Gå til innholdet
Nyere selveierleilighet i 2 etasje med egen veranda, carport og lave felleskostader. Østgårdhaven - Fredrikstad
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Stor 3-roms leilighet i hjertet av sentrum - lave felleskostnader - Sentrum

Adresse: Storgaten 3
1607 Fredrikstad
Prisant.: kr 4 750 000,00
Verditakst: kr 4 750 000,00
Bta / P-rom 116 / 103 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Megler: Tonje Aasvangen, Henning Hesselberg
Telefon: +47 69 30 24 50, +47 69 30 24 50
E-post: tonje.aasvangen@stavlund.no, henning.hesselberg@stavlund.no
Oppdragsnummer: 61170066
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 2013
Ant. soverom: 2

SAMMENDRAG

Høyt beliggende 3-roms, i 6. etasje i Storgata 3. Leiligheten har utsikt innover i byen, og man kan stå opp med morgensola. Leiligheten har en bra standard og inneholder to soverom, stor stue og et flott kjøkken, vaskerom og stort bad med dusjhjørne. Begge soverommene har brede vindusposter, noe som gir boligen særpreg. Leiligheten, som er fra 2013, har et moderne snitt, noe som særlig kommer til uttrykk på balkongen. Det er heis i bygget og porttelefon med fjernåpner. Storgata 3 ligger midt i Fredrikstad sentrum, og fra leiligheten er det gangavstand til alt man ønsker seg ved en by.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2013

BELIGGENHET

Storgata 3 ligger midt i Fredrikstad sentrum, med restauranter, elvepromenaden, gågata og Litteraturhuset som nærmeste naboer. Leiligheten ligger i bygården som er en sentral del av byens profilerte bryggepromenade, der det er et yrende liv sommerstid. Fredrikstad sentrum har gjennomgått en stor forandring de siste årene, og har et flott og variert tilbud av kafeer, restauranter og butikker, i tillegg til et stort kjøpesenter. Fra leiligheten er det gåavstand til alt dette, og også til frisører/leger/tannleger og andre servicetilbud, kino, biblioteket, Høgskolen i Østfold, jernbanestasjonen og bussterminalen. Det er treningssenter i nabobygget. Byferga stanser like ved og tar reisende med til Gamlebyen, Isegran og Gressvik. Til Oslo er det litt over en time med tog og buss.

VEIBESKRIVELSE

Storgata er gaten som løper parallelt med elven fra Evjekaia i nordvest i retning til Dampskibsbrygga lenger syd. Storgata 3 ligger rett syd for Litteraturhuset, mellom elven og gågaten.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: 6.etg.
BTA: 116 / BRA: 109 / P-ROM: 103 / S-ROM: 6

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Leiligheten ligger i 6 etasje i nyoppført bygård i sentrum. Bebyggelsen er oppført i seks etasjer over parkeringskjeller i kvartalet mellom storgaten og elvepromenaden. Bygget er organisert som et eierseksjonssameie bestående av 23 seksjoner, fordelt mellom 9 næringsseksjoner og 14 boligseksjoner. Næringsseksjonene ligger i 1, 2. og 3. etasje og rommer virksomheter innen restaurant, nattklubb, kontor og treningssenter (Spenst). Boligsseksjonene ligger i 4., 5. og 6. etasje. Bygget er betjent med heis fra kjeller til den enkelte etasje. Dette er et aktivt bygg med virksomheter som er en viktig del av bybildet og som innebærer at man må påregne å høre fra byggets virksomheter og leietagere. Leilighetene har adkomst fra storgaten via trapp, eller heis.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Inneholder: Hall, kjøkken og stue, to soverom, bad og vaskerom/bod. Ekstern bod i gang.

STANDARD/ UTSTYR

Lys og moderne leilighet med bra standard og er utstyrt med vannbåren varme i alle rom for utenom vaskerom. Balansert ventilasjon. Porttelefon. Tapet og malte flater på vegger. Malte tak. Laminat og flis på gulv

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Hvit innholdsrik innredning levert av Sigdal, med integrert komfyr, induksjon platetopp og oppvaskmaskin. Benkplate i grå laminat og fliser mellom over-og underskap. Pent flislagt bad med dusjnisje og hvit innredning med servant. Det er vegghengt toalett, og opplegg for vaskemaskin. Downlights. Vaskerom er nytt i 2016 med malte vegger og tak, fliser på gulv. Benk og hylleplass. Ingen sluk eller ventilasjon.

OPPVARMING

Det er vannbåren varme i alle gulv, som er tilkoblet Fredrikstad Fjernvarme. Ventilasjonsanlegget har også varmegjenvinner

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger Boligsalgsrapport med verdi og lånetakst over eiendommen datert: Verditakst 4 750 000,-
:

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Storgaten 3, 1604 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Storgata 3 er en stor bygård som i tillegg til leiligheter rommer kontorlokaler, restauranter og utesteder. Parkeringsplass kan leies i byggets underetasje.

TOMTENS AREAL

1148 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Eiet

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingslovens bestemmelser. Forsikringen er tegnet i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Boligkjøperforsikring tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se prospektets vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar med kr 500,- fra forsikringsselskapet for formidling av forsikringen.

EIERFORM/ SAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Sameiet Dampskipsbrygga 12/ Org.no. 912 179 451

SAMEIETFORHOLD

Sameiet vedtekter og urevidert resultatregnskap følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Styrets forslag til resultatregnskap for 2014 og 2015 viser et mindre underskudd i årsregnskapene for boligseksjonene med hhv. kr 15 120,- og kr 10 487,-. Det er ikke besluttet, men det bør tas høyde for en justering av felleskostnadende for å dekke dette. De foreliggende utkast til regnskap for 2014 og 1015 er ikke revidert. Sameiet har separate regnskap for boligeskjonene og næringsseksjonene.

FELLESUTGIFTER

1 866,- per måned. Felllesutgifter inkluderer: vaktmester, vakthold, forrettningsførsel, renovasjon, vann og avløp, fjernvarme, GET-TV og internett og andre driftskostnader. Eiendomsskatt faktureres den enkelte seksjon.

KOMMUNALE AVGIFTER/EIENDOMSSKATT

Kr 9 672,- for 2017

PARKERING

Leie av parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Kr 1 250 inkl mvh pr mnd. Dialog rundt frikjøp av parkeringsplass.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Kwh for 2016

ENERGIKLASSE

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet

REGULERINGSFORHOLD

Området er regulert og omfattes av reguleringsplan 0106494 Hvor formålet er 322-Gangvei og 182-Bevertning og Kommunedelplan for Fredirkstad byområde 2011-2023 hvor formålet er 500-Hensyn generell (elva), 320-Flomfare og 1130-Sentrumsformål

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Ferfigattest

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Dagbok nr: 592795 SEKSJONERING. Dagbok nr: 317045 ERKLÆRING/AVTALE. Dagbok nr: 215 ERKLÆRING/AVTALE. Dagbok nr: 919367 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE.

LIGNINGSVERDI

Etterkommer med opplysninger.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert