Gå til innholdet
Nyere selveierleilighet i 2 etasje med egen veranda, carport og lave felleskostader. Østgårdhaven - Fredrikstad
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Stilig hytte fra 60-tallet, nær vannet - Båtplass og bilvei helt frem - Spjærøy, Hvaler

Adresse: Bastoveien 94
1684 Vesterøy
Prisant.: kr 5 000 000,00
Verditakst: kr 5 000 000,00
Bta / P-rom 76 / 69 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Megler: Tonje Aasvangen
Telefon: +47 69 30 24 50
E-post: tonje.aasvangen@stavlund.no,
Oppdragsnummer: 61170151
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 1960
Ant. soverom: 3
Tomtestørrelse: 637 m2

SAMMENDRAG

Fin og annerledes hytte fra rundt 1960, som skiller seg ut fra mengden. Bygget har fine linjer og original arkitektur, og har flotte overganger mellom ute- og innendørsarealene. De store vinduene i stua slipper inn mye lys, og hytta oppleves som åpen og romslig. Velholdte tregulv fra byggeåret og den originale mursteinspeisen gir stedet særpreg. Hytta er pent pusset opp og er i svært god stand. Bra planløsning med store oppholdsrom , 3 soverom, bad og bod. Det er uteplasser på alle sider av hytta: Mot øst er en stor, solrik terrasse med utsikt til sjøen. Ettermiddags- og kveldssola får man på den lune bakterrassen, og på nordsiden er en overbygd terrasse med elegant utendørspeis. Noen hundre meter unna ligger hyttefeltets bryggeanlegg og nydelige badestrand. Eier har båtplass på fellesbrygga.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

1960.

BELIGGENHET

Eiendommen ligger på området Basto, øst på Spjærøy - den andre av Hvaler-øyene man kommer til fra Fredrikstad. Basto er et etablert hytteområde i nærheten av Sand, som er kjent for sin store marina. Det er bilvei helt fram til eiendommen, men bom 300-400 meter unna, med parkering for besøkende. I området er det mange store eiendommer med flotte hager, noe som gir en rolig atmosfære. Fra hytta er det ca. 120 meter i luftlinje til vannet, som er innseilingen til Asmalsundet. Hytta ligger høyt, solrikt og har fin utsikt. Ved bommen og gjesteparkeringen har Bastofeltet felles bryggeanlegg og badeplass med sandstrand. Eier har båtplass på denne fellesbrygga. I området for øvrig er det flotte turområder og nydelige badestrender. Nærmeste dagligvarebutikk ligger på Rød på Asmaløy, 5 minutters kjøring unna. Det er restaurant på Sand marina og kun 10 min til Hvalers kommunesentrum Skjærhalden, som har bl.a. flere restauranter, butikker, kafé og ulike andre servicetilbud, Det er ca. 15-20 min. med bil til Fredrikstad sentrum. Fra hovedveien er det bussforbindelse til Fredrikstad og Oslo.

VEIBESKRIVELSE

Fra Fredrikstad, kjør i rettning Hvaler (Riksvei 108), følgveien helt til Spjærøy. Ta av til venstre, ved veiskilt merket SAND. Følg denne veien ned til vannet (ved stor båtplass) sving til venstre langs vannet. Følg veien frem til stor parkeringsplass. Herfra er veien stengt med bom. Parker bilen på parkeringsplassen og spaser ca 200 meter. Hytta ligger på venstre side. Det blir skiltet under visning.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: 1. etg.
BTA: 76 / BRA: 70 / P-ROM: 69 / S-ROM: 1

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Hytte bygget over ett plan. Sannsynlig fundamentert på fjell og steinfylling til fjell. Grunnmur av lettklinkermur. Yttervegger i bindingsverk med stående trekledning. Saltak tekket med papp. Vinduer med isolerglass.

INNEHOLDER( fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940 )

Gang/hall, kjøkken, stue/spisestue, tre soverom og bad ( P-ROM ) Bod ( S-ROM)

STANDARD/ UTSTYR

Eiendommen holder en bra standard og er godt vedlikeholdt. Lysmalte paneler på vegger og tak og heltre furugulv i alle oppholdsrom og soverom. Malt panel og slette flater i himlinger.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Nyere kjøkkeninnredning med slette fronter i hvit høyglans og heltre benkeplate. Fliser mellom benk- og overskap. Integrert oppvaskmaskin. Stekeovn, kjøleskap/Frys. Ventilator. Badet har dusjkabinett, wc, innredning med vask og opplegg for vaskemaskin.

OPPVARMING

Elektrisitet og vedfyring. Peis i stuen. Varmekabler på bad.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger boligsalgsrapport med verdi og lånetakst over eiendommen utført av Svein Nesøen, datert 03.09.17.

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Bastoveien 94, 1684 Vesterøy.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Rundt hytta er det hovedsakelig naturtomt, med skrånende fjell, furutrær og busker. Inntil sørveggen er det nærmest bart svaberg. Foran hytta er det en parkeringsplass/gårdsplass med grus/gress. Inntil denne plassen er en lav forstøtningsmur av granittblokker. Under terrassen er det en stor lagerplass. Det er lyst og åpent rundt hytta, og eiendommen er solrik.

TOMTENS AREAL

637 m2.

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt.

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktssignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 10 086,- pr. år inkl. eiendomskatt.

ENERGIFORBRUK - LØPENDE UTGIFTER

Ikke oppgitt.

ENERGIKLASSE

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse oransje G.

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt vann og avløp gjennom privat anlegg.

REGULERINGSFORHOLD

Uregulert område. Omfattes av kommuneplanen med formål spredt fritidsbebyggelse og et lite område avsatt til LNF.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Foreligger ikke i kommunens arkiv.

BÅTPLASS

Med eiendommen medfølger 1 stk båtplass i Basto Vel Båtforening.

PARKERING

Parkering på egen tomt via privat vei med bom.

HEFTELSER/ SERVITUTTER

Bestemmelse om vei med dok.nr. 9658
Jordskifte med bestemmelse om vei med dok.nr. 3015
Bestemmelse om vei med dok.nr. 5864
Bestemmelse om vann og kloakkledning med dok.nr. 9909.

LIGNINGSVERDI

Kr. 494 982,- for inntektsåret 2015.

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

EIENDOMMEN SELGES SOM LEDD I SKIFTE/ KJØPERS UTVIDEDE UNDERSØKELSESPLIKT

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Eiendommen selges som ledd i skifte av dødsbo. Selger har således ikke førstehånds kunnskap om eiendommen, eller forhold knyttet til eiendommen. Selger er derfor ute av stand til å gi informasjon om eiendommen og eiendommens forhold. Det pålegges derfor kjøper en utvidet undersøkelsesplikt og ansvar. Budgivere anses ved innlevering av kjøpetilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpetilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgsummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk. Tranportgebyr til forretningsfører/ grunneier med kr X

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert