VELKOMMEN TIL BYHUSENE I DET GRØNNE

Ditt nye nabolag i Drammen er parkliv og bypuls i skjønn forening. Samtidig har du kort vei til alt du trenger i hverdagen. Det historiske suset gir Proffen Hageby en tydelig identitet selv om alt er nytt og moderne. Godt tilrettelagte boliger i grønne og luftige omgivelser gir ro i sjela og naturlige pusterom i hverdagen. Samtidig betyr beliggenheten at alt det du trenger av service- og fritidstilbud ligger kun en kort sykkeltur unna. Det er denne kombinasjonen som skaper Proffen Hageby - en ny og grønn bydel i Drammen. Her bygger vi et strøk å bli glad i, med alle kvaliteter som naboskap, fellesskap og trivsel trenger for å gro. De grønne uteområdene innbyr til aktivitet og samvær. De moderne og praktiske hjemmene gjør hagebyen til et godt sted å bo.Tanken bak Proffen Hageby er visjonen om et moderne fellesskap. Et sted hvor du har ditt eget hjem og samtidig føler at du er del av noe mer.

Orienter deg med boligvelgeren på www.proffenhageby.no

Her kan du orientere deg om prosjektet og hvilke leiligheter som til enhver tid er ledige.

OM FINN-ANNONSEN - OG PROSPEKTET

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av prosjektet og et vedlegg der leveransebeskrivelse, kontrakt m.m. er gjengitt. Denne annonsen er ikke å anse som en fullverdig prospet. Prospekt, tegninger, bilder, 3D visualiseringer og perspektiv som er benyttet i markedsføring, er kun av illustrativ karakter og definerer ikke den nøyaktige størrelse eller den korrekte beliggenhet. Det er kun ment som en rettledende illustrasjon og er ikke målbare. Det er for prosjektet utarbeidet leveransebeskrivelse, standardisert kjøpekontraktsformular m.fl . dokumenter. Disse er utarbeidet som separate vedlegg til prospektet. Kjøpsavtale vil være basert på bestemmelsene og opplysninger som fremkommer av prosjektets standardiserte kjøpekontraktsformular. Ved kjøp av leilighet forutsettes det at kjøperen har satt seg inn i prospektet, leveransebeskrivelsen og de i kontraktsdokumentet beskrevne vedlegg

PLANLAGT FREMDRIFT

Andre byggetrinn forventes igangsatt i løpet av medio 2021, og forventes ferdigstilt ca. 21 måneder etter oppstart. Byggestart er avhengig av tilfredsstillende forhåndssalg. Byggestart er videre avhengig av at igangsettingstillatelse gis fra Drammen kommune i god tid før byggestart og at utbygger v/styret fatter vedtak om igangsetting av utbyggingen. Nærmere inforrmasjon om dette finner du i leveransebeskrivelse og prosjektets kjøpekontrakt som er del av prospektet.

EN ENG AV MULIGHETER

Med flombelyst alpinbakke i nabolaget, Strømsgodsets fotballfritidsordning rett rundt hjørnet og et av Norges største badeanlegg en kort sykkeltur unna, er byhuset i Proffen Hageby det perfekte utgangspunktet for den aktive familien. På attraktive Gulskogen får man ikke bare umiddelbar nærhet til barne- og ungdomsskole, barnehager, toget, stort kjøpesenter og diverse servicetilbud. Beliggenheten er også skreddersydd for dere som liker et liv i bevegelse. Her bor man praktisk talt ved foten av Haukåsløypa, noe så sjeldent som et flombelyst alpinanlegg midt i en storby. Egen barnebakke samt «fun park» med big-jumps og rails, gjør dette til et populært møtested for flere generasjoner om vinteren. Ren luksus er det også når store og små kan ta syklene fatt en varm sommerdag, for ti minutter senere å kunne boltre seg i det som er et av Norges største og beste badeanlegg. Drammensbadet har totalt ni basseng inne og ute, samt vannsklier, attraktive uteområder og egen grillplass. Innendørsbadet er åpent hele året. Rett rundt hjørnet fra Proffen Hageby finner man også Talentgården,Strømsgodsets populære trenings- og fritidstilbud for barn og unge. Her er det egen fotballfritidsordning rett etter skoletid, lokaler for barnebursdager og flere skreddersydde tilbud til barn i ulike aldre. Det samme bygget holder også kjente Attic dansestudio til i store lokaler, med tilbud om alt fra klassisk ballett og jazz til moderne street dance. Her er elevene fra 3 til langt over 60 år, og det holdes over hundre kurs med klasser på alle nivåer hver eneste uke. Andre attraktive aktivitetsmuligheter i området inkludererbakkeløping eller -sykling opp Pukerudlinna, kajakkpadlingpå Drammenselva og naturligvis flotte muligheter for løping,ikke minst på turstiene langs elva.

BYHUSENES KVALITETER

Det planlegges bygget 22 nye og familievennlige rekkehus i Proffen Hageby. Disse har vi valgt å kalle byhus,for å understreke den umiskjennelige følelsen av å leve et sentrumsnært og urbant liv, og samtidig så tett på naturen. Byhusene, som er i to eller tre etasjer - og noen med takterrassei fjerde etasje - danner langstrakte formasjoner, tilsynelatende slik man oppfatter rekkehus der alle har sine private hager på hver side. Når det kommer til hvordan byhusene er konstruert skiller de seg fra den etablerte oppfatningen av rekkehus. Byhusene er bygget med solide konstruksjoner - lik boligblokkene - bl.a. med betong i etasjeskiller og i delevegger mellom boenhetene. Hver bolig får sportsbod på inngangssiden og egen hagebod på hagesiden. Boligene får et moderne og eksklusivt preg med enstavs eikeparkett på gulv i oppholdsrom, og store fliser på gulv og vegger på bad. Byhusene leveres med kvalitetskjøkken fra HTH eller tilsvarende leverandør, med integrerte hvitevarer. Oppvarming skjer gjennom vannbåren varme i gulv. I alle husene kan man velge mellom tre ulike interiørkonsepter (se egen beskrivelse). Husets hjerte består av kjøkken og stue i første etasje. Det er lagt vekt på at dette rommet skal være gjennomgående og åpent, slik at det oppnås god kontakt mellom interiør og uterom på hver side av den enkelte bolig. Flere av husene har i tillegg takterrasse. Se prospektets leveransebeskrivelse for informasjon om byggenes tekniske oppbygging og utforming.

VELG MELLOM TRE FORSKJELLIGE INTERIØRKONSEPT - NORDISK BRIS, DRAMMEN MEKANISKE, ELLER ARKITEKTENS VALG

Leveransebeskrivelsen gir en beskrivelse av hvordan boligen blir utformet. For å gjøre det enklere for deg er det laget tre ulike interiørkonsept du kan velge mellom. Leveransebeskrivelsen legger opp til at det er konseptet Arkitektens valg som standard, men du er tidsnok ute, vil du kunne velge mellom de ulike konseptene.

Nordisk Bris

Interiørkonseptet Nordisk Bris har et luftig og lett interiør som gir assosiasjoner til vinterens lyse farger og det skarpe lyset. Dette vil kunne passe med skandinaviske møbler og materialer i natur, tre, lin og skinn og gir en dus og tidløs fargepalett. Konseptet inneholder hvitpigmentert eikeparkett, et kjøkken i eik, og et bad med store, lyse fliser på gulv og vegg - en harmonisk helhet. Baderoms- innredningen er moderne, klassisk hvit, og spotter gir fleksibel, dim-bar belysning. Et klassisk og deilig hjem der man vil finne roen. Interiøret har en palett som står til stedets karakter - naturnært og ekte.

Drammen mekaniske

Med Interiørkonseptet Drammen Mekaniske har vi latt oss inspirere av de historiske sporene i nærområdet- en reise tilbake til tiden da Drammen var en industriby med teglverkene, jernstøperiene og tekstilfabrikkene. Dette er i utgangspunktet en litt maskulin stil som kan passe til stramme møbler av stål og sort lær, men den kan fint vris mot det mer bohemske feminine med orientalske tepper og myke materialer. Kjøkkenet er nesten sort, og kjøkken-øya blir et artikulert midtpunkt i det gjennomgående oppholdsrommet. Badene har store rustikke gulvfliser og mørk baderoms-innredning. Med enkelte kontrastvegger i dype gråtoner skapes et røft og industrielt interiør, som samtidig er lunt og innbydende.

Arkitektens valg

Interiørkonseptet Arkitektens Valg er lyst, luftig og lett. Her kommer solens skyggespill på veggene til sin rett. Den eneste fargeinnslaget er kjøkkenet, som kommer i en vakker dempet sjøgrønn farge. Overskap og kjøkken-øy er i klassisk hvitt, som gjør at kjøkkenet flettes sammen med interiøret. Gulvene har hvitpigmentert eikeparkett som underbygger lettheten. I dette interiøret kan det passe fint med enkle stilrene møbler, gjerne med innslag av friske farger. Badet er tidløst med store, hvite veggfliser og hvit innredning. Med matt sorte kraner og dusjgarnityr som tilvalg får vi et interiør med rene linjer og stramme arkitektoniske detaljer. Dette er en minimalistisk men leken ramme for et personlig uttrykk.

INNREDNINGER KJØKKEN

Det leveres kjøkkeninnredning fra HTH eller annen leverandør med tilsvarende kvalitet og liknende utforming. Kjøkkenfronter og sidepanel har farge sjøgrønn. Skuffer og skap er enten grepsløse eller har enkle håndtaksspor/håndtak. Der det er fritthengende overskap og kjøkkenøy leveres dette i klassisk hvit. Omfang av innredning leveres iht. kontraktstegning. Benkeplate i 20mm laminat farge klassisk hvit. Underlimt kjøkkenvask i type Franke eller tilsvarende. Ettgreps blandebatteri, type Tapwell eller tilsvarende. Kjøkkenventilator for kullfilter i overskap. Det leveres integrerte hvitevarer fra Simens eller tilsvarende. Omfang av hvitevareleveransen fremgår av kontraktstegning. Det tas forbehold om bytte av leverandører.

INNREDNINGER BAD

Det leveres baderomsinnredning fra HTH eller annen leverandør med tilsvarende kvalitet og liknende utforming. Omfang leveres iht. kontraktstegning. For bad med fritthengende baderomsmøbel leveres heldekkende baderomsvask i hvitt komposittmateriale. Skuffer med fronter i klassisk hvit. Fritthengende speil med belysning over. For bad med vegg-til-vegg baderomsinnredning leveres underlimt servant i hvitt komposittmateriale og benkeplate i kompaktlaminat. Skuffer med fronter i klassisk hvit, samt plass til vaskemaskin der dette er vist på kontraktstegning. Hel-limt speil og innfelt belysning i himling. Ettgreps blandebatteri i type Gustavsberg Estetic eller tilsvarende. Dusjgarnityr type Tapwell eller tilsvarende. Innfelte downlights i himling med dimmefunksjon. Antall tilpasses badets størrelse.

OPPVARMING

Det etableres vannbåren varme i gulv eventuelt elektriskvarme på bad. Løsning avklares i detaljprosjekteringsfasen. Kostnader for forbruk faktureres basert på husets BRA, eller ved måling

ADRESSE

Sundlandveien 70 - 102 D, 3048 Drammen

NYT PARKLIVET

Rett utenfor døren har du parken. Ta med kveldsmaten ned, les en bok, luft barna, inviter venner på besøk eller møt gode naboer. Sykkelbane, parkour-anlegg, lekeplasser, balløkke, gang- og løpestier, grillplass, parsellhager - dette er Proffen Hageby.

FELLESKOSTNADER

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt. Månedlige snittutgifter er ut fra erfaringstall estimert til ca. kr 45-50 per m2 BRA/Mnd. Felleskostnadene omfatter ikke elektrisitet, oppvarming eller varmtvann til de enkelte seksjonene. Det vil være opp til sameiet å tilpasse utgiftene til den drift og servicegrad som ønskes.

ENERGIMERKING

Energimerkingen er beregnet til å ligge i minimum kategori C, dagens nivå.

VANN/ AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Prosjektet Proffen Hageby består av ca. 31.000 m2 BRA fordelt på småhus, blokkbebyggelse og en mindre andel næringsarealer på tomten B1 på Sundland. Området omfattes av områderegulering for Sundland med bestemmelser og tilhørende retningslinjer, vedtatt 16.06.2015.Rammetillatelse for andre byggetrinn ble gitt 12.07.2019 og omfatter delfelt B1.2 og B1.4 samt kjeller delfelt B1.5. Delfelt B1.2 består av 22 byhus fordelt på tre rekker på til sammen ca. 3.350 kvm BRA. Kommunen vedtok den 09.02.2021 kommuneplan med konsekvensutredning for hensetting i Drammensområdet, som blant annet innebærer at deler av delfelt A1 i områderegulering for Sundland, senere skal detaljreguleres til hensetting. Kommunens vedtak er vedlagt salgsoppgaven. Det er også utarbeidet en illustrasjon som viser hovedtrekkene i kommunens vedtak.

FORBEHOLD OM TILSTREKKELIG FORÅNDSSALG

Utbygging vil ikke bli igangsatt før det er inngått kjøpekontrakter med samlet verdi av minimum 50 % av totalverdien til byhusene i Prosjektet og det foreligger igangsettingstillatelse fra Drammen kommune. Selger kan fritt beslutte å gjennomføre utbyggingen selv om 50 % forhåndssalg ikke oppnås. Varslingsfristen i foregående avsnitt gjelder uansett. Andre forbehold er beskrevet i leveransebeskrivelsen.

BETALINGSPLAN

Det forutsettes at forskudd på 10% av kjøpesummen innbetales ved kontraktsinngåelse til meglers klientkonto, straks etter atter at det er stillet forskuddsgaranti og entreprenørgaranti iht. bustadoppføringsloven. Det er utbygger som sørger for garantieneutstedes. Det forutsettes at innbetalt forskudd er frie midler ved at de ikke er båndlagt med for eksempel lånegivers forutsetninger om pant, tinglysing av skjøte m.m. Ved at entreprenøren stiller forskuddsgaranti fra bank, kan innbetalt forskudd utbetales fra megler til entreprenøren. Rentene på innbetalt forskudd tilfaller utbygger, forutsatt at forbehold om forhåndssalg ikke blir gjort gjeldende. Den resterende del av kjøpesummen innbetales før overtagelse.

LIGNINGSVERDI

Ligningsverdi er ikke fastsatt. For 2020 settes ligningsverdi til 25 prosent av boligverdi for primærbolig og 90 prosent av boligverdi for sekundærbolig.

KJØPERS OMKOSTNINGER

:;;Dokumentavgift til staten;2,5 % av andel tomteverdi fordelt iht. seksjonsbrøk;Offentlig tinglysingsgebyr for skjøte;Kr 585,-;Offentlig tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon. Pr. pantobligasjon;Kr 757,-

SALGSSTART 22. MARS 2021 KL 1600 - ORIENTERING

Salgsstart er mandag 22. mars 2021 klokken 1600. For å være med på salgsstart for Proffen Hageby B1.2 (Byhusene) og B1.4 (Parkleillighetene), må skriftlig kjøpsbekreftelse på fastlagt kjema og kopi av legitimasjon være innlevert megler senest innen 22.3i 2020 kl 1600 Send det til Eiendomsmegler Gunnar Stavlund pr epost: gunnar@stavlund.no. Det er utarbeidet regler for hvordan vi avvikler salgsstart for det tilfelle at det er flere som vil kjøpe samme leilighet. Dette kan du lese mer om i orienteringen som følger skjemaet "kjøpsbekreftelse ved salgsstart". Etter salgsstart selges leiligheter etter først til mølla. Det gis p.t. ikke anledning til å reservere leiligheter.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Dokumenter

Velkommen til de fine rekkehusene i Proffen Hageby i Drammen. Byggingen er godt i gang.

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  61209013

 • Prisantydning

  NOK 0

 • Samlet sum

  NOK 0

 • Total kostnad

  NOK 15 000

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: