Gå til innholdet
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Klassisk villa på stor tomt, nær marka - Trara, sentrum

Adresse: Traraveien 36
1605 Fredrikstad
Prisant.: kr 7 900 000,00
Verditakst: kr 8 500 000,00
Bta / P-rom 318 / 265 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Visning: 21.01.2018, 1500 - 1600
Megler: Tonje Aasvangen
Telefon: +47 69 30 24 50
E-post: tonje.aasvangen@stavlund.no,
Oppdragsnummer: 61170191
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 1913
Ant. soverom: 3
Tomtestørrelse: 1166 m2

SAMMENDRAG

Traraveien 36 er en klassisk trevilla fra ca. 1913. Den ligger herskapelig til på en stor, velholdt tomt på Trara, nær Bratliparken og Fredrikstad-marka. Dette er en staselig eiendom. Siden 2012 har boligen og uteområdene blitt grundig renovert og omgjort, og resultatet er en flott helhet. For å nevne noe: Kledningen er ny, så å si alle vinduer og dører er byttet, taket er renovert, og villaen er pusset opp innvendig fra kjeller til 2. etasje. Det er laget nye uteplasser, bed og kjøkkenhage, og terrassen er ny. I boligen går moderne komfort hånd i hånd med original innredning og stil, og mange vakre originale bygningsdetaljer er bevart. Eiendommen har egen leilighet, carport, lekestue og anneks med verksted. Stedet innrammes av stakittgjerde med flotte porter - som det sømmer seg for en rikholdig eiendom av denne sorten. Beliggenheten er god, med kort vei til både sentrum, marka og vakre Bratliparken.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1913

BELIGGENHET

Traraveien 36 ligger på sentrumsnære Trara, et område med mange gamle trevillaer. Eiendommen grenser mot både Traraveien og Bratliveien. Ved enden av sistnevnte vei ligger den vakre Bratliparken, en tilbaketrukket perle av en park i Fredrikstad. I motsatt retning er det en rask gåtur til Fredrikstad-marka. Til Fredrikstad sentrum er det 1 kilometer, og veien dit går raskt med bil, sykkel, eller til fots. Eiendommen ligger med andre ord ypperlig til for den som ønsker kort vei til både bysentrum og skog. Det er kort vei til Trara skole og til flere matbutikker. Foruten den korte avstanden til sentrum er det bare en svipptur til det store handelsområdet i Dikeveien. Til sykehuset på Kalnes er det 20 minutters kjøring.

VEIBESKRIVELSE

Fra RV. 109 ta inn ved Glemmen vgs, og videre til høyre inn Traraveien i enden av veien. Følg nummerering. Huset ligger på høyre hånd. Det er innkjøring fra Bratliveien som er første vei til venstre etter eiendommen.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: Kjeller
BTA: 28 / BRA: 28 / P-ROM: / S-ROM: 28

Etasje: 1. etg.
BTA: 162 / BRA: 151 / P-ROM: 145 / S-ROM: 6

Etasje: 2. etg.
BTA: 128 / BRA: 120 / P-ROM: 120 / S-ROM:

Etasje: SUM
BTA: 318 / BRA: 299 / P-ROM: 265 / S-ROM: 34

Etasje: Garasje
BTA: 60 / BRA: 56 / P-ROM: / S-ROM: 56

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Stor enebolig bygget over to plan med kjeller. Det er innredet en separat hybel i 2. etasje. Huset er antatt å være fundamentert på morenegrunn, Grunnmur av granitt, lettklinker og betongmur. Yttervegger i knubb i 1. etasje og reisverk i 2. etasje. Foret ut og isolert med 5 cm mineralull, asfaltplater og liggende panel i 2013. Huset er malt i år. Taket er halvvalmet med bord til åser med OSB-plater, isolert med mineralull. Taket er tekket med glassert teglstein fra 2013. Vinduer med 2-lags isolerglass. De aller fleste fra 2013. Vinduer i leilighet i 2. etasje er nye i 2016.
Annekset er oppført i 1984 med tømmermannskledning. Halvvalmtak med glassert takstein fra 2013. Dører og vinduer er også skiftet i samme periode. Carporten har vedlikeholdsfri leddport med el-åpner på ene siden.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

1. etasje: Gang, hall, kjøkken, bad/vaskerom, wc, bibliotek/tv-stue, stue og spisestue (alle P-rom). Bod/garderobe og nedgang til kjeller (S-rom).
2. etasje: Hall, bad, wc og tre soverom (alle P-rom). Hybel (ca. 36m2): Oppgang, kjøkken, bad, stue og alkove (alle P-rom).
Kjeller: To boder (S-rom). Det er i tillegg til dette to boder som ikke er målbare da takhøyden ikke er iht krav.
Annekst: Verksted, bod, innredet rom, carport/garasje (alle S-rom). Loft for lagring.

STANDARD/ UTSTYR

Den ca. hundre år gamle villaen har blitt grundig renovert de siste fem årene. I 2013 ble vegger foret ut, etterisolert og kledd om. Taktekke med renner og beslag og det meste av ytterdører og vinduer ble byttet. De fleste rommene har blitt totalt renovert med nytt tak, vegger, gulv og elektrisk anlegg. Det er malerstrie, malt tapet, malt panel og malte plater på vegger. Fliser, parkett, laminat og bordgulv på gulver. Malte plater, malt tak og panel i tak.
Alle kjøkken, bad og toalettrom er nye siden 2012. Videre er det etablert nye ildsteder, og det er laget ny kjellertrapp i massiv eik. Standarden er gjennomgående god, og materialvalg og farger harmonerer godt med boligens opprinnelige uttrykk. Se forøvrig selgers detaljerte beskrivelse i vedlegg til salgsoppgaven om arbeider som er utført på eiendommen

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Omfangsrik hvit kjøkkeninnredning med klassiske, profilerte fronter og integrerte hvitevarer. Flislagt gulv med varmekabler. Bad/vaskerom i 1. etasje er flislagt og utstyr med både dusjkabinett og stort hjørnekar.Det er mørke fliser på gulv, og hvite veggfliser. Vaskesone med innredning i hvit høyglans, heltre benkeplate, vask og opplegg for vaskemaskin. Gulvvarme og downlights i tak. Badet var nytt i 2013. Toalettrommet i 1.etasje har flislagt gulv, og panel/badromsplate på vegg. Vegghengt toalett og stilren, mørk innredning med vask.
Badet i 2. etasje er nytt i 2014 og er flislagt med lyse, delikate fliser i tidsriktig format. Stor baderomsinnreding med servant, og disjnisje med glassdør. Dusjnisjen har kontrastvegg med brune mosaikkfliser og behagelig lys rullesten på gulv. Badet har gulvvarme og LED downlights. Toalettrommet i 2. etasje er også nytt i 2014 og er laget i samme stil som badet. Vegghengt toalett og innredning med servant. Flislagt gulv, samt vegg bak toalett. Panel på øvrige vegger.
Hybelen er pusset opp i 2016 og har kjøkken med fronter i hvit høyglans og vitrineskap med frostet glass. Laminat benkeplate. Badet er flislagt med sandfargede fliser og har vegghengt toalett, dusjkabinett og innredning med servant. Gulvvarme og downlights i tak

OPPVARMING

Elektrisitet og vedfyring. Lukket peisovn i gang og spisestue, samt peisinnsats i stuen. Begge pipeløp er renovert i 2014. Varmekabler på alle bad, hall, kjøkken og tv-stue.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger Boligsalgsrapport over eiendommen fra Svein Nesøen, datert 06.11.17. Verditakst kr. 8 500 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale med selger.

ADRESSE

Traraveien 36, 1605 Fredrikstad.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen består av to tomter på tilsammen 1166 kvm og den strekker seg mellom Traraveien og Bratliveien. Hovedadkomst er fra Bratliveien. Her er det carport og parkeringsplass for flere biler. Man kan si at tomten er delt i tre soner: en stor hage med gressplen, bed, busker og frukttrær, en treplatting på ca. 55 m2, og en steinbelagt gårdsplass. Siden 2012 er det gjort svært mye med utearealene: Plattingen og de steinbelagte uteplassene er anlagt, det er nye gjerder og porter mot Traraveien og Bratliveien, og det er laget ny terrasse mot Traraveien. I hagen er gamle trær fjernet, og det er plantet nye (plomme, eple, pære og moreller, eik, syrin). Det er nyanlagt rosebed og kjøkkenhage, anlagt granittkantstein rundt blomsterbed og nyplantet hekk mot sør. Lekestativ og lekestue er fra 2014. Eiendommen med bygninger og utearealer utgjør en flott helhet, og det ærverdige preget av "gammel" tomt og hage er bevart selv om mye er nyanlagt. Solrikt.

TOMTENS AREAL

Eiendommen består at to bruksnummer. Tomten hvor huset står er på 772 m2 og tomten som er fradelt 394 m2. Totalt ca. 1166m2.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 25 239,- pr. år inkl. eiendomsskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Oppdateres.

ENERGIKLASSE

Oppdateres.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Offentlig. Det er lagt ny vann/avløpsledning ut mot gateplan i 2017.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område. Omfattes av kommuneplanen med formål bebyggelse og anlegg.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Boligen er registrert med èn boenhet.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Erklæring/avtale - bestemmelse om vei - tinglyst 18.11.1965 med dok.nr. 1767.
Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 09.09.1982 med dok.nr. 8578.

LIGNINGSVERDI

Kr. 1 057 349,- som primærbolig
Kr. 3 83 518,- som sekundærbolig
Kr. 8 000,- på tilleggstomten

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk.

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert