Gå til innholdet
Moderne nyere selveierleilighet over 2 etasjer med egen veranda, carport og lave felleskostader. Østgårdhaven - Fredrikstad
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Stor luksuriøs hjørneleilighet på brygga, helt rå utsikt- Fredrikstad sentrum.

Adresse: Storgata 3
1607 Fredrikstad
Prisant.: kr 11 000 000,00
Verditakst: kr 11 200 000,00
Lånetakst: kr 9 570 000,00
Bta / P-rom 185 / 154 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Megler: Ingeborg Holten Hjemdal, Tonje Aasvangen
Telefon: +47 69 30 24 50, +47 69 30 24 50
E-post: Ingeborg.holten.hjemdal@stavlund.no, tonje.aasvangen@stavlund.no
Oppdragsnummer: 61160166
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 2013
Ant. soverom: 3
Tomtestørrelse: 1148 m2

SAMMENDRAG

Det handler om livet i sentrum, langs elvepromenaden, der alt det som skjer, skjer og dit alle må svippe innom når de er en tur i byen - for å kjenne på pulsen. En travel elvepromenade der du finner cafeene, restaurantene, båtene ved brygga, butikkene og torgene som henvender seg ned til elven. Gater og torg er fyllt av liv. Elven trafikkeres av lystbåter og elvemetroen som tar deg til Gamlebyen, Isegran, Værste, og Gressvik. Fredrikstad sentrum har flyttet mot elven og er egentlig "fullt på høyde med det beste i utlandet". Midt i alt dette, men hevet over det, selges nå denne store, fine og meget velutstyrte selveierleiligheten med bredside mot elven. Her er det utsikt elvelangs, mot Isegran, til Kråkerøy og Værste med sine ikoniske kraner over horisonten. Innenfor en kort spasertur har du alt du trenger som også inbefatter veien ut av byen, jernbanestasjonen og Brattliparken - porten til Fredrikstadmarka.

OM LEILIGHETEN

Dette er en stor, eksklusiv selveierleilighet med alfabeliggenhet på brygga, med store terrasser og flott utsikt over livet langs elven. Leiligheten er meget velutstyrt, med en rekke tekniske comfortdetaljer og inneholder bl.a. tre soverom, to bad, stort kjøkken og stue.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2013

BELIGGENHET

Leiligheten ligger i 5. etasje i en av byens og elvepromenadens nye bygårder, med bredside mot elven og Storgata. Med terrasse "longside" mot elven og sydover mot gml. Kråkerøybroa, Isegran, Dampskibsbrygga, Bankbrygga og Kirkebrygga i sentrum. Dette vil av mange defineres som byens absolutte sentrum slik byen i dag fungerer. Her har du alt du trenger rett utenfor døren og mye av det du ønsker i samme hus. To trapper ned finner du et av byens populære treningssentre ( Spenst) og et bredt utvalg av restauranter.

VEIBESKRIVELSE

Storgata er gaten som løper parallelt med elven fra Evjekaia i nordvest i retning til Dampskibsbrygga lenger syd. Storgata 3 ligger rett syd for Litteraturhuset, mellom elven og gågaten.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: 5. etg.
BTA: 185 / BRA: 162 / P-ROM: 154 / S-ROM: 8

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Leilgheten ligger i 5. etasje i nyoppført bygård i sentrum. Bebyggelsen er oppført i seks etasjer over parkeringskjeller i kvartalet mellom storgaten og elvepromenaden. Bygget er organisert som et eierseksjonssameie bestående av 23 seksjoner, fordelt mellom 9 næringsseksjoner og 14 boligseksjoner. Næringsseksjonene ligger i 1, 2. og 3. etasje og rommer virksomheter innen restaurant, nattklubb, kontor og treningssenter (Spenst). Boligsseksjonene ligger i 4., 5. og 6. etasje. Bygget er betjent med heis fra kjeller til den enkelte etasje. Dette er et aktivt bygg med virksomheter som er en viktig del av bybildet og som innebærer at man må påregne å høre fra byggets virksomheter og leietagere. Leilighetene har adkomst fra storgaten via trapp,eller heis.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Boligen inneholder: Entré, hall, stort, innholdsrikt kjøkken med spisestue og store foldedører mot sydvendt stor terrasse, stue, tre soverom, to bad, vaskerom. Hovedsoverommet har stor garderobeløsning og direkte inngang til bad/wc.

STANDARD/ UTSTYR

Leiligheten er meget velutstyrt med en rekke tekniske finesser som f.eks. portelefon med video, inngangsdører med kodesystem, alarm, sentralstøvsuger, intergrerte høytalere, utvendige screens og markiser med fjerstyring fra smarttelefon/nettbrett, Gulv er belagt med Pergo Living Express med 25 års garanti og keramiske fliser. Vegger er malteslette flater og keramiske fliser. Malte flater i takk med innfeldte led spotter i alle rom. Se selgers oversikt i salgsoppgavens vedlegg.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkkenet er utstyrt med en innholdsrik innredning, designet av Christian Cleve Broch. Dører på over- og underskap er i grått og benkeplaten er høyglanset lysegrå corian, med en sømløst nedfelt vask. Kjøkkenøy er konstruert i en kombinasjon av corianmateriale og trevirke. Kjøkkenøyen er utstyr med bred induksjonsplatetopp med seks plater. Dette er et kjøkken for den som liker å lage mat, eller å se den blir laget . Alle hvitevarer er intergrert og levert fra Electrolux og Miele; Komfyr, dampovn, oppvaskmaskin, vifte i tak, kaffemaskin, og varmeskap. Badene er utstyrt med brede servantinnredninger med helstøpte servanter av corian og med armaturer fra Hansa og Hans Grohe. Veggmonterte toalett fra Geberit med spyle og fønefunksjoner som kan programmeres for brukernes ulike behov og funksjon som hindrer uønsket lukt fra toalettet. Se selgers oversikt i salgsoppgavens vedlegg.

PARKERING

Leiligheten disponerer i dag to innvendige biloppstillingsplasser. Bruk og leie av parkeringsplassene er avtalt å være vederlagsfrie gjennom den opprinnelige kjøpekontrakten. Denne retten er ikke sikret ved tinglysing, eller gjennom seksjoneringsbegjæringen. De øvrige plassene i bygget betaler avgift til Q-park.

SAMEIEFORHOLD

Sameiet vedtekter og urevidert resultatregnskap følger som del av salgsoppgavens vedlegg.

EIERFORM/ SAMEIETS NAVN OG ORG.NO

Sameiet Dampskipsbrygga 12/ Org.no. 912 179 451

SAMEIETS OVERSKUDD/ UNDERSKUDD FORVENTNINGER MHT. UTVIKLING I FELLESUTGIFTER

Styrets forslag til resultatregnskap for 2014 og 2015 viser et mindre underskudd i årsregnskapene for boligseksjonene med hhv. kr 15 120,- og kr 10 487,-. Det er ikke besluttet, men det bør tas høyde for en justering av felleskostnadende for å dekke dette. De foreliggende utkast til regnskap for 2014 og 1015 er ikke revidert. Sameiet har separate regnskap for boligeskjonene og næringsseksjonene.

OPPVARMING

Boligen varmes opp med vannbåren varme i alle beboelsesrom. Varmekilde er fjervarme som inngår i felleskostnader med akontobeløp. Mellom stue og kjøkken/ spisestue er det montert en tosidig gasspeis fra Faber med synlig flammebilde til begge rom. Det er montert aircondition med kjøleagregat i kjøkken, stue og tre soverom. Leiligheten er utstyrt med Flexit ventilasjon med inn og utluft i alle rom. Gassforsyning via byggets felles anlegg med forsyning til gasspeis inne og et utvendig punkt for gassgrill.

TAKST

Det foreligger takst, utført av Ketil Andre Asbjørnsen, datert 02.09.2016. Verditakst kr 11 200 000,-.

OVERTAGELSE

Etter avtale

ADRESSE

Storgaten 3, 1607 Fredrikstad

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Begyggelsen fyller tomten i sin helhet.

TOMTENS AREAL

1148 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingslovens bestemmelser. Forsikringen er tegnet i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler.

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Boligkjøperforsikring tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se prospektets vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget.

FELLESUTGIFTER KR 2701,- pr mnd.

Felllesutgifter inkluderer: vaktmester, vakthold, forrettningsførsel, renovasjon, vann og avløp, fjernvarme a konto, GET-TV og internett og andre driftskostnader. Eiendomsskatt faktureres den enkelte seksjon for denne seksjonen utgjør eiendomsskatt kr. 18 626 pr. år. Felleskostnadene fordeles iht. sameiebrøk, foruten Snr 1, parkeringskjelleren, som betaler et fast beløp pr plass, jfr. sameiets vedtekter.

EIENDOMSSKATT

Eiendomsskatt på kr 18 626,- pr år - kommer i tillegg til de mnd fellesutgiftene.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Ca 15 100 kWh pr. år

ENERGIATTEST

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert med energiattest.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig tilknyttet.

REGULERINGSFORHOLD

Området er regulert og omfattes av reguleringsplan 0106494 Hvor formålet er 322-Gangvei og 182-Bevertning og Kommunedelplan for Fredirkstad byområde 2011-2023 hvor formålet er 500-Hensyn generell (elva), 320-Flomfare og 1130-Sentrumsformål

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten er registrert som èn boenhet

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Dagbok nr: 592795 SEKSJONERING. Dagbok nr: 317045 ERKLÆRING/AVTALE. Dagbok nr: 215 ERKLÆRING/AVTALE. Dagbok nr: 919367 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE.

LIGNINGSVERDI

Som primærbolig kr 1 653 002,- ref. selvangivelsen for 2015

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Eieskiftegebyr kr 3 125,-

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert