Gå til innholdet
Nyere selveierleilighet i 2 etasje med egen veranda, carport og lave felleskostader. Østgårdhaven - Fredrikstad
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Toppleilighet med balkong og takterrasse, kveldssol og utsyn over havnen - 8 av 10 leiligheter er solgt.

Adresse: Kiellands gate 2 - 301
1767 Halden
Prisant.: kr 4 450 000,00
Bta / P-rom 0 / 88 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Visning: 25.09.2018, 1730 - 1830
Megler: Tonje Aasvangen, Ida Helen Kindahl Kleven
Telefon: +47 69 30 24 50,
E-post: tonje.aasvangen@stavlund.no,
Oppdragsnummer: 61180080
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 1996
Ant. soverom: 2
Tomtestørrelse: 691 m2

SAMMENDRAG

Dette er en gjennomført elegant toppleilighet med identitet og stil - på Sydsiden i Halden sentrum. Leiligheten ligger øverst i bygget og har en stor, ugenert takterrasse mot syd øst og en balkong med fin utsikt over havnen i sydvest. Kiellandsgate 2 ligger et steinkast, eller to fra havna og den fine bryggepromenaden. Bygården er nylig rennovert, modernisert og inneholder ti moderne og delikate leiligheter - fem av leilighetene er solgt. Her har du alle tilbud sentrum kan by på rett utenfor døren og utsyn mot havnen.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

Opprinnelig bebyggelse oppført i 1996, rehabillitert, om- og påbygget 2017.

BELIGGENHET

Kiellands gate 2 ligger på Sydsiden i Halden sentrum. Dette er en ettertraktet boligområde midt i byen, tett på livet i sentrum og det populære havnemiljøet langs bryggepromenaden. Her er det kort vei til alle tilbud Halden sentrum kan gi deg, med handlegater, rutebilstasjonen, jernbanestasjonen og et bredt utfalg av restauranter. Leiligheten har inngang i tredje etasje, med balkong med utsikt havnen. Det er heis i bygget.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: Bod i fellesareal
BRA: 0 / P-rom: 0 / S-rom: 3

Etasje: Leilighet 3. og 4. etg.
BRA: 91 / P-rom: 88 / S-rom: 0

Etasje: SUM
BRA: 91 / P-rom: 88 / S-rom: 3

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Denne leiligheten har inngang fra 3. etasje og er innredet over to plan, med en spennende, åpen galleriløsning mellom nivåene. Den er utstyrt med en utvendig balkong mot havnen i sydvest og et stor, skjermet takterrasse ut fra det øvre planet, vendt mot syd/øst. Leiligheten disponerer en innvendig sportsbod i 1. etg. og en utvendig biloppstillingsplass. Kiellandsgate 2 er en av sentrumsgårdene nede på Sydsiden i Halden sentrum. Bygget har i løpet av 2016/17 gjennomgått en omfattende rehabilitering og ombygging og er i dag inndelt i 10 stk selveierleiligheter med individuelle planløsninger og størrelser. Ombyggingen er gjennomført i samarbeidet med arkitektene Stenseth og Grimsrud as og har som resultat et bygg som pynter opp i sine omgivelser, inneholdene kompakte og innholdrike leiligheter med spennende utforming og god funksjon. Bygget fremstår i dag som et nytt bygg, med heisadkomst fra bakkeplan til andre og tredje etasje. Ombyggingen innebar bl.a. at bygget ble hevet med 1,2 meter fra eksisterende høyde. Bygget er isolert etter TEK-10. Du finner mer detaljert informasjon om byggets bestanddeler i Boligsalgsrapport for den enkelte leilighet og fellesareal vedlagt salgsoppgaven.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Leiligheten inneholder: Entre/ hall, hovedsoverom, bad/wc/vask, stue/kjøkken med utgang til balkong, åpen himling og trapp til loftstue, soverom og takterrasse. Seksjonen omfatter også et udisponert areal i loftet. Dette er ikke godkjent areal til beboelse har ingen adkomst slik boligen i dag er innredet og godkjent.

STANDARD/ UTSTYR

Leiligheten fremstår som ny og meget tiltalende med tidsmessig, god standard og dristig fargepalett som gir en god opplevelse av helhet. Særlig iøynefallende er samspillet mellom stue/kjøkken - med åpen himling og spindeltrapp opp til galleriet fra stue- og kjøkkenområdet. Åpen himling og høye vinduder gir god følelse av volum og lys. Planløsningen balanserer meget godt sammenheng og adskillelse mellom stue/kjøkken og loftstuen. Gulv er belagt med varige og gode laminatgulv og keramiske fliser. Veggene har malte, glatte overflater, med avstemte farger i palett. Tak har malte, glatte overflater.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Leiligheten er utstyrt med et innholdsrikt kjøkken fra HTH, med rette, rene linjer og bidrar til en god atmosfære i rommet. Badet er delikat, med gulv og vegger belagt med keramiske fliser i stort format. Baderomsinnredning med servant, dusjvegg og opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Leiligheten er oppvarmet med elektrisk gulvvarme (kabler/folie) i alle rom foruten soverom. Soverom har el. panelovner. Balansert ventilasjon med varmegjennvinning.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger boligsalgsrapport uten takst for for leiligheten og fellesareal, utarbeidet av Rolf Are Haugs-Eilertsen, datert 21.08.2017.

OVERTAGELSE

Ledig for kjøper.

ADRESSE

Kiellands gate 2, 1767 Halden.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Tomten er opparbeidet med asfalterte områder og meg stensatt inngangsparti med beplantning. Det er avsatt til parkering for beboerne iht. seksjoneringsbegjæringen. Denne leiligheten disponerer iht. seksjoneringsbegjæring en biloppstillingsplass.

TOMTENS AREAL

691 kvm.

EIERFORHOLD TOMT

Selveiet felles tomt for eierseksjonssameiet.

EIERFORSEKSJONSAMEIETS NAVN OG ORGANISERING

Eierseksjonssameiets navn er Sameiet K2 og består av 10 eierseksjoner til boligformål. Sameiet har Halden Boligbyggelag (Habo) som forretningsfører. Sameiet har ikke felles gjeld.

FELLESUTGIFTER/ KOMMUNALE AVGIFTER/ EIENDOMSSKATT

Fordeles etter seksjonsbrøk. For leilighet 301 utgjør fellesutgifter kr Kr 1.680,00 pr mnd. basert på det foreliggende budsjett. Dette inkluderer styrehonorar, forretningsfører, vaktmestertjenester/renhold, vedlikehold, byggforsikring, kabel TV, fellesstrøm, diverse driftskostnader og avsetning vedlikehold. Kommunale avgifter kommer i tillegg og utgjør pr år kr. 19.098,- inkludert eiendomsskatt med kr. 8.498,-

SAMEIEVEDTEKTER/ HUSORDENSREGLER/REGNSKAP

Eierseksjonssameiet har utarbeidet vedtekter. Disse følger som del av prospektets vedlegg, sammen med reseksjoneringsbegjæringen. Det foreligger ikke regnskap for eiersekssjonssameiet fordi det ikke har vært drift i sameiet i 2017.

SAMEIE/SEKSJONSBRØK FOR DENNE SEKSJONEN

91/641

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann- og avløp, v slamavskiller/septiktank.

REGULERINGSFORHOLD

Kiellandsgate 2 er del reguleringsplan for området mellom Langbrygga, Jernbanegata og Rutebilstasjonen - med formål Bolig/forretning/kontor. Det er utarbeidet reguleringsbestemmelser til planen.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Leiligheten er registrert som en boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Det foreligger ferdigattest datert 21.8.2017.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Halden kommune har legalpant i seksjonen for evt. skatte- og avgiftskrav. Eierseksjonssameiet har lovmessig pant mot den enkelte seksjonseier for krav som følger av sameieforholdet, begrenset oppad til folketrygdens grunnbeløp.

LIGNINGSVERDI

Seksjonens ligningsverdi er ikke fastsatt.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, etter avhenbdingsloven som nyoppført bolig som ikke er tatt i bruk. § 1-2 (2). Det gjøres oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldende etter avhendingslovens §4-6 jf. bustadoppføringslovens § 37 - kjøper må varsle mangler innen rimelig tid. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr 5 000,-. For å dekke sameiets løpende utgifter frem til sameiets konstituering innbetaler den enkelte kjøper kr 5 000,- samtidig med kjøpesummen.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert