Fredrikstad , Gamle Kirkevei 1

 • Adresse:

  Gamle Kirkevei 1

 • Prisantydning:

  NOK 3 250 000

 • Totalpris:

  NOK 3 340 070

 • Matrikkel:

  208/33/18

 • Areal:

  Primærrom: 87 m², Bruksareal: 87 m², Bruttoareal: 87 m²


Beskrivelse

Stor og tiltalende villaleilighet i velfungerende Skovbøle boligsameie med 20 seksjoner. Beliggende i annen etasje i det som i sin tid utgjorde den opprinnelige eiendommen Skovbøle. Villaen, som ble oppført rundt forrige århundreskifte, ble i 2004 renovert og bygget om til leiligheter. Og denne kombinasjonen er perfekt for deg som liker å sjele hen til tidligere tiders byggeskikk og preg, men uten å måtte gi opp dagens krav til komfort. Leiligheten er gitt et usedvanlig vellykket interiørmessig uttrykk, og vinduer på alle fasader sikrer dagslys i rikelig monn. Den omsluttes av luftige og pene grøntarealer -med god avstand til øvrig bebyggelse. Den sentrale beliggenheten i et av byens veletablerte områder, gir deg dessuten gangavstand til sentrum og til marka. Egen biloppstillingsplass. Stor bod i kjeller.

Innhold

2. etg. Hall, kjøkken med utgang til balkong på ca 11 kvm, bad, spisestue, stue og to soverom.
Kjeller:  Bod ca 20 kvm

Standard

Leiligheten, som ble omfattende renovert i tidsrommet rundt 2004, preges av sine store rom og naturlige lys. Det interiørmessige uttrykket, med gjennomgående duse farger, er gjennomtenkt og delikat. Ut fra kjøkken har man balkongen med plass til sittegruppe. Stuearealene oppleves intime, og fordeler seg på en spisestue med vedovn, samt en dagligstue med tv-krok. Leiligheten inneholder forøvrig et pent bad, og 2 romslige soverom, og har gode løsninger for lagring. Gulver hovedsaklig i eikeparkett.

Kjøkken

Stor romslig kjøkken med utgang stor balkong. Hvit kjøkkeninnredning profilerte fronter med integrert platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ventilator.

Bad

Flislagt bad med varmekabler i gulv. Servant med underskap, dusjhjørne, wc. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
TG2: Det er påvist avvik i fuger. Det anbefalles å gå over fugene. Det er regisert en sprekk i flis på vegg.

Beliggenhet

Sentralt og sentrumsnært beliggende i etablert og attraktivt område på Skovbøle/Wilbergjordet, med gangavstand til alle fasiliteter, det være seg, Torvbyen med bussterminalen,brygge promenaden, Østfold sentralsykehus eller jernbanestasjonen.
Kort vei til skoler og barnehage. Senter med matbutikk og diverse forretninger i umiddelbar nærhet. I en gangavstand på ca. 10 minutter finner man dessuten Fredrikstadmarka, med lysløype og tur- og rekreasjonsområder. Meget god bussforbindelse til Fredrikstad sentrum, handelsområdet i
Dikeveien og Sarpsborg et par hundre meter fra eiendommen, med avganger hvert kvarter (i rusjtiden)

Felleskostnader

930. Felleskostnadene inkluderer Utvendig strøm (felles anlegg), vaktmestertjenester, forr.førsel og tv/internett.

Sameie

Sameie: Skovbøle Sameie, Orgnr: 987128283

Forsikring

KLP

Vedtekter / husordensregler

Se vedlegg til denne salgsoppgave.
Eiendommen er en del av Sameie Skovbøle, men denne boligen 1. og 2. etg styrer seg selv når det gjelder vedlikehold og byggforsikring.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger tilstandsrapport med takst fra Grydeland Eiendom AS datert 17.10.2022.  Tilstandrsapporten er utarbeidet iht. forskrift til avhendingsloven som trådte i kraft 1.1.2022.  Tilstandsrapporten angir avvik for ulike bygningsdeler iform av tilstandsgrader (TG) på en skala fra TG 0 til TG 3 der TG 0 er beste tilstandsgrad.  Tilstandsgrader angitt med TG  2 kan kreve tiltak.  Tilstandsgrader angitt med TG3 angir store, eller alvorlige avvik som krever tiltak utbedring straks, eller innen kort tid.  For TG 2 og TG 3 skal det angis et kostnadsoverslag for det enkelte bygningselement. For bygningsdeler som ikke er undersøkt, eller som ikke har vært tilgjengelig for undersøkelse angis disse med tilstandsgrad TG IU.  

I tilstandsrapporten for denne eiendommer er det angitt tilstandsgrader for 25 ulike bygningsdeler.  Av disse er 11 bygningselementer gitt TG0 og 1.  13 bygningselementer er gitt tilstandsgrad 2.   Ingen Bygningsdeler er gitt TG3.  Der det er foretatt hulltaking for undersøkelse av fukt ifm. våtrom er dette angitt i rapporten.

For best mulig forståelse av tilstandsrapportens konklusjoner mht. tilstandsgrader, begrunnelse for disse og kostnadsestimering henvises det til tilstandsrapporten som følger som del av salgsoppgaven.

Det forutsettes at interessenter til eiendommen har lest og satt seg inn i tilstandsrapptortens innhold, herunder de respektive bygningselementers tilstandsgrader og begrunnelsen for disse.  Det anbefales å rådføre seg med fagfolk slik at den enkelte interessent får rett forståelse av tilstandsgradenes omfang og konsekvens. Tilstandsrapporten utgjør en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Det har vært en liten lekkasje nederst på taket, ble opptaget ved utarbeidelsen av tilstandsrapporten. Denne skaden er utbereret.
Nytt sikringsskap ble byttet i ca 2018.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 87 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 87 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Entrè, stue, spisestue, kjøkken, bad og 2 soverom
Sekundærrom: Bod i kjeller på ca 20  m².

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt  17.10.2022 utført av Grydeland Eiendom AS Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealene er oppmålt iht. NS 3940. Her defineres bruksareal som nettoareal og arealet av bruksenhetens innvendige vegger. Areal av primærrom er primærrommenes nettoareal og arealet av innvendige vegger mellom disse.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum følger du riksvei 109 gjennom rundkjøringen ved Glemmen videregående skole og Rema 1000 på Hassingen. Etter noen hundre meter kommer du til en ny rundkjøring hvor du tar til høyre. Følg veien til kryss forbi Meny-butikken. Ta til høyre, og deretter umiddelbart til høyreog inn gjennom porten. Du får da eiendommen på venstre hånd

Tomt

Areal: 4 783 kvm, Eierform: Eiet tomt

Omhyggelig opparbeidet med plener, prydbusker og trær. Asfaltert innkjøring og gårdsplass med kantstein og bed. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Egen parkeringsplass. Plasser for besøkende.

Byggemåte

Granittmur med støpt dekke. Vegger i trekonstruksjon med utvendig kledning. Koblede vinduer. Saltak med tekking av teglstein

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 26.11.2009 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Skovbøle Barnehage ligger rett ved boligen.

Adgang til utleie

Eiendommen er registrert med én boenhet Sameie har ingen restriksjoner mot utleie.

Oppvarming

Vedfyring, varmepumpe, elektrisk og varmekabler

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiers strømforbruk er på ca kr.  20 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 068 Inklusive eiendomsskatt Eiendomsskatt er inkl i de kommunale avgiftene

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 768 276 pr. 01.01.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 765 793 pr. 01.01.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen  er regulert til Boliger mm. Reguleringsplan 399 Lillebæk og 478 Skovbøle gnr. 208 bnr. 33 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Bestemmelser om vei og kloakk tinglyst 24.07.1923 med dagboknr. 919919 og 11.09.1923 dagboknr. 919920

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det gjelder generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitvarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 78 22 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Gamle Kirkevei 1, 1617, Fredrikstad, Gnr. 208 bnr. 33 snr. 18 orgnr. 987128283 i Fredrikstad kommune

Oppdragsnummer

192-22-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Stavlund AS avd. Fredrikstad sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.stavlund.no.

Dokumenter

Prospekt Gamle Kirkevei 1

Nøkkelinformasjon

 • Oppdragsnummer

  192220001

 • Prisantydning

  NOK 3 250 000

 • Samlet sum

  NOK 3 250 000

 • Total kostnad

  NOK 3 340 070

Visning

Etter avtale med megler

Meld deg på visning

Megler

Hurtigvalg: