;48;2;;SUM;157;150;7;;Garasje;28;0;28;

RETNINGSLINJER FOR VISNING UNDER COVID19

1.Ta kontakt med megler før visning og meld fra at du kommer. Informer om du er i en risikogruppe, er i karantene eller har symptomer på smitte. 2.Unngå håndhilsning eller annen fysisk kontakt på visning - vi bruker smil i stedet 3.Alle visningsdeltakere oppfordres til god hoste- og håndhygiene 4.Hold minst 1,5 meters avstand til andre på visning 5.Ikke berør noe i boligen. Ta kontakt med megler dersom det er behov for å undersøke noe som forutsetter berøring 6.Sørg for god håndhygiene med såpe, Antibac e.l. 7.Delta ikke på visning hvis du er i karantene, har vært i smitteområder eller har symptomer på korona-smitte. Ring megler ved usikkerhet, slik at alternative måter å vise boligen på kan vurderes 8.Fellesvisninger med mange deltakere unngås og erstattes av lengre visningstid med mindre puljer eller individuelle visninger basert på en konkret risikovurdering 9.Hvis selger er eldre eller i en annen risikogruppe, foreta en risikovurdering og tilrettelegge visning på en måte som minimaliserer risiko for at det etterlates smitte i boligen 10.Reis til visning på en måte som ikke utsetter andre for unødvendig smitterisiko.

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Enebolig bygget over to plan, fundamentert på fjell med grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Yttervegger i isolert bindingsverk, kledd med liggende og stående trepanel. Murvegger i underetasjen. Flat takkonstruksjon tekket med papp. Vinduer med isolerglass i pvc-ramme. Screens på de fleste vinduene. Verandadør i pvc med isolerglass. Garasje i murkonstruksjoner. Støpt dekke. Flatt tak, tekket med papp. Leddport med elektrisk åpner. Det er montert elbillader i garasjen.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Entrè, gang, stue, kjøkken, tre soverom og bad (p-rom). Bod (s-rom). Underetasje: Stue, kjøkken, soverom og bad (p-rom). Bod (s-rom). Felles garasje med naboeiendommen (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Boligen holder god standard og fremstår i god stand. Stuen har store vestvendte vindusflater med godt lysinnslipp. Vinduer og dører er fornyet etter byggeår - vinduene er vedlikeholdsfrie. Gulv er belagt med laminat og keramiske fliser. Vegger har mdf-panel, tapet, keramiske fliser og malt mur. Tak har malte flater. Det er installert elbillader i garasjen.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken 1. etasje: Lys kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og integrert komfyr og platetopp. Frittstående kombiskap og oppvaskmaskin. Fliser mellom over- og underskap. Gulv er belagt med laminat. Malte vegger og tak. Kjøkken underetasje: Kjøkkeninnredning med frittstående hvitevarer og opplegg til vaskemaskin. Gulv er belagt med fliser. Malte vegger og tak. Bad 1. etasje: Innredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin og wc. Det er installert varmekabler i gulv. Ventilasjon i vegg. Gulv og vegger er belagt med keramiske fliser, og taket er malt. Bad underetasje: Innredning med servant og speilskap, dusjkabinett og wc.. Ventilasjon i vegg og panelovn på vegg. Gulv og vegger er belagt med keramiske fliser, og taket er malt.

OPPVARMING

Peisinnsats i stuen i 1. etasje. Det er montert varmepumpe i stuen i både underetasje og 1. etasje, og ellers panelovner. Varmekabler på bad i 1. etg.

TAKST / TILSTANDSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Grydeland Eiendom AS, datert 16. juni. 2022. Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 42 ulike bygningsdeler. Bygningselementet branntekniske forhold er gitt TG0. 18 bygningsdeler har angitt TG1. 21 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og ingen bygningselement er angitt TG3. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

OVERTAGELSE

Etter nærmere avtale.

ADRESSE

Prost Nossens vei 25, 1617 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Skrånet tomt mot vest. Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen, busker, trær, beplantning og terrasser/uteplasser ved inngangspartiene.Fra garasjen er det trapp opp til boligens innganger. Asfaltert innkjøring til eiendommen.

TOMTENS AREAL

686 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Festet tomt. Grunneier er Fylkesgartner Oscar Schies legat. Fremfestet av Fredrikstad kommune.

TOMTEFESTELOVEN

Tomtefesteloven har de senere år vært gjenstand for flere endringer. Rettspraksis og fortolkning av tomtefeste er stadig i forandring. Endringer kan medføre endret adgang for gunneieren til regulering av grunnleie m.m. Endringer kan også vedrøre adgang til å kreve tomt innløst.

FESTEAVGIFT

Kr. 1 224,- per år. Neste regulering er i 2023. Festekontrakten utløper i 2039. Regulering iht. konsumprisindeks (SSB) frem til kontraktens utløp. Fester kan kreve forlengelse og bortfester kan kreve løft til kr. 9000,- i 2002-kroner. I dag tilsvarer det ca. kr. 13. 592,-. KPI-regulering frem til 2039 må legges til grunn.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 21 719,- inkludert eiendomsskatt og festeavgift.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers energiforbruk for 2021 var ca. 24 000 kWh. Eier har innstalert elbillader i garasjen.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest gul, G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Tilkoblet offentlig vann, vei og avløp. Det er nylig fornyet vann- og avløpsrør fra boligen og ut til gaten.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen omfattes ikke av reguleringsplanen. Området omfattes av kommuneplanens arealdel med hensyn bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

1964/305222-2/86 Festekontrakt - vilkår.

LIGNINGSVERDI

Formuesverdi for inntektsåret 2020 var som primærbolig kr. 939 976,- og som sekundærbolig kr. 3 383 914 ,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES ETTER AVHENDINGSLOVENS REGLER

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  61220088

 • Prisantydning

  NOK 5 500 000

 • Samlet sum

  NOK 5 500 000

 • Total kostnad

  NOK 5 638 842

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: