Gå til innholdet
Moderne nyere selveierleilighet over 2 etasjer med egen veranda, carport og lave felleskostader. Østgårdhaven - Fredrikstad
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Praktfull boligeeiendom ved Skjelsbusund, Spjærøy, Hvaler

Adresse: Dypedalsveien 71
1684 Vesterøy
Prisant.: kr 14 000 000,00
Verditakst: kr 14 000 000,00
Bta / P-rom 317 / 198 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Megler: Gunnar Olai Stavlund
Telefon: +47 69 30 24 50
E-post: gunnar@stavlund.no,
Oppdragsnummer: 61170045
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 2005
Ant. soverom: 4
Tomtestørrelse: 3460 m2

SAMMENDRAG

Dette er en elegant og gjennomført boligeiendom med praktfull beliggenhet på hella rett ovenfor Skjelsbusund som deler Vesterøy fra Spjærøy. Her kan du følge følge båtene som glir forbi og aktiviteten i båthavna. Fra de store terrassene kan du følge solens gang fra tidlig morgen til sen kveld. Drømmer du om å bo ved havet, finner du ikke mange alternativ som er bedre enn dette.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

Bygget 2005. Fløyen mot sundet og den doble garasjen er oppført i 2015.

BELIGGENHET

Denne eiendommen har en praktfull beliggenhet på Spjærøysiden av Skjelsbusundet, løftet opp på ei helle, med praktfull utsikt utover og innover sundet. Her kan du følge solen fra tidlig morgen til sene kvelder. Omgivelsene er praktfulle midt i den ettertraktede Hvalerskjærgården - kun et kvarters kjøring til Fredrikstad sentrum og jernbanestasjon. Eiendomsgrensen og sjøbua ligger drøye 10 meter fra strandkanten.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad følg RV 108 mot Hvaler, over Vesterøy og over til Spjærøy. Sving til høyre mot Spjærøy kirke straks du er inne på øya og følg veien ned til sletta der du ser kirken. Sving inn til høyre på Dypedalsveien og følg den frem til eiendommen.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: 1. etg.
BTA: 146 / BRA: 136 / P-ROM: 136 / S-ROM: 0

Etasje: 2. etg.
BTA: 66 / BRA: 64 / P-ROM: 62 / S-ROM: 2

Etasje: Sum bolig
BTA: 212 / BRA: 200 / P-ROM: 198 / S-ROM: 2

Etasje: Sjøbu
BTA: 14 / BRA: 12 / P-ROM: 0 / S-ROM: 12

Etasje: Garasje/Carport
BTA: 41 / BRA: 38 / P-ROM: 0 / S-ROM: 38

Etasje: Garasje 2
BTA: 50 / BRA: 47 / P-ROM: 0 / S-ROM: 47

Etasje: Sum alle bygg
BTA: 317 / BRA: 297 / P-ROM: 198 / S-ROM: 99

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Bebyggelsen omfatter en frittliggende enebolig opprinnelig oppført i 2005, senere påbygget i 2015. I tillegg til dette en sjøbu, en garasje med bod og carbort og en dobbel garasje med bod. Bebyggelsen er oppført i trekonstruksjoner over støpte plater. Saltak tekket med tegl og takstein. Boligen er omgitt av tilsammen 135 kvm terrasser mot vest, syd og øst. Bebyggelsen gir et meget godt inntrykk. Innredningen av sjøbua til boligformål/ oppholdsrom er i strid med godkjendte regler for sjøbuer.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder i 1. etg.: Entre/ hall, kjøkken, spisestue, stue, soveromsgang, 2 soverom ( det ene benyttes i dag som garderobe), 2 bad/wc og vaskerom. Det er utgang til hage fra soveromsgang og fra stuen. Boligen inneholder i 2.. etg.; Gang, stue, to soverom. Sjøbua er innredet med ett rom. Garasje nr 1 inneholder biloppstillingsplass for en bil inne og en under carport. En bod. Garasje nr 2 inneholder et rom med biloppstillingsplass for to biler og en bod med vinduer.

STANDARD/ UTSTYR

Eiendommen som en helhet gir et meget godt inntrykk og har tilnærmet ingen synlig brukslitasje. Den er klassisk innredet og meget delikat og gjennomført. Gulv er belagt med merbau parkett og keramiske fliser. Vegger er belagt med mdf panel, malerstrie og keramiske fliser Tak har malt og ubehandlet panel. Det er utstrakt bruk av downlightsbelysning i ulike rom og soner. Det er montert elektrisk markise mot terrasse i vest. Elektriske, utvendige persienner mot sjøen i første etasje.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Innholdsrik kjøkkeninnredning i hvit utførelse fra Drømmekjøkken. Benkeplater av polert granitt og massiv Merbau. Innredningen er utstyrt med intergrerte hvitevarer; stekeovn, keramisk topp, oppvaskmaskin, kjøl/frys med vann og isbitdispenser. I sjøbua er det montert en kjøkkeninnredning med servant, keramisk topp og kjøleskap.

OPPVARMING

Elektriske varmekabler i boligens første etasje, foruten soverommene. Elektriske panelovner i soverom og i sjøbua. Peis i stue.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger tilstandsrapport med verditakst fra Nedre Glomma Takst as, v/ Svein Nesøen, datert 4.4.2017, Verditakst kr 14 000 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Dypedalsveien 71, 1684 Vesterøy

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Den store tomten ligger praktfullt til på ei helle med svaberg ned mot sjøen. Noe vegetasjon og jordsmonn mot øst. Det er opparbeidet gårdsplass med grus og kantstein av granitt. Boligen er omgitt av 135 kvm terrasser med trappearrangement ned til sjøbua. Terrassene er dels avgrenset med rekkverk av glass og stål og dels av tauverk. Se takstmannens anmerkninger. Tomt og bebyggelse er i stor grad opplyst av stemningsskapende utebelysning. En del av tomten omfatter også kollen rett syd for huset.

TOMTENS AREAL

3460 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Selveier

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingslovens bestemmelser. Forsikringen er tegnet i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Boligkjøperforsikring tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se prospektets vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar med kr 500,- fra forsikringsselskapet for formidling av forsikringen.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr 27 497,- pr år.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Eiers forbruk av strøm siste 12 mnd er 30.115 kWh

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger registrert med energiattest orange D.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet via private ledninger/ anlegg.

REGULERINGSFORHOLD

Eiendommen har boplikt etter konsesjonsloven (0-konsesjon). Eiendommen omfattes av reguleringsplan med planid/navn: 011188/Dypedal, Spjærøy
Reguleringsformålet er: Boliger samt et lite område som er regulert til offentlig friområde. Sjøbua er plassert innefor det område som i reguleringsplanen er angitt til offentlig friområde. Det er ikke gitt særskilt tillatelse for brygge/ flytebrygge. Øst for eiendommen er det regulert tre boligtomter som p.t. ikke er bebygget. Disse må påregnes å bli bebygget.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Eiendommen er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det ble i 2016 gitt ferdiattest for den nyoppførte garasjen, samt påbygget til boligen.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Det påhviler eiendommen ingen tinglyste heftelser. Eiendommen har rett til adkomst og vann- avløpsledninger jfr. tinglyste erklæringer.

LIGNINGSVERDI

Kr 1 047 754,- ved ligningen i 2016.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert