Fredrikstad , Phønix gate 1A

 • Adresse:

  Phønix gate 1A

 • Prisantydning:

  NOK 7 190 000

 • Totalpris:

  NOK 7 371 092

 • Matrikkel:

  300/1303

 • Areal:

  Primærrom: 135 m², Bruksareal: 138 m²,

3 Soverom
Soverom
2 Bad
Bad
C EnergimerkeDARK_GREEN
Energimerke
Legg inn bud

SAMMENDRAG

Like ved bryggekanten på Nygaard brygge ligger denne tiltalende 4-roms selveierleiligheten. Leiligheten ligger i første etasje, et nivå opp fra gateplan med store vindusflater, flott utsikt til elven og en stor solfylt terrasse. Dette er leiligheten for deg som vil bo sentralt og lettvint, men likevel ha plass til familie og venner. Her bor du med biblioteksparken på Cicignon og elven som nærmeste nabo i et attraktivt og rolig nabolag. Leiligheten har biloppstillingsplass og ekstern bod i garasjeanlegget.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt takst/tilstandsrapport, opplysninger om sameiets forhold, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2004.

BELIGGENHET

Leiligheten ligger i en høy 1. etasje med enkel adkomst, og har fin utsikt ut til elven og Kråkerøysiden. Nygård Brygge ligger syd i sentrum med bryggepromenaden, Kirkeparken og biblioteksparken på Cicignon som nærmeste nabo i et attraktivt og rolig nabolag. Herfra har du spaseravstand til jernbanestasjon gjennom Cicignons gater, eller du kan rusle langs elven til sentrum med restauranter og handlegater. Elvepromenaden fortsetter oppover Glomma og går over i Glommastien som tar deg hele veien til Sarpsborg. Med byfergene som stopper i sentrum kommer du deg enkelt til Gamlebyen, Isegran og Gressvik.

AREAL AV BEBYGGELSE

;P-ROM;S-ROM;BRA;1.etg;135;3;138

INNEHOLDER ( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten inneholder gang, hall, stue med utgang til terrasse, kjøkken, spisestue, tre soverom, to bad, vaskerom (alle p-rom) og bod (s-rom). Eier har også tilhørende bod på terrassen og i garasjeanlegget innenfor biloppstillingsplassen (s-rom).

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse

BEBYGGELSE / BYGGEMÅTE

Blokkbebyggelse i bettongkonstruksjoner kledd i tegl. Flatt tak. Phønix gate 1A er del av en hesteskoformet bygningsformasjon som åpner seg mot elven. Bygget har heis og garasjeanlegg på bakkeplan. Inngangsparti og fellesrom framstår delikat og innbydende.

STANDARD/ UTSTYR

Leiligheten holder normal god standard. Vegger har malte overflater. Gulv er belagt med parkett. Vannbåren gulvvarme. Malte tak.

INNREDNINGER KJØKKEN / BAD M.M.

Lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Integrert kjøl/frys, platetopp, komfyr, mikro og oppvaskmaskin. Ventilator. Vannbåren gulvvarme. Vegger har malte overflater, parkett på gulv og malt tak. Hovedbadet er flislagt med mørke gulvfliser og hvite fliser på vegg. Baderomsinnredning med skaper og servant. Vegghengt toalett, dusjkabinett og hjørnekar (boblefunksjonen er defekt). Håndkletørker. Vannbåren gulvvarme og ventilasjon i tak. Gjestebadet har mørke gulvfliser, hvite veggfliser og er utstyrt med dusjkabinett, innredning med skaper og servant og vegghengt toalett. Vannbåren gulvvarme og ventilasjon i tak. Vaskerommet har mørke gulvfliser og malte vegger. Opplegg for vaskemaskin og skapinnredning. Sluk i gulv. Vannbåren gulvvarme og ventilasjon i tak. Vegger og tak er malt.

OPPVARMING

Peisovn i stue og vannbåren gulvvarme gjennom sameiets tilknytting til fjernvarme. Akontobeløp inngår i felleskostnader. Forbruk avregnes årlig.

TAKST / TILSTANDSSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, datert 24. mars 2022. Verditakst kr. 8 000 000,- Tilstandsrapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022. Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler i form av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad. Tilstandsgrader angitt med TG 2 kan kreve tiltak. Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid. For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU. I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 35 ulike bygningsdeler. Bygningselementet branntekniske forhold er gitt TG0. 22 bygningsdeler har angitt TG1. 7 bygningselementer har angitt tilstandsgrad 2 og ingen bygningselement er angitt TG3. 5 bygningselementer er gitt TG IU ( Ikke undersøkt ) av årsaker som er angitt til de respektive beskrivelser. Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapportens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse. Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

BYGNINGSDELER SOM ER GITT TILSTANDSGRAD 2 (TG2):

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Takstmannen mener det er for lite fall til sluk på det største badet. Kostnadsestimat : Under kr. 10 000,-.

BYGNINGSDELER SOM IKKE ER UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG FOR UNDERSØKELSE TG-IU

Taktekking: Taktekke, takkonstruksjon, samt renner/nedløp og beslag på tak er ikke sjekket. Radon: Takstmannen har ikke fått noen opplysninger om at det er målt for radon. Fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Ventilasjon: Felles ventilasjon. Elektrisk anlegg: El.skapet står i boden. Hovedsikring og 8 kurser. 3 kurser med jordfeilbrytere. Kurser er merket. Takstmannen har ikke sett noen dokumentasjon. Han har ikke sjekket el.anlegget utover hva som er beskrevet under dette punktet, det må eventuelt en fagmann gjøre.

OVERTAGELSE

Ledig for kjøper.

ADRESSE

Phønix gate 1A,1606 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Pent opparbeidet atrium med peplantning, brostein og granittrapper ned til elven. Eiendommen ligger solfylt til vendt mot elven og bryggepromonaden like ved. Her kan du følge med på livet i elven og byfergenes faste ruter fra Ålekilene på Gressvik til Gamlebyen og Cicignon.

TOMTENS AREAL/EIERFORM

Eiet fellestomt, ca. 3 624 kvm.

BOLIGSELGERFORSIKRING

Eier har tegnet boligselgerforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven formidlet av Søderberg & Partners as. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 19 278,- pr. år. inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers hadde i 2021 et strømforbruk på ca. 4 400 kWh.

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. opplysninger registrert med energiattest lys grønn C.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann, vei og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen ligger i et regulert området som omfattes av reguleringsplan 444 Nygaard brygge. Området omfattes av kommuneplanens arealdel med hensyn flomfare, kyst, flomfare, bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert som èn boenhet. Leieforhold skal innrapporteres til styret, og leietaker må styregodkjennes.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.10.2005.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Se grunnboksutskiften som inneholder en rekke avtaler og servittutter, noen historiske, som følger eiendommen, herunder også seksjoneringsbegjæringen.

LIGNINGSVERDI

Kr. 1 230 995,- som primærbolig. Kr. 4 431 583,- som sekundærbolig.

INFORMASJON OM REGLER FOR BUDGIVNING

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten, beregnet av kjøpesum;2,5 %;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 525,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 697,-

EIENDOMMEN SELGES SOM LEDD I SKIFTE OG OPPDRAGSGIVER HAR IKKE KJENNSKAP TIL EIENDOMMEN

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Sameiet Nygaard Brygge, organisasjonsnummer 988.233.129.

FELLESUGIFTER PR MND

Kr. 5 680,- per mnd. Felleskostnadene inkluderer fjernvarme (a-konto), tv og internett, drift og vedlikehold, byggforsikring, foretningsførsel, felles strøm og øvrig drift av sameiet. A-konto beløp økes med 19 % fra mai 2022.

SAMEIETS VEDTEKTER/HUSORDENSREGLER

Sameiet har utarbeidet vedtekter og husordensregler. Se salgoppgavens vedlegg.

GENERALFORSAMLING / ÅRSOPPGGJØR

Årsmøtereferat for 2021 og 2020, årsoppgjør/regnskap for 2020 og budsjett for 2021 ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

FORKJØPSRETT/ GODKJENNING AV KJØPER

Det er vedtektfestet at ny eier må godkjennes av styret i sameiet. Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Utskrift av sameiets årsoppgjør med regnskap og budsjett, samt innkalling foreligger som del av prospektets vedlegg. Sameiet hadde i 2020 et underskudd på kr. 447 095,- som i hovedsak skyldes høyere forbruk til drift og vedlikehold enn budsjettert. Underskuddet er foreslått å bli dekket ved overføring fra oppspart egenkapital. A-konto beløp for fjernvarme i fellesutgifter økes med 19 % fra mai 2022. Sameiet hadde pr. 31.12.2020 en arbeidskapital på kr. 2 607 905,-

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  61220016

 • Prisantydning

  NOK 7 190 000

 • Samlet sum

  NOK 7 190 000

 • Total kostnad

  NOK 7 371 092

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: