Gå til innholdet
Moderne nyere selveierleilighet over 2 etasjer med egen veranda, carport og lave felleskostader. Østgårdhaven - Fredrikstad
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Stor, iøynefallende enebolig med godkjent utleiedel - lavenergihus med passivhusteknologi - Bråtenfeltet, Begby

Adresse: Beryllveien 12
1639 Gamle Fredrikstad
Prisant.: kr 11 000 000,00
Verditakst: kr 11 000 000,00
Bta / P-rom 372 / 272 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Visning: 21.05.2018, 1500 - 1600
Megler: Tonje Aasvangen
Telefon: +47 69 30 24 50
E-post: tonje.aasvangen@stavlund.no,
Oppdragsnummer: 61180019
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 2012
Ant. soverom: 6
Tomtestørrelse: 964 m2

SAMMENDRAG

Beryllveien 12 har en sjelden kombinasjon av utradisjonell arkitektur og energioptimale løsninger. Som en av de første privatboliger i Norge er boligen klassifisert som lavenergi klasse 1. For å oppnå dette er det tatt i bruk passivhusteknologi- og tiltak, og boligen er brukt som referansehus hos leverandører som har samarbeidet i prosjektet. Eiendommen har gjennomgående høy standard. Den er utstyrt med høykvalitetsløsninger for varmetilførsel og -gjenvinning, og all varme og lys kan styres med smartteknologi. Boligen har fem soverom, to store bad, hvorav det ene med private spa-muligheter, og stort kjøkken - alle rom lekkert innredet med materialer av høy kvalitet. Og som et naturlig samlingssted i huset troner stua, med de spesielt utformede vinduene på opptil 3,6 meter. Utsikten herfra er praktfull! Også uteområdene stiller i en egen klasse, med nær 200 kvm terrasse og balkonger, alle med gode solforhold. De store dimensjonene til tross - boligen lykkes i å være hjemmekoselig på samme tid som den er storslagen. Boligen har en utleieleilighet, med en leieinntekt på ca. 130 000 kr pr. år. Eiendommen ligger i skogkanten, øverst i et veletablert boligfelt på Begby. Herfra er det flott utsikt vestover, og terrenget og husets vinkling er nøye tilpasset for å utnytte solforholdene maksimalt.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

2012.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger tilbaketrukket i et veletablert boligfelt på Begby i Fredrikstad. Boligens skjermede uteplasser har en vidunderlig utsikt mot Fredrikstad sentrum i vest. Her kan du nyte den vakre solnedgangen i stillhet. Boligfeltet grenser til Østsidenmarka som byr på flotte turmuligheter både sommer og vinter, med en godt vedlikeholdt lysløype og et mylder av andre turstier. Tettstedet Begby har blant annet en Meny-butikk med ferskvareavdeling, blomsterbutikk, apotek og frisør. Bjørneklova barnehage, Begby barne- og ungdomsskole og idrettsbane ligger litt lenger nede på boligfeltet. Det er kort vei til Begbyenga barnehage og DoReMi. Den sjarmerende Gamlebyen, som er Nord-Europas best bevarte festningsby, ligger bare 5 minutter unna med bil. Dit er det også fine sykkelstier. Et besøk i Gamlebyen er alltid hyggelig. Her er kafeer, restauranter, frisør, bokhandel, gallerier og småbutikker, alt innrammet av de vakre festningsverkene fra 1600-tallet. Det er ca. 7 minutter til sentrum og 15 minutters kjørevei til E6 og sykehuset på Kalnes. Fra Oslo tar det litt over en time å kjøre til Begby og Fredrikstad.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad sentrum; følg skilt Halden og Svinesund ( RV 110) over Fredrikstadbroa. Sving til venstre i første rundkjøring ( mot 110 ) og rett frem i den neste (110 ). Følg Haldenveien ca 2,5 km og sving inn til høyre i Turmalinveien og deretter til venstre inn Beryllveien. Eiendommen ligger inn en stikkvei på høyre hånd.
Fra Sarpsborg; følg Statsminister Torps vei i sydvestlig retning over i Sarpsborveien (RV 111) i vestlig retning, over E6, frem til Vardeveien (FV 532), sving inn på Vardeveien og følg denne sydover frem til Haldenveien. Følg Haldenveien vestover ca 2,2 km og sving til venstre inn Turmalinveien og deretter til venstre inn Beryllveien. Eiendommen ligger inn en stikkvei på høyre hånd.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: U.etg.
BTA: 190 / BRA: 171 / P-ROM: 161 / S-ROM: 10

Etasje: 1. etg.
BTA: 133 / BRA: 117 / P-ROM: 111 / S-ROM: 6

Etasje: SUM
BTA: 323 / BRA: 288 / P-ROM: 272 / S-ROM: 16

Etasje: Garasje
BTA: 48 / BRA: 41 / P-ROM: 0 / S-ROM: 41

Etasje: Sum
BTA: 372 / BRA: 329 / P-ROM: 272 / S-ROM: 57

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

LAVENERGIHUS

Et lavenergihus stiller strenge krav til både byggtekniske løsninger og ventilasjonssystem. Det skal ha lavt varmetap, og bruke så lite energi som mulig til oppvarming. Det brukes hovedsaklig fornybar energi til oppvarming. Lavenergihus er miljøvennlige høykvalitetshus med et godt inneklima.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Bebyggelsen består av enebolig med utleieleilighet og garasje. Boligen har status lavenergi klasse 1. Dette er den beste energisertifiseringen som kan oppnås i Norge, foruten passivhus. For å oppnå en slik energimerking er det brukt passivhusteknologi. Huset ble prosjektert i 2012, i nært samarbeid med Enova, Ecotemp AS, Rambøll og kompetente aktører i bransjen, som Bolig Enøk, Kulde- og Varmeteknikk, Weber-Leca, installatører, Scandia-Windows og byggherre.
Det er gjort betydelige merinvesteringer i hus og tomt for å tilpasse terreng og oppnå høykvalitetskravene som følger med passivhusteknologi. Under prosjekteringen og byggingen ble det gjort en rekke tiltak for å redusere behovet for oppvarming: reduksjon av varmetapet, høyeffektiv varmegjenvinning av ventilasjonsluft, bygningskropp med kraftig reduserte luftlekkasjer, superisolerte vinduer, meget godt isolert bygningskropp, effektiv utnytting av solvarme (ved at vinduene er mest mulig orientert mot solen).
Huset er bygd med:
- Leca Isoblokk 35 fra Weber
- Vinduer er produsert i Danmark og passivhusgodkjent i Tyskland. U-verdi bedre enn hva som var tilgjengelig i Norge.
- Ventilasjonsanlegg- og system med varmegjenvinning fra Nilan/Zendher, spesialtilpasset for husets arkitektur.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Underetasje: Hall, stue, vaskerom, tre soverom, bad (alle p-rom) og teknisk rom (s-rom). Leilighet: Gang/hall, kjøkken/stue, bad, soverom (alle p-rom) og bod (s-rom).
1. etasje: Hall, kjøkken, stue, to soverom, bad med badstue (alle p-rom) og walk in-closet tilknyttet det ene soverommet (s-rom).
Dobbelgarasje med to boder (s-rom).

STANDARD/ UTSTYR

Huset har en meget bra standard. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom, basert på jordvarme. Varmepumpe med Bosch styringsanlegg. Husets vinduer er produsert i Tyskland og godkjent for passivhus. De er spesialbestilt fra den danske leverandøren Scandia-Windows og har U-verdi bedre enn hva som var tilgjengelig i Norge da de ble anskaffet. Belysningen er prosjektert og levert av SML Lighting, en høykvalitetsleverandør som har mange sterke referanser, bl.a. Operaen i Oslo. Det er valgt belysningsløsninger med den beste kvaliteten tilpasset passivhuskravene. Varmereflekterende lys utnytter energien til varme. Alt av varme og lys kan styres både med app via mobil og nettbrett, og manuelt i hvert rom.
Uteområdene er betydelig påkostet. 100 kvm terrasse i treverket MøreRoyal, med jacuzzi fra Quality Spas. Også to balkonger på til sammen 80 kvm, flislagt med granitt. Glassrekkverk.
Huset er holdt i en lys og delikat stil som holder seg godt i mange år. Det har vært godt vedlikeholdt siden byggeåret 2012.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken: Stort og lyst kjøkken som er åpent mot stua. Hvit Norema innredning med integrert utstyr: stekeovn med dampfunksjon, stor induksjon platetopp, kjøle- og fryseskap, to kjøleskuffer og oppvaskmaskin. Stor ventilator i stål, og fliser mellom over- og underskap. Benkeplate i granitt. Parkett med gulvvarme. Malte vegger og tak.
Bad 1. etasje: Stort, deilig bad med hjørnebadekar, dusj og badstu - nærmest som et privat spa når jacuzzi, badstu og kaldt bad kan kombineres. Store, hvite fliser på veggene, og fliser på gulv. Malt tak med downlights. Vegghengt klosett. Innredning med vask i lyst tre, og stort speil. Ventilasjon i tak. Gulvvarme.
Bad u.etasje: Romslig bad i gråtoner. Hjørnedusj med glassvegger, vegghengt toalett. Vaskeservant med hvit innredning med store skuffer og mye skapplass. Fliser på gulv og vegger, malt tak. Ventilasjon i tak. Downlights og gulvvarme.
Kjøkken i leilighet: Hvit laminatinnredning. Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Fliser mellom over- og underskaper. Ventilator.
Bad i leilighet: Et lyst og praktisk badeværelse med dusjkabinett, vegghengt toalett og vaskeservant. Godt med skapplass. Hvite fliser på veggene, grå fliser på gulvet. Malt tak. Opplegg til vaskemaskin.

OPPVARMING

- Oppvarmingsanlegg med vannbåren varme, basert på bergvarme
- Vedovn med vannmantel. En tredjedel av varmen varmer opp stua, mens resten ledes inn i vannsystemet og bidrar til å varme opp øvrige rom og dusjvann.
- Oso varmtvannsbereder, som kan motta oppvarming fra peis, solvarmeanlegg, varmepumpe og strøm.
- Passiv solvarme: Bygget og vinduene er vinklet slik at mest mulig lys og varme fra solen slippes inn.
- Det er ferdig tilrettelagt for å installere solvarmepaneler
- Varme og temperatur for hvert rom kan styres både med app (Sensio) via mobil og nettbrett, og manuelt i hvert rom
- Vannbåren gulvvarme i alle rom

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger Boligsalgsrapport over eiendommen fra Svein Nesøen, datert 24.04.18. Verditakst kr. 11 000 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Beryllveien 12, 1639 Gamle Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen ligger på en skrånende tomt, høyest i terrenget av områdets boliger. Det er flott utsikt og utsyn nord- og vestover. Tomten er helhetlig og gjennomført opparbeidet over flere nivåer. Inn fra veien er det stor, asfaltert gårdsplass. Her er det dobbelgarasje med to boder. Inngangspartiet er belagt med stein. I bakkant av huset, på sørsiden, er en ca. 100 kvm stor terrasse i treverk, MøreRoyal. Denne går over tre nivåer og har jacuzzi massasjebad fra Quality Spas. Herfra er det fabelaktig utsikt. Terrassen grenser inn til et skogholt, avgrenset med forstøtningsmur i granitt. Nedenfor terrassen er det stor gressplen. Med utgang fra husets øverste etasje er det en 70 kvm stor balkong. Denne er belagt med fliser av granitt og er rammet inn av glassrekkverk. Flotte solforhold. Rundt på tomten er det enkelte trappeløp i stein eller treverk, forstøtningsmurer i granitt og bed med busker.

TOMTENS AREAL

964 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 31 963,- pr. år inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

22 124 kwh i 2017. Dette er for begge boenhetene.

ENERGIKLASSE

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse lys grønn A. Lavenergi klasse 1 med passivhusteknologi.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig.

REGULERINGSFORHOLD

Regulert til frittliggende småhusbebyggelse i reguleringsplan for Bråten, Begby. Omfattes også av kommuneplanen med formål bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med to boenheter. Leiligheten har vært utleid for kr. 10 800,- pr. mnd. Leieinntektene dekker rentekostnader etter skatt for et lån opp mot 8 millioner kroner, gitt dagens rentenivå og fradragsmuligheter.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 09.07.12.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Bestemmelse iflg. skjøte tinglyst 04.04.2011 med dok.nr. 261860
Rettighetshaver:Fredrikstad Kommune.

LIGNINGSVERDI

Kr. 1 617 407,- som primærbolig
Kr. 5 175 701,- som sekundærbolig

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert