Gå til innholdet
Nyere selveierleilighet i 2 etasje med egen veranda, carport og lave felleskostader. Østgårdhaven - Fredrikstad
Meny Tlf/fax: 69 30 24 50 / 51 - Kirkebrygga 2-4 - 1607 Fredrikstad 

Ærverdig villa på "Sarpsborgs Frogner", inntil Kulåsparken - sentrum

Adresse: Sandesundsveien 16
1724 Sarpsborg
Prisant.: kr 6 900 000,00
Verditakst: kr 7 100 000,00
Lånetakst: kr 6 900 000,00
Bta / P-rom 309 / 218 m2
Eieform: Eier (Selveier)
Megler: Vidar Aakre Johannessen
Telefon: +47 69 30 24 50
E-post: vidar.johannessen@stavlund.no,
Oppdragsnummer: 61170129
Bestill prospekt Bestill prospekt
Byggeår: 1901
Ant. soverom: 4
Tomtestørrelse: 1417 m2

SAMMENDRAG

Inntil Sarpsborgs grønne lunge Kulåsparken ligger Sandesundsveien 16. Dette er en særdeles flott eiendom, oppført 1899-1901. Den klassiske boligen er inspirert av jugendstilen, og er et praktfullt syn med sine flotte trekonstruksjoner. Eiendommen har blitt betydelig påkostet og oppgradert i perioden 2013-2017, i et restaureringsarbeid der mye av det opprinnelige særpreget er ivaretatt og tilpasset det moderne. Boligen er svært pen, med god standard og et tiltalende interiør. Takhøyden i alle rom i første og andre etasje er over 3 meter, noe som gir en storslått, lys og herlig atmosfære. I tillegg til de to etasjene har boligen råloft og kjeller. Med andre ord: God plass! Eiendommen har en stor og solrik hage, flott omkranset av et gammelt smijernsgjerde. Med dette som hjem kan du betrakte 17. mai-toget fra terrassen, møte rådyr i hagen og gå tur rett ut i Østfolds største bypark - midt i Sarpsborg sentrum.

OM SALGSOPPGAVEN

Salgsoppgave for denne eiendommen kan lastes ned fra nett, eller fås tilsendt/ utlevert i papirformat. Oppgaven er delt i to deler, en presentasjon av boligen med tekst og bilder, og et samlet vedlegg med spesifisert innhold, herunder evt. boligsalgsrapport/ verdi- og lånetakst, kommunal informasjon, energiattest, angivelse av reguleringsplan m.m. Salgsoppgaven er ikke fullstendig uten at den omfatter begge deler.

BYGGEÅR

År 1901. Garasje år 2000

BELIGGENHET

Eiendommen ligger svært godt til, så å si i Sarpsborg sentrum, i en rolig gate med lite trafikk. Den grenser inn til Kulåsparken, Sarpsborgs flotte bypark, som ligger i hjertet av byen. Her er det et stort amfiteater for utendørskonserter, lekeapparater, en stor vannfontene, gangveier for mosjonister og turgåere, dammer, store gressplener og nesten 2000 år gamle gravhauger. Nærheten til parken medfører et overraskende dyreliv i eiendommens hage, med besøk av blant annet rådyr og ekorn. Sandesundsveien i området inn mot parken har flere eldre, flotte villaer fra begynnelsen av 1900-tallet - og er dermed ett både ærverdig og attraktivt strøk. Til det mer urbane livet er det ikke langt: ca. 500 meter til byens gågate, torg, kjøpesenter, restauranter, kafeer og bussterminalen. Skoler (både barne- og ungdomsskole og videregående skole) ligger ca. 300 meter unna. Her har man med andre ord det beste av by og natur i umiddelbar nærhet.

VEIBESKRIVELSE

Eiendommen ligger så og si midt i Sarpsborg by. Kjør til Festiviteten/Sarpsborg bibliotek, følg Sandsundsveien nedover slik at man får Festiviteten på venstre side. Eiendommen ligger på høyre side av veien etter ca. 500 meter.

AREAL AV BEBYGGELSE

Etasje: Kjeller
BTA: 40 / BRA: 35 / P-ROM: / S-ROM: 35

Etasje: 1. etg.
BTA: 120 / BRA: 109 / P-ROM: 109 / S-ROM:

Etasje: 2. etg.
BTA: 120 / BRA: 109 / P-ROM: 109 / S-ROM:

Etasje: Loft
BTA: 29 / BRA: 29 / P-ROM: / S-ROM: 29

Etasje: SUM
BTA: 309 / BRA: 282 / P-ROM: 218 / S-ROM: 64

Etasje: Garasje
BTA: 26 / BRA: 24 / P-ROM: / S-ROM: 24

Regler for angivelse av areal

BRUKSAREAL (BRA): Arealet som ligger innenfor boenhetens yttervegger, målt fra innsiden av ytterveggen. PRIMÆRROM ( P-ROM): Rom som f.eks. oppholdsrom, soverom, kjøkken, bad og entre, samt ganger og trapper mellom denne type rom. Arealet av P-ROM inkluderer også deleveggene mellom disse rommene. SEKUNDÆRROM (S-ROM): Øvrige rom og boder. De arealer som er nevnt i denne oppgave og i evt. takst/ boligsalgsrapport er oppgitt iht. reglene i NS 3940 og ikke iht. Plan- og bygningslovens bestemmelser. Det er således kun lagt til grunn kravene i NS 3940 mht. overflater, takhøyder, adkomst og fluktveier m.m. Plan og bygningslovens bestemmelser stiller flere krav for målbart areal enn NS 3940. De oppgitte areal er som regel oppgitt med bakgrunn i takstmannens oppmåling på eiendommen og er hentet ut fra takstmannens dokument. Feil kan forekomme. Ved innlevering av kjøpetilbud og/eller inngåelse av kjøpekontrakt forutsettes det at budgiver har hatt en kritisk gjennomgang av eiendommens areal og disses anvendelse.

BEBYGGELSE/ BYGGEMÅTE

Bebyggelsen består enebolig som er bygget i 2 etasjer, kjeller og loft. Frittliggende garasje og 2 stk uthus.

Boligen er trolig fundamentert på leire og støpte gulv.
Grunnmur i granitt.
Yttervegger i trolig stående plank og kledt med stående og liggende trekledning som er malt i år 2015. Det er etterisolert yttervegger i 2 stuer
Takkonstruksjon av typen saltak. Stort loft med gulv. Overbygget inngangsparti hvor taket er tekket med papp.
Stor terrasse i tre på 2 sider av boligen. Balkong i 2 etg på ca 3 kvm med sinkbelagt gulv.

Garasje med støpt gulv og leca ringmur: Yttervegger i bindingsverk med trekledning og saltak med betongstein. Leddport med el-åpner og innlagt strøm.

INNEHOLDER(fordelt på P-rom og S-rom, jfr. Ns 3940)

1. etasje: Hall, wc, vaskerom, gang med trapp samt utgang til terrasse, 2 stuer hvorav en med peis og utgang til terrasse, spisestue, kjøkken med spiseplass.
2. etasje: Trapp gang med garderoberom, gang , bad og 4 soverom. Hovedsoverom med 2 garderoberom samt utgang til balkong.
Kjeller: Trapperom, fyrrom, vaskekjeller og kjellerrom.
Loft: Trappgang og flere lagringsrom

STANDARD/ UTSTYR

Svært ærverdig og klassisk Villa der mye av det opprinnelige særpreget er ivaretatt og tilpasset det moderne. Fremstår som en intim og meget pen bolig med god standard og tiltalende interiør. Takhøyden er mer enn 3 meter i alle rom i første og andre etasje, noe som gir deg den storslåtte, lyse og herlige atmosfæren. Klassisk 1900-talls stil med store luftige rom for de velstående

Eiendommen er betydelig påkostet og oppgradert i perioden 2013/2017, og fremstår som moderne og stilren. Boligen er lys og tiltalende med meget god standard.

INNREDNINGER KJØKKEN/ BAD M.M.

Kjøkken:
Tidsmessig og funksjonelt, likevel gjennomtenkt og tilpasset stilmessig. Spiseplass og godt med skap- og benkeplass. Integrert komfyr, platetopp, og oppvaskmaskin.

Hovedbad i 2 etasje:

Badet er innredet med innredning med servant, toalett, dusjkabinett og elvifte.

Vaskerom:
Opplegg til vaskemaskin, tørketrommel og elvifte.

Wc i 1 etasje:
Innredning med servant og toalett.

Vaskekjeller:
Opplegg til vaskemaskin og skyllekum.

OPPVARMING

For hovedvarme er det i 2013 montert varmepumpe vann til luft, med mange nye radiatorer samt 2 stk varmluftvifter. Varmekabler i gang og på wc. Peis i stue.

TAKST / BOLIGSALGSRAPPORT

Det foreligger Boligsalgsrapport med verdi og lånetakst over eiendommen datert: Verditakst
: 7 100 000,-

Det foreligger Boligsalgsrapport med verdi og lånetakst over eiendommen datert: Lånetakst
: 6 300 000,-

OVERTAGELSE

Etter avtale.

ADRESSE

Sandesundsveien 16, 1724 Sarpsborg.

BESKRIVELSE AV TOMTEN

Eiendommen ligger på et gatehjørne, og et flott smijernsgjerde på eldre granittmur skiller eiendommen fra fortau/vei. Det er hekk et stykke av strekningen. Tomten er stor - 1,4 mål -, heller lett mot sørvest. Tomten består hovedsakelig av en stor gressplen med trær (noen frukttrær) og større prydbusker. Det er en stor terrasse på to sider av huset, med utgang fra stuen. Eiendommen har frittliggende garasje og to mindre uthus, og er solrik og barnevennlig.

TOMTENS AREAL

1417 kvm

EIERFORHOLD TOMT

Eiet tomt

EIERSKIFTEFORSIKRING

Eier har tegnet eierskifteforsikring for sitt mulige ansvar iht. avhendingsloven i Protector Forsikring asa. Selgers egenerklæring om eiendommens tilstand utgjør en del av salgsoppgaven, og fåes ved henvendelse til megler

BOLIGKJØPERFORSIKRING

Det kan formidles Boligkjøperforsikring gjennom selskapet HELP. Forsikringen tegnes i samarbeid med eiendomsmegleren din, senest ved kontraktsignering. For nærmere informasjon og priser, se salgsoppgavens vedlegg, eller kontakt ansvarlig megler for oppdraget. Megler mottar honorar pr tegnede forsikring med kr 500,- fra HELP.

KOMMUNALE AVGIFTER

Kr. 12 229,- pr. år. inkl. eiendomsskatt

ENERGIKLASSE

Eiendommen er iht. eiers opplysninger klassifisert i energiklasse Gul G

VANN/AVLØP, ANDRE TILKNYTTINGER

Kommunalt tilknyttet vann og avløp.

REGULERINGSFORHOLD

Kommuneplan, navn: Kommuneplan Sarpsborg 2013- 2023. Formål: Boligbebyggelse. Godkjent: 15.05.2013
Eiendommen ligger i uregulert boligområde.

ADGANG TIL UTLEIE FOR BOLIGFORMÅL

Antall godkjente boenheter: 1.

FERDIGATTEST/ MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE

Sarpsborg kommune finner ikke opplysninger om ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i deres arkiv.

LIGNINGSVERDI

For år 2015 som primærbolig: Kr. 894 758,- Som sekundærbolig: Kr. 2 505 322,-

NYE REGLER FOR BUDGIVNING FRA 1. JANUAR 2014.

Megler kan ikke formidle bud som er gitt med kortere svarfrist enn 30 minutter, eller som har svarfrist tidligere enn kl 1200 første virkedag etter siste annonserte visning. Alle bud skal inngis skriftlig til megler, enten ved bruk av budskjema påført budgivers signatur, eller via budgivningsplatform på nett, eller app. Den som legger inn bud må legitimere seg. Senere bud kan inngis per e-post, SMS, eller per telefax til megler. Velger du å inngi bud via budgivningsplattform på nett eller app, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger og kjøper kan kreve å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning" i prospektets vedlegg.

KJØPERS ANSVAR/ BESIKTIGELSE

Eiendommen selges som den står ("as is"), og i den stand den befinner seg ved kjøpers besiktigelse, jfr. avhendings - lovens § 3-9. Denne bestemmelsen innebærer at avhendingslovens regler om når eiendommen har mangel, fravikes til ugunst for kjøper. Selgers ansvar etter avhendingslova blir med dette redusert for eventuelt mindre vesentlige, skjulte feil og mangler. Kjøper oppfordres med dette til å undersøke eiendommen inngående, gjerne sammen med fagmann. Det anses for å være kjøpers ansvar å sette seg inn i omfanget og rekkevidden av de mangler som er påpekt i selgers egenerklæring om eiendommens tilstand - og i boligsalgsrapport/ takst. Budgivere anses ved innlevering av kjøpstilbud å ha akseptert som forutsetning at det skal inngås Stavlund as sin standard kjøpekontrakt, basert på avhendings lovens bestemmelser, men med som den står ("as-is"- klausul. Kopi av kontraktutkast kan fås ved henvendelse til megler. Særskilte unntak som forutsettes fra kjøper, må spesifiseres som forbehold i kjøpstilbudet.

KJØPERS OMKOSTNINGER

I tillegg til kjøpesummen betales dokumentavgift til staten med 2,5 % av salgssummen. Off. tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-. Off. tinglysingsgebyr for tinglysing av pantobligasjon ( tinglysing av pant ) kr 697,- pr stk

LOV OM HVITVASKING

Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og er forpliktet til å rapportere mistenkelige transaksjoner. Lov om hvitvasking innebærer også at oppdragstaker skal innhente legitimasjon fra alle parter i handelen, herunder selger, kjøper og fullmektige for disse. Tilsvarende gjelder for fysiske personer som direkte, eller indirekte kontrollerer mer enn 25 % av eierandelene, eller stemmene i et selskap

Oppdatert